Review ervaring en kosten Goood petfood vrij uitloop lam (eerst lezen dan kopen)

Goood petfood is een bedrijf wat ik nog niet zo heel lang ken. Ik kwam per toeval op de website van Goood petfood en deze sprak me enorm aan. Daarom wilde ik over hun voer heel graag een review schrijven en mijn ervaring delen. 

Om te beginnen sprak het me natuurlijk aan omdat al het voer biologisch is. Dat is niet alleen voor de productiedieren beter maar zeer zeker ook voor je hond. Daarnaast wordt van ieder verkocht product een klein deeltje gedoneerd aan een goed doel.

Er zijn dus verschillende redenen om hier voer te kopen. Maar het belangrijkste is natuurlijk of het voer ook lekker is en goed gegeten wordt. Het antwoord daarop is ja. Zelfs door de grootste “mutsen wat betreft eten” bij ons.

In het review en mijn ervaring met het voer ga ik hieronder graag dieper in op de details

Introductie van het bedrijf

Goood petfood is een tak van het diervoedingsbedrijf Tak Petfood welke ook de producent zijn van het beter bekende merk Happy dog en Happy cat.
Het overkoepelende bedrijf is Interquell. De geschiedenis van Interquell gaat terug naar 1756. Daar begon het allemaal met een graanmolen.
In de 50 er jaren kon met behulp van de nieuwste technologie graanvlokken geproduceerd worden. Samen met gedroogd vlees was dit één van de eerste echte hondenvoeren die gemaakt werden.

Inmiddels gaat het voer de hele wereld over maar wordt het nog steeds geproduceerd in Weheringen waar destijds het allemaal begon met een graanmolen.

In de tegenwoordige tijd gebruikt het bedrijf iedere keer vernieuwde recepturen om het hondenvoer steeds zo goed mogelijk te maken.
Er wordt gebruik gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.

Voor het maken van het voer zijn nooit dierproeven gebruikt en worden uitsluitend de beste ingrediënten gebruikt.
Dit staat op de site van interquell.

In een notendop:
Goood Petfood is het eerste bedrijf wat ik heb gezien wat volledig biologisch voer levert, maar daarnaast ook het milieu en klimaat hoog in het vaandel heeft staan. Ze proberen zoveel mogelijk lokale producten te gebruiken om de footprint zo klein mogelijk te houden.

Goood Petfood heeft op dit moment vijf verschillende smaken in zowel brokken als natvoer en voor zowel puppy’s, volwassen honden en senior honden. Niet alle smaken zijn ook voor alle honden en dus is de keuze wel wat beperkt. Maar sowieso in het biologisch voer vind ik de keuze heel erg beperkt wat betreft smaken.

Review en ervaringen: Wat zijn de pluspunten van dit bedrijf en het voer?

  • Dat er zo klimaatneutraal mogelijk geproduceerd wordt
  • 70% van de ingrediënten wordt gekocht bij lokale boeren die biologisch boeren
  • Het voer is gemaakt van lamsvlees van een lam die voor zover dat kan bij een lam een vrij leven heeft gehad
  • Alle ingrediënten in het voer zijn biologisch dus geen onnodige pesticiden en antibiotica
  • Met de aankoop van een zak voer ondersteun je ook één van de drie goede doelen die door Goood petfood zijn geadopteerd.

Door zoveel mogelijk hernieuwde energie te gebruiken wordt getracht zo klimaatneutraal mogelijk te produceren. Omdat er altijd wel uitstoot is van CO2 wordt dit gecompenseerd met een gecertificeerd klimaatproject.
Dit klimaatproject is het aanplanten van een nieuw bos in Urugay met inheemste bomen en planten.

Review en ervaringen: Wat zijn de overige voordelen van dit voer?

De zak is recyclebaar. Hij bestaat uit twee delen en kan afgesloten worden door middel van klittenband aan de bovenkant.
Het voer is volledig biologisch. Dit is goed voor de productiedieren maar zeker ook voor de eigen hond.

Doordat alles biologisch is, is het voer van hogere kwaliteit dan voer van slachtafval of met vlees uit de bio industrie. De kwaliteit van het vlees van biologisch gehouden dieren is vele malen beter en bestaat uit hoogwaardiger eiwit dan vlees wat uit de bio industrie komt.

In de bio industrie krijgen de dieren veel medicatie maar ook supplementen om beter en sneller te groeien. Ze krijgen voer waar ze sneller van aankomen en waar ze dus snel dik van zijn. Maar dit is niet hun natuurlijke voer.
Ze kunnen dit voer dus veel minder goed verteren en hebben een minder goed immuunsysteem en meer last van ontstekingen.

Review en ervaringen: Hoe verhoudt het voer zich tot andere soorten biologisch voer?

Prijstechnisch:
Prijstechnisch behoort dit voer tot 1 van de duurste voeren.
Maar het verschil met andere (biologische) voeren is dat dit bedrijf ook volledig klimaatneutraal werkt. Daardoor worden er extra kosten gemaakt en die moeten ergens terugverdient worden.
Daarnaast wordt er met iedere zak voer een goed doel gesteund.

Kwalitatief
Ik denk dat alle biologische voeren kwalitatief prima in orde zijn. Ik kan niet zeggen dat Goood petfood beter is dan bijvoorbeeld Edgar&Cooper of Organimal.
Iedereen die biologisch voer produceert is gebonden aan regels. Ze moeten gecertificeerd zijn om hun voer biologisch te mogen noemen. Dus de kwaliteit van de ingrediënten van alle biologische voeren zijn goed.

Geur en kleur
De geur van het voer is goed. De brok is donker van kleur en een beetje vettig.
De geur van de brok is zoals je verwacht van hondenbrokken maar dan iets kruidiger. Ik ruik niet specifiek lam erin maar het ruikt zoals ik andere zakken brokken open.
Dit gaat over een geëxpandeerde brok. Dit heeft niet direct mijn voorkeur omdat ik er geen vers vlees bij kan voeren. Maar het blikvlees van Goood petfood is net zo goed en is goed te mengen met de brok.

Ingrediënten van de smaak vrije uitloop lam

Aardappel*, lams proteïne* van lam met vrije uitloop (27 %), gevogeltevet, bietenmelasse snippers* (ontsuikerd), lignocellulose, lever hydrolisaat, zonnebloemolie (1,6 %), appeldroesem*, natriumchloride (uit zeezout), raapzaadolie, wortel*, pastinaak*, peterseliewortel*, peterselieblad*, mosselvlees* (0,1 %), glucosa-mine (0,1 %), hennepmeel (0,04 %); (regionale groentenmix in totaal 1 %); *gedroogd. (gekopieerd van de website)

Uitleg van de ingrediënten:

Aardappel

Aardappel is een ruwe vezel toevoeging in brokken. Maar het zijn niet alleen ruwe vezels. Aardappel heeft nog veel meer belangrijke voedingsstoffen. Vitamine-B complex, vitamine C maar ook mineralen als kalium, magnesium, fosfor, calcium en ijzer.

Aardappel is dus goed voor een hond. Echter niet al te veel. Ga ongeveer uit voor een hond van onder de 11 kg 1 eetlepel aardappel en boven de 11 kg 2 eetlepels aardappel.
In dit voer is de hoeveelheid aardappel natuurlijk al afgestemd op de grootte van de hond.

Bietenmelasse

Bietenmelasse is het restproduct wat overblijft na de productie van suiker. De suiker is dus volledig eruit maar de melasse bevat een grote hoeveelheid ruwe voedingsvezels.

Appel

Appel is rijk aan voedingsvezels en rijk aan kalium.

Vrije uitloop lam is één van de smaken van Goood petfood
Gehydroliseerde lever

Vlees wordt geydroliseerd om beter opgenomen te worden in het lichaam. Hydroliseren betekend dat de eiwitketen in kleine stukjes wordt geknipt. Veel honden die een allergie hebben eten gehydroliseerd voer omdat het lichaam dan het eiwit niet herkend.

Zonnebloemolie

Zonnebloemolie bestaat voor 90% uit gezonde onverzadigde vetten. Zonnebloemolie is een grote leverancier van vitamine E. Vitamine E werkt in het lichaam als een anti-oxidant.

Koolzaadolie

Koolzaadolie heeft een positief effect op ontstekingen i het spijsverteringskanaal. De zogenaamd laaggradige ontstekingen. Verder helpt het bij allergieën en diverse huidproblemen. Tevens bevat het veel anti oxidanten.

Wortel

Wortel bevat weinig calorieën maar wel heel veel voedingsvezels. Wortel is rijk aan vitamina A en kalium

Pastinaak

De pastinaak is een gezonde toevoeging in het menu van de hond. Het is rijk aan natrium en kalium. Daarnaast bevat het vitamine C, magnesium en calcium.

Mossel

Mosselen voor een hond zijn gezond. Maar omdat ze vrij duur zijn worden ze niet vaak aan hondenvoer toegevoegd. Ze zijn rijk aan mineralen en vitaminen, kalk, fosfor, jodium en ijzer.

Glucosamine

Glucosamine is een lichaamseigen stof en goed voor de botten, kraakbeen en gewrichten. Dit wordt gemaakt uit het exoskelet van schaaldieren.

Hennep

Hennep heeft een hoog gehalte aan omega 3 en omega 6

Vrije uitloop kip is één van de smaken van Goood petfood

Waarom heb ik me zo verdiept in hondenvoer?

Ik ben inmiddels een aantal honden verloren aan kanker. Maar ik heb ook een aantal honden die voer gerelateerde lichamelijke problemen hebben. Kanker hoor je natuurlijk ook enorm veel bij mensen. Toch vroeg ik me af of het zou kunnen komen door voer wat honden krijgen. Daarbij kwam ik op verrassende uitkomsten.
Dit heeft me doen besluiten om te gaan kijken welke bedrijven biologisch voer hebben voor honden. En daarnaast heb ik me verdiept waarom bepaalde dingen aan hondenvoeding worden toegevoegd en wat de waarde is van deze toevoegingen.

Conclusie

Dit bedrijf ben ik min of meer per ongeluk tegen gekomen. Ik was op zoek naar biologische voeren en ik had van dit bedrijf nog nooit gehoord. Tot ik me ging inlezen op de site. Ik heb toen het proefpakket besteld en dat beviel me prima.

Ik heb 1 hond overgezet op het voer van Goood petfood om het uit te testen en om te kijken of de aangeven hoeveelheid op de zak voldoende is om op gewicht te blijven. Dat is prima gelukt. De hond is niet vermagert (terwijl dat bij veel voedingen wel voorkomt). Het voer is door de hond goed ontvangen en hij viel enthousiast op zijn bak aan.

Natuurlijk heeft hij ook het blikvoer mogen testen en ook dat werd prima ontvangen.
Al met al wat mij betreft een prima voer wat zijn prijs meer dan waard is. Niet alleen omdat het kwalitatief prima voer is en daarnaast ook nog biologisch. Maar ook omdat het bedrijf nog zo veel meer doet om het klimaat te ondersteunen en het milieu te ontlasten.

Ja ik wil 5% korting op de Goood petfood artikelen

* indicates required

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *