Medicatie voor een angstige hond

Een angstige hond is misschien wel de moeilijkste hond om mee om te gaan.
Er staan zo enorm veel tips en adviezen op internet dat je waarschijnlijk geen idee meer hebt waar te beginnen.

Beginnen bij de hond zelf

Laten we beginnen bij het begin, de hond zelf.
Angst heeft een oorzaak. Dat kan een trauma zijn, maar het kan ook aangeboren zijn.

Trauma

Een trauma is veroorzaakt door iets of iemand van buitenaf. Daarvoor heb je de psychologie nodig om te begrijpen wat er bij je hond gebeurt. Maar ook wat er met een hond gebeurt is of kan zijn.

Een trauma en de daarbij behorende angst los je niet op met alleen medicatie. Daar heb je ook training voor nodig. Ervaring en geduld. Want een trauma is niet zomaar opgelost.

Gedragsmedicatie en goed voer is een enorme hulp voor de hond om weer dingen te kunnen leren.

Nieuwe reactie op bepaalde gebeurtenissen aanleren

Een hond ontwikkeld heel snel gewoontegedrag. Met de instelling wat werkt dat ga ik herhalen is gewoontegedrag heel snel geboren.
Om je hond nieuwe dingen en nieuwe gedragingen aan te leren op een dusdanige manier dat je geen nieuw trauma veroorzaakt is geduld nodig.

Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat de hond op jou kan bouwen en dat jij zijn steun en toeverlaat wordt die dingen voor hem op gaat lossen.

Ruimte nodig om te leren

Door de stress van het trauma zit de kop van de hond vol. De hond is niet in staat om nog iets te leren. Het is dus belangrijk dat je ruimte in de kop van je hond gaat creëren om hem nieuwe reacties op spannende situaties aan te leren. Daar zijn twee dingen voor nodig:

  1. Vertrouwen in jou als zijn geleider
  2. Medicatie die hem ondersteunt in zijn angsten

Medicatie die hem ondersteunt in zijn angsten

Eigenlijk moet het hele voedingspatroon van je hond gebaseerd zijn op zijn angsten. Dat klinkt misschien een beetje gek. Maar als de hond verkeerde voeding krijgt bijvoorbeeld met veel vulmiddelen dan is de kans groot dat het darmslijmvlies niet in goede staat is waardoor de hond de goede voedingsmiddelen niet uit zijn  voer kan halen.

Verkeerd voer bij de hond kan zorgen voor gedragsproblemen.

Goed voer voor een angstige hond

Goed voer voor een angstige hond bestaat uit hoogwaardige eiwitten waarin met name het aminozuur tryptofaan en het mineraal magnesium  voldoende in zitten. Tryptofaan is een kalmerend middel wat de hond middels goed voer binnenkrijgt. Het mineraal magnesium is om wantrouwen weg te nemen en vertrouwen te krijgen. Deze twee voedingsstoffen heeft ieder levend wezen nodig. Maar als de darmen van de hond door verkeerd voer niet in goede conditie zijn kan hij  deze belangrijke nutriënten niet opnemen.

Vers vlees (of gestoomd vlees) is voor een angstige hond dus eigenlijk de beste voeding.
Als je een buitenlandse hond hebt is het verstandig om hem daarnaast een kuurtje darmen in balans te geven om te zorgen dat zijn darmslijmvlies snel in orde is. Maar door het verse vlees zal na verloop van tijd zijn darmslijmvlies ook zeker in orde komen.

Medicatie

Daarnaast kun je hem als medicatie: gedrag in balans geven.
Gedrag in balans is een supplement  wat geheel natuurlijk is maar wat een dusdanige samenstelling heeft dat alle goede kruiden elkaar versterken waardoor het super werkt.

Gedragsmedicatie zorgt ervoor dat de hond rustiger wordt en ruimte krijgt in zijn kop om te leren

Rust in de kop en ruimte om te leren

Met de combinatie van de juiste voeding en medicatie maak je ruimte in de kop om te leren en nieuwe ervaringen op te doen. Daarnaast zorg je ervoor dat de stress bij hem niet zo hard binnenkomt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *