De vier beste soorten blikvoer voor de hond

Hondenbezitters voorzien van de beste informatie omtrent het voer voor hun hond is mijn ultieme doel.
Het allerbelangrijkste is dat het hondenvoer is gemaakt uit hoogwaardige eiwitten afkomstig van biologisch gehouden dieren.

Biologisch gehouden dieren

Niet alleen omdat het belangrijk is dat de gebruikte eiwitten zo weinig mogelijk onnodige antibiotica bevatten en zo weinig mogelijk cortisol (wat de slachtdieren in zich hebben door de grote stress die ze hebben in de bioindustrie). Maar de liefde voor dieren stopt niet bij je eigen huisdier. De slachtdieren hebben dus evengoed recht op een goed leven (ondanks dat hun leven veel te kort is)

Uitlsuitend biologisch vlees

Hoe goed andere merken misschien ook zijn. Ik vind dat er een balans moet zijn. Ik vind het ook erg jammer dat biologisch vlees op dit moment nog steeds duurder moet zijn dan vlees uit de bioindustrie. Maar ik hoop dat iedere verantwoordelijke huisdierbezitter zal kiezen voor voer met biologisch vlees alleen al omdat het beter is voor zijn eigen huisdier.

Beschrijving van de bedrijven en een overzicht van hun producten

Hermann’s manufacture

Hermann’s manufaktur is een Duits bedrijf wat reeds 15 jaar hondenvoer maakt.
hermann’s is een bedrijf die claimt uitsluitend biologische producten te gebruiken. Op de website staat heel mooi (en daar ben ik het echt wel mee eens) dat liefde voor dieren niet stopt bij onze huisdieren. Het vlees wat gebruikt wordt is afkomstig van houderijen waar het vee op een soort specifieke manier heeft mogen leven.

Biologisch gecertificeerd

Veel vlees is afkomstig van veehouderijen die als biologisch gecertificeerd zijn. Ze geven echter aan dat ze ook vlees kopen van bedrijven die niet gecertificeerd zijn omdat de bedrijfsvoering te klein is om de investeringen te doen maar die wel goed zijn voor hun dieren.

De insteek van het bedrijf vindt ik zeker geweldig.
Daarnaast gebruiken ze niet alleen biologisch voer van dieren die een goed leven hebben gehad en niet onnodig antibiotica hebben gehad of overige hormonen. En ze gebruiken ook biologische groenten.

Het voer zelf:

Bestaat uit 100% spiervlees, en orgaan vlees. Dat wil dus zeggen hoogwaardige eiwitten.
Natvoer of blikvoer bevat altijd veel meer vocht dan vers vlees, gestoomd vlees en al zeker dan brokken en dus is de voedingswaarde bij blikvoer altijd minder dan bij de rest. Dat is het enige puntje waar je even rekening mee moet houden als je je hond blikvoer geeft.

Ik heb uitsluitend het blikvoer hier bijgezet waarvan in de beschrijving ook staat dat het biologisch is. Ik ga er naar aanleiding van de website vanuit dat al het vlees biologisch is maar omdat sommige bedrijven geen keurmerk hebben mag ook Hermann’s dat niet vermelden op zijn verpakking.

Hermann’s bio pure Turkey (kalkoen) 200 gr

Hermann’s bio pure beef (rund) 200 gr

Herrmanns bio sensitive duck with fennel (eend met venkel) 800 gr

Herrmanns sensitive goat with beetroot (geit met rode biet) 800 gr

Yarah

Eveneens een bedrijf naar mijn hart. Ik ben zelf vegetariër maar ik weet ook dat honden van nature gewoon vleeseters zijn. Ik ben geen veganist en ik wil het beste voor mijn honden en dat is nu eenmaal vlees.

Maar de aanheft op de website van Yarah maakt me echt wel heel erg blij.

Alles voor een positief verschil. Voor je huisdier, voor jou en de planeet.”

Ik weet van Yarah dat ze al heel lang bezig zijn met de aarde, maar ook met het beter leven voor ALLE dieren en niet alleen de huisdieren.

Yarah is één van de beste producenten wat betreft hondenvoer omdat ze voor al hun voer uitsluitend biologisch geteeld vlees gebruiken

Niet alle varianten zijn graanvrij. Omdat ik van Yarah zeker weet dat ze alleen maar biologisch vlees gebruiken durf ik ook rustig al het aanbod van hen erbij te zetten.

Kies hier je favoriete smaak van je hond uit het Yarah assortiment

Biofood

Biofood is een producent die volledig biologisch gecertificeerd is en dat betekend dat ze verplicht zijn om biologisch vlees te gebruiken waarbij de slachtdieren dusdanig zijn gehouden dat soorteigen gedrag mogelijk was. Het is dus ten alle tijden beter dan slachtafval vanuit de bioindustrie.

Biofood heeft zeker wel de grondslag: respect voor dier, natuur en milieu.
Wat mij betreft mogen ze dat wat beter uitdragen.
Maar omdat er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van biologisch vlees verdienen ze hier wat extra aandacht.

Omdat bij hen ook de volledig lijn voorzien is van biologisch vlees hier ook een overzicht van alle producten

Kijk hier welk Biofood product jouw voorkeur heeft

Schesir

Een Italiaans bedrijf wat eveneens dier, natuur en milieu hoog in het vaandel heeft staan. Ze hebben echter ook natvoer wat niet afkomstig is van dieren die biologisch gehouden zijn.

Ze hebben een aantal doelen die ze nastreven waaronder ook voer voor dieren die mankerende zijn. De zogenaamde orgaantherapie.

Maar de biologische natvoeren van Schesir verdienen hier natuurlijk wel een plaatsje

Klik hier om een keuze te maken uit de biologische natvoeren van Schesir


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *