Darmen zijn belangrijk voor de gezondheid.

Darmen in balans kan je hond zijn hele leven gebruiken indien nodig, maar je kunt het ook gebruiken als kuurtje om letterlijk de darmen van je hond weer in balans te brengen.
Darmen in balans is bedoelt om het darmslijmvlies en de darmflora van je hond weer gezond te krijgen. Daardoor neemt de hond de voeding beter op en kan hij optimaal profiteren van de voedingsstoffen.

Hoe komt het dat de darmflora verstoord is bij een hond?

Veel hondenvoeren bevatten vulmiddelen die niet verteerd kunnen worden. Het lichaam probeert de dingen die niet verteerd kunnen worden zo snel mogelijk het lichaam uit te werken.

Daarnaast zorgen hondenvoeren met veel vulmiddelen ook nog eens voor laaggradige ontstekingen waardoor de darmwand beschadigd raakt en de slechte bacteriën maar ook de ziekteverwekkers en parasieten (bijvoorbeeld wormen) een doorgang krijgen naar de bloedbaan en zo in de rest van het lichaam kunnen komen.

Doordat het immuunsysteem ( de goede bacteriën in de darmen van de hond) uitgeput raken door het “verwijderen” van de ontstekingen krijgen de slechte bacteriën steeds meer kans om zich te hechten aan de darmwand waardoor er nog meer doorgangen zijn naar het lichaam en naar de bloedbaan voor ziekteverwekkers en parasieten.

Zowel goede als slechte bacteriën hechten zich aan de damwand. Als de darmwand beschadigd is wordt het voor de goede bacteriën ook nog eens moeilijker om zich vast te hechten en zich voort te planten zodat de slechte bacteriën de overhand nemen.

Het darmslijmvlies wordt dan dunner waardoor het voedsel en met name de voedingsstoffen minder goed opgenomen worden, en de ziekteverwekkers de overhand kunnen krijgen.

Slechte voeding veroorzaakt slechte ontlasting

Wat zijn de ingrediënten van Darmen in balans

Bacillus subtilis
Dit zijn goede darmbacteriën die zorgen voor een hoger aantal darmvlokken. Verder zorgen ze ervoor dat de spijsverteringsenzymen actiever zijn.

Wil je meer lezen over de Bacillus subtilis klik dan hier

Mannan Oligosaccharide
Mannan Oligosaccharide werkt in de darmen als een spons. Het trekt schadelijke bacteriën aan en verwijdert deze uit het darmkanaal.

Bèta glucanen
Bèta glucanen zouden het afweersysteem ondersteunen.

Fructooligosaccharide (FOS)
FOS stimuleren het immuunsysteem. Verminderen de slechte bacteriën in de darm. Verder zijn het vezels die dienen als voedsel voor de goede bacteriën in de darmen. Daarnaast stimuleren ze ook nog de activiteit van de goede bacteriën.

Psyllium husk
Deze mengen zich met de darminhoud en nemen vocht op. Daardoor ontstaat zachtere ontlasting en dat prikkelt de darmen om beter te werken.

Tannine
Tannine zorgt ervoor dat schadelijke invloeden van slechte bacteriën beperkt worden of dat slechte bacteriën geen kans krijgen.

Darmen in balans, een natuurlijk  supplement

Darmen in balans is een supplement op basis van pure kruiden. Het bevat dus geen chemische toevoegingen of overbodige vulmiddelen.
Als je hond een tijdlang slecht of minder goed voer heeft gehad kun je dit als kuurtje gebruiken als je over gaat naar goed hondenvoer. Op die manier kan de hond optimaal profiteren van de aangeboden voeding en voedingsstoffen.

Problemen door verkeerde voeding

Veel problemen worden veroorzaakt door verkeerde voeding. Voeding waarin te weinig vitaminen en mineralen zitten omdat het voer te hoog verhit is. Voer waar de vitaminen en mineralen chemisch worden toegevoegd zijn voorbeelden van voer waar “alles” wel in zit maar niet opgenomen kan worden of welke niet natuurlijk is.

Als de darmflora niet gezond is doordat de hond slecht voer eet of heeft gegeten dan kan hij van het eventuele nieuwe en goede voer ook de voedingsstoffen niet opnemen.

Slechte darmflora zorgt op den duur voor een slechte gezondheid en meerdere problemen en dus voor hogere dierenartskosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *