hondenvoer

Hondenvoer , de beste ingrediënten

In dit artikel geen mening over de beste hondenbrokken. Maar uitsluitend feiten over wat je hond nodig heeft om gezond te blijven.
Ook geen reden als dierenwelzijn voor de productiedieren om biologisch vlees te kiezen, maar gewoon feiten waarom dat het beste is voor je hond.

Biologisch vlees

Zonder het over het welzijn van de productiedieren te hebben. Het allerbelangrijkste is dat de hoogwaardige eiwitten die de hond nodig heeft, afkomstig zijn van het vlees van biologisch gehouden productiedieren.

Biologisch gehouden dieren eten voedsel wat voor hun darmgestel is gemaakt waardoor het immuunsysteem veel beter is

Waarom is het zo belangrijk dat het biologisch vlees is:

  • Als de biologisch gehouden productiedieren medicatie nodig hebben en medicatie toegediend krijgen, is de wachttijd voor het slachten twee keer zo lang als bij productiedieren uit de bio industrie.
    Dat betekend dat er dus minder kans is op resten medicatie in het vlees. En dat houdt weer in dat je hond dus minder onnodige medicatie via het vlees binnenkrijgt.
  • Biologisch gehouden productiedieren hebben veel minder stress. Daardoor zullen er veel minder of geen stress hormonen in het vlees zitten.
  • Biologisch gehouden productiedieren worden indien nodig bijgevoerd met biologische voeding. Deze voeding is afgestemd op hetgeen ze in de natuur ook zouden eten. Daardoor werkt hun darmgestel ook optimaal en is hun immuunsysteem ook vele malen beter dan van een dier wat gemanipuleerd voer krijgt.

Meer over biologisch vlees lees je hier

Aminozuren

Tien aminozuren die de hond nodig heeft moeten uit zijn voeding komen. Deze aminozuren zitten allen in hoogwaardig eiwit.
Op het moment dat je je hond biologisch vlees voert, of je voert brokken gemaakt van biologisch vlees dat ben je ervan verzekert dat je hond voldoende hoogwaardig eiwit binnenkrijgt om daarmee voldoende aminozuren binnen te krijgen.

Biologisch gehouden dieren produceren kwalitatief beter vlees waardoor het biologisch eiwit ook hoger is van kwaliteit

Met name de goedkopere brokken worden gemaakt van vleesmeel waarin niet alleen vlees maar ook dierlijke bijproducten met veel minder hoogwaardig eiwit in zitten.
Op het etiket moet dus vlees als eerste ingrediënt staan.

Vulmiddel

Vulmiddel in hondenvoer wordt uitsluitend als maagvulling gebruikt. Het heeft voor de hond geen voedingswaarde en kan door het darmstelsel van de hond niet opgenomen worden.
De hond produceert daardoor meer ontlasting.

Rijst is een goedkoop vulmiddel voor hondenvoer. Als de rijst (en overige granen) niet ontsloten zijn kan de hond ze niet verwerken.

Bovendien zorgt het voor extra laaggradige ontstekingen in de darmen. Daardoor wordt het immuunsysteem van de hond aangetast.

Chemische toevoegingen

Evenals voor de mensen zijn ook voor honden chemische toevoegingen in hondenvoer gewoon slecht.
De zogenaamde E-nummers worden toegevoegd om eigenschappen van de voedingsmiddelen te verbeteren.

Uiteraard heeft het beste hondenvoer deze toevoegingen niet nodig omdat het wordt gemaakt van natuurlijke producten.

Vitaminen en mineralen

Vitaminen heeft een hond net als een mens in de juiste hoeveelheid nodig.
Vrijwel alle vitaminen zitten in goed hondenvoer in de natuurlijke vorm.

Vitaminen voor de hond worden in biologisch voer in natuurlijke vorm toegevoegd

Natuurlijk hondenvoer

Fabrikanten mogen niet zomaar op de zak zetten dat hun hondenvoer biologisch is. Biologisch is beschermd en daardoor moet je als je biologisch op de voerzak wil hebben ook voldoen aan het keurmerk van biologisch.

De kreet natuurlijk hondenvoer is niet beschermd en mag dus te pas en te onpas gebruikt worden. Natuurlijk hondenvoer betekend in principe dat er geen chemische toevoegingen zijn. Maar een fabrikant mag ook al natuurlijk hondenvoer op zijn zak zetten als er bijvoorbeeld vers vlees in zit in plaats van vleesmeel en daarbij toch gebruikt maken van chemische toevoegingen.

Hoog biologisch eiwit

Een aantal merken omzeilen de wet door hun vlees aan te merken als “hoog biologisch eiwit” .
Dit betekend echter niet dat het voer biologisch is maar dat het eiwit van een hoog biologisch gehalte is. Dat er vlees (uit de bio industrie) wordt gebruikt in plaats van veren bijvoorbeeld.

Op die manier worden mensen dus om de tuin geleid.

Conclusie wat is het beste hondenvoer

In dit artikel staan alle “eisen” waaraan het beste hondenvoer wel en niet moet voldoen. Het is niet van belang of het vers vlees is, gebakken hondenbrokken of geperste hondenbrokken. Het gaat erom of de ingrediënten die erin zitten van biologische afkomst zijn en of alle voedingsmiddelen erin zitten.

biologisch vlees is dus vele malen beter voor je hond dan vlees uit de bio industrie. Bovendien gebruiken de merken die biologisch vlees gebruiken zeker geen chemische middelen omdat ze bewust gaan voor de gezondheid van je hond.

Sommige merken zoals: Edgar&Cooper, biofood en Fokker hebben ook brokken die niet biologisch zijn. Vaak is de toevoeging al op de zak te zien doordat er bio, biologisch of bio organic op de zak staat. Daaraan kun je zien dat het een biologisch geproduceerde brok is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *