goed voer bevat hoogwaardige eiwitten

Wat zijn hoogwaardige eiwitten

Hoogwaardige eiwitten zijn dierlijke en plantaardige eiwitten die alle essentiële aminozuren bevatten die een hond nodig heeft.

rundvlees, kippenvlees en kalkoenvlees hebben de meest hoogwaardige eiwitten

Hoogwaardig eiwit is belangrijk in hondenvoeding

Omdat er 10 essentiële aminozuren zijn die een hond niet zelf aan kan maken is het belangrijk dat de hond voedsel krijgt wat deze aminozuren bevat. En dat zijn dus dierlijke eiwitten. De dierlijke eiwitten dienen wel afkomstig te zijn van het vlees van een dier.

Kippenveren en huid en haar van een dier (dierlijke bijproducten) bevatten ook eiwitten. Echter deze eiwitten bevatten niet de essentiële aminozuren die nodig zijn voor de gezondheid van een hond.

Tekorten leiden tot lichamelijke en geestelijke problemen

Omdat het lichaam van de hond volledig afhankelijk is van deze aminozuren en de hond ze zelf niet aan kan maken is het essentieel dat ze in de voeding van de hond aanwezig zijn.

Honden die een tekort van deze aminozuren krijgen zullen last krijgen van lichamelijke en geestelijke problemen. En met name geestelijke problemen. Het aminozuur tryptofaan bijvoorbeeld is wel heel belangrijk. Daardoor wordt het stofje serotonine aangemaakt.

Serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Als een hond te weinig van dit stofje aanmaakt of door extreem veel stress wordt dit stofje afgebroken door de cortisol. Dan is het mogelijk dat je hond angstig of erger nog agressief wordt.

Duidelijk boek over hondenvoeding

Omdat het voor veel mensen best moeilijk is om te kiezen welk hondenvoer goed is voor hun hond, heb ik een boek in Jip- en Janneke taal geschreven over voeding voor de hond.

Ik wil graag een duidelijk boek over hondenvoeding ontvangen

* indicates required

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *