biologische hondenvoeding

Biologische hondenvoeding, review proefbox van Goood petfood

Wij voeren normaliter geperste brokken.  Maar soms zijn de geperste brokken die ik geef niet toereikend en komt de hond er niet op aan of reageert hij op een andere manier er minder goed op. Om die reden heb ik een proefbox van Goood petfood besteld.

Algemene gegevens:

Tak Petfood
Vaartveld 18
4704 SE Roosendaal

Over het bedrijf

Goood petfood is een tak van het diervoedingsbedrijf Tak Petfood welke ook de producent zijn van het beter bekende merk Happy dog en Happy cat.
Het overkoepelende bedrijf is Interquell. De geschiedenis van Interquell gaat terug naar 1756. Daar begon het allemaal met een graanmolen.
In de 50 er jaren kon met behulp van de nieuwste technologie graanvlokken geproduceerd worden. Samen met gedroogd vlees was dit één van de eerste echte hondenvoeren die gemaakt werden.

Inmiddels gaat het voer de hele wereld over maar wordt het nog steeds geproduceerd in Weheringen waar destijds het allemaal begon met een graanmolen.

In de tegenwoordige tijd gebruikt het bedrijf iedere keer vernieuwde recepturen om het hondenvoer steeds zo goed mogelijk te maken.
Er wordt gebruik gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.

Voor het maken van het voer zijn nooit dierproeven gebruikt en worden uitsluitend de beste ingrediënten gebruikt.
Dit staat op de site van interquell.

Een handgeschreven kaartje is net dat beetje persoonlijker


Wat claimt het bedrijf

Goood petfood heeft een behoorlijke claim die mij zeer zeker enorm aanspreekt.

1. Al het dierlijk eiwit in het voer is van  biologisch geteelde dieren
2. Alle producten die in het voer zijn gebruikt zijn biologisch geteeld
3. Alle producten in het voer zijn regionale producten zodat er weinig transport aan te pas hoeft te komen
4. Het hondenvoer wordt compleet klimaatneutraal gemaakt
5. De voeding wordt zoveel mogelijk met hernieuwbare energie gemaakt
6. Met iedere zak voer steun je een sociaal project zoals de oceanen reinigen, bedreigde diersoorten beschermen, bomen planten en verwaarloosde dieren redden.

Natuurlijk claimt het bedrijf dat ze goed voer hebben en daar ben ik ook wel van overtuigd omdat ze biologische producten gebruiken. Maar de grootste nadruk ligt op het klimaat en de goede doelen en dat vind ik al een grandioze claim.

Voedingstabel

Iedere hond heeft een bepaalde hoeveelheid voer nodig die ook opgenomen wordt door het lichaam. Voer wat niet opgenomen wordt in het lichaam, daar heeft je hond ook niets aan.
De goedkopere merken voer maken vrijwel allemaal gebruik van vulmiddelen. Vulmiddel is een goedkoper manier om het voer “aan te lengen”

voedingstabel van Goood petfood vrije uitloop lam

Goed voer bestaat uit alleen maar goede voedingsstoffen. Dat betekend dat je van goed voer veel minder hoeft te voeren dan van de goedkopere voeren. Als je van goedkoop voer evenveel voert als van duur voer dan wordt je hond op goedkoop voer te mager. Of op goed voer te dik als je dat evenveel voert als goedkoop voer.

Dat zie je ook terug op de voedingstabellen die op het voer staan. Vergelijk ze maar eens in de winkel.

Het proefpakket

Ik was aangenaam verrast toen ik de doos open deed. Een zakje vrije uitloop lam brokken van 1,8 kg. Een zakje forel brokjes, een blikje vrije uitloop lam vlees, een proefzakje vrije uitloop kip brokken, en een proefzakje forel brokjes. Verder een hondenspeeltje en een voerbeker.

Een heleboel te lezen. Misschien niet het belangrijkste maar wel interessant hoe een bedrijf zijn visie bepaalt.

Daarnaast  een aantal leuke boekjes met wetenswaardigheden over het bedrijf en wat ik het allerleukst vond, een handgeschreven kaartje erbij. Een klein gebaar, maar ik kan dat persoonlijke wel waarderen.

De brokjes

Wat zie ik

Vrije uitloop lam brokken

Bij de vrije uitloop lam brokjes zijn het vrij grote brokken. Het pakket is voor volwassen honden boven de 11 kg maar ik vind de brokken wel iets aan de grote kant.
Nu is het bij mij voor een Hollandse herder en die kan makkelijk die grote brokken hebben. In principe kan een kleinere hond die brokken ook wel hebben, maar ze zijn aan de grote kant.

Het is gebakken brok, donker van kleur en ze zijn krokant zoals het bij een gebakken brok behoort te zijn.

De inhoud van het proefpakket
Vrije uitloop kip brokken

De vrije uitloop kippen brokken zijn een stuk kleiner, ondanks dat ze ook voor honden van +11 kg zijn. Ze zijn ook een stuk lichter van kleur maar even goed lekker krokant.

Forel brokken

De forelbrokjes zijn eveneens groot en ook donker van kleur. Net als de andere twee soorten brokken krokant en vrij hard.

Forel snoepjes

Deze zijn in de vorm van een visje. Het is een zacht snoepje wat je makkelijk kan breken. Een beloning voor een hond moet zo klein mogelijk zijn (wij houden altijd een halve pinknagel aan) en je kunt ze dus zo klein breken als dat je zelf wil

Blikje vrije uitloop lam vlees

Het blikvlees bestaat uit kleine stukjes vlees in gelei en ziet er uit als goed hondenvlees.

Wat ruik ik

Daar kan ik heel kort over zijn. Ik heb ze niet geproefd en weet dus niet of er smaakverschil in zit. Voor mij ruiken de brokken in ieder geval allemaal hetzelfde. Wel ruiken ze in verhouding met andere gebakken brokken wat kruidiger.

Alleen de forel snoepjes die ruiken wel serieus naar vis.

Het blikje vlees ruikt prima. Het stinkt niet zoals sommige blikjes kunnen stinken maar het ruikt zoals ik verwacht dat blikvlees ruikt. De honden vonden het in ieder geval erg lekker ruiken op het moment dat ik het blikje opentrok.

Krijg je waar voor je geld

Bij de proefbox krijg je zeker waar voor je geld. Als je alleen de zak voer die erin zit los besteld kost die al net zo veel als de hele box bij elkaar.  Dat is uiteraard ook de reden dat je er maar 2 per jaar mag bestellen.

Want in de box zit nog veel meer, een blikje en nog twee proefzakjes voer. Daarnaast is de box inclusief verzenden en dus heb je echt wel waar voor je geld.

Echter ga je het vergelijken met 30 kg voer voor  € 30, dan is deze proefbox duur.

Wat maakt hem dan zo interessant:

  • Het voer is gemaakt uit biologisch vlees en biologische groenten. Dat wil zeggen geen onnodige pesticiden of medicatieresten die nog in het vlees zitten
  • De gehele brok bestaat uit voedingsstoffen en geen vulmiddel zoals in goedkopere brokken, je hoeft er dus veel minder van te voeren.
  • Biologisch vlees is van veel hogere kwaliteit dan vlees uit de bio industrie en heeft dus een veel hogere waarde hoogwaardig eiwit
  • Veel minder last van laaggradige ontstekingen doordat alle voedingsstoffen opgenomen kunnen worden
  • Veel minder ontlasting omdat er van het voer wat ze binnenkrijgen veel meer gebruikt wordt.
Nou komt er nog wat van…………

Eindoordeel

Ik was serieus aangenaam verrast toen de box binnen kwam en ik hem open deed. Alleen het persoonlijke kaartje vond ik al enorm leuk. Maar ook de boekjes zijn leuk en interessant om te lezen.
Maar het gaat natuurlijk om het voer en wat de honden ervan vinden.

Hektor is de gelukkige die het voer en de snoepjes uit mag proberen. Omdat ze hier altijd geperst eten was het even afwachten hoe zijn ontlasting zou zijn.
Dat was vanaf het begin af aan net zo goed als op de geperste brokken en ook niet meer dan bij de geperste brokken.

Het voer is van een mooie kwaliteit en krokant zoals het hoort. Ik voer Hektor er zelfs minder van dan van de geperste brokken (ik hou even de voedingstabel aan). We zijn nu een aantal dagen op weg en ik zie niet dat hij invalt en heb ook niet het idee dat hij afvalt ondanks dat het een zeer actieve hond is.

En het leuke vind ik dat er van de producten die je bij Goood petfood koopt ook een bijdrage gaat naar een goed doel.

Klik hier om de proefbox te bestellen en maak je hond gelukkig

Of

Vul hieronder het formulier in en ontvang 5% korting op de box of op overige producten van Goood petfood.

Ja, ik wil graag 5% korting op spullen van Goood petfood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *