De kracht van voer

Veel hondenliefhebbers hebben een vast voer en zweren daar bij. Dat is uiteraard hartstikke goed, er is op de markt wel voor ieder iets wils.
Voor degene onder jullie die nog twijfelen hebben we een leuke actie, we geven gratis één of twee proefzakjes voer weg zodat je eens kunt testen of je hond dit lekker vindt.

Alles over ons voer vind je hier en je kunt hier ook de proefzakjes aanvragen.

Eerste levensbehoefte

Voer behoort tot de eerste levensbehoefte van ieder levend dier en mens. Het regels allerlei processen in het lichaam en het zorgt ervoor dat je hond gezond blijft en zich prettig voelt.
Doordat jij de controle over zijn voer hebt kun je hem ook prima voor je laten werken.
En nee het is niet zielig dat een hond moet werken voor zijn eten. Het is voor een hond veel zieliger als hij stil ligt.

Controle

In plaats van dat je de hond dagelijks zijn portie eten uit een bak laat opeten ga je vanaf nu zijn eten dagelijks uit de hand geven. En natuurlijk niet zomaar, hij moet er wel wat voor doen.
Dit hoeft allemaal niet moeilijk en ingewikkeld te zijn. Maar je kunt op deze manier je hond wel mentaal gaan uitdagen. Denk bijvoorbeeld in het begin eens aan de contact training  Doordat je hond voor ieder brokje naar je moet kijken word je een stuk interessanter voor je hond. Je kunt deze contact training zowel thuis als onderweg gebruiken.

Een hond die niet gewend is te werken voor zijn voer zal in het begin misschien ook niet genegen zijn opeens te gaan werken voor zijn eten. Maar dat duurt maar een dag of twee dagen. Hij  zal dan toch honger krijgen en zich openstellen voor samenwerking met de baas.

Zielig

Veel mensen vinden dit ook alweer zielig. Maar lees dan dit artikel eens . Een hond is een werkdier. Veel honden hebben zich neergelegd bij het feit dat ze niet hoeven te werken. Wij zien dat als dat ze het heerlijk vinden om op de bank te liggen of tijdens de wandeling rond te rennen. Er is voor een hond echter niets leukers dan samen te werken met de baas. Omdat veel honden dit niet gewend zijn omdat wij denken dat ze gelukkig zijn als ze op de bank liggen moeten de honden dus eerst wel weer leren om te werken en samen te werken. En dat leer je ze prima aan door ze vanaf nu voor ieder brokje te laten werken.

Enige struikelblok

Het enige struikelblok is de baas die het “te veel gedoe” vindt om zijn hond op die manier te gaan voeren. Die niet ziet dat zijn hond dit leuk vindt en eigenlijk ook nodig heeft. Door de hond op deze manier te gaan voeren kun je heel veel probleemgedrag gaan aanpakken omdat de focus van de hond richting de baas beter wordt. En een hond die gefocust is op zijn baas heeft geen tijd om rottigheid uit te halen want die moet aan het werk om zijn brokjes te verdienen.

GUN JE HOND DIT GEWOON

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *