natuurlijke pijnstiller voor de hond

PEA is een pijnstiller voor honden met chronische pijnklachten. PEA is een lichaamseigen stof die zonder problemen een hele lange tijd gebruikt kan worden zonder nevenschade aan organen of maag.

Over  Pea (Palmitoylethanolamide)

PEA is een stof waarvan de werking al jarenlang bekend is. Het is echter in de vergetelheid geraakt en pas in de jaren 90 weer opgepakt voor onderzoeken. De resultaten waren verbluffend.

Onderzoek naar PEA heeft laten zien dat het werkzaam is voor voornamelijk chronische pijnen.
Bij chronische pijnvormen bij de hond (HD, ED, spondylose, artrose) zijn cellen in het lichaam beschadigd. Door de beschadiging worden bepaalde cellen die bij ontsteking een rol spelen overactief.


Dit zijn de zogenaamde mestcellen.
Mestcellen is één van de soorten witte bloedcellen die ons immuunsysteem vormen. Doordat deze overactief worden bij een beschadiging van weefsel zorgen zij voor ontstekingen.
Deze (laaggradige)  ontstekingen zorgen voor de pijn bij chronische pijnklachten.

Deze ontstekingscellen die om de één of andere reden overactief zijn geworden (en blijven en dus pijn blijven veroorzaken) moeten dus geremd worden en dat is wat PEA doet.

PEA brengt deze cellen weer tot rust waardoor de pijn afneemt en stopt.

Een hond met pijn gaat sneller liggen en ontziet de pijnlijke plaatsen

Hoe werkt PEA in het lichaam?

PEA dringt een lichaamscel binnen en oefent daar een positieve werking uit op de kernreceptor. Deze kernreceptor dringt de ontstekingsreactie terug en daarmee ook de pijn.

Waar kan PEA voor gebruikt worden?

PEA is een veelzijdig middel wat cellen tot rust brengt, maar bevat eveneens een molecuul die het zelfherstellend vermogen van het lichaam ondersteunt.
Om die redenen is het middel breed inzetbaar.
PEA bij honden kan ingezet worden bij chronische pijnen bij:

  • Heupdysplasie (HD)
  • Elleboogdysplasie (ED)
  • Spondylose
  • Artrose

Maar ook bij chronisch jeuk bijvoorbeeld door huisstofmijt of andere allergiën.

Werking van PEA ten opzichte van chemische pijnstilling

Een chemische pijnstilling legt de zenuw direct plat waardoor de pijn ook direct afneemt (of dat is in ieder geval de bedoeling)
Met PEA moet er een soort van spiegel opgebouwd worden. De PEA moet de lichaamscel binnendringen, de kernreceptor activeren die dan vervolgens de ontstekingscellen tot rust moet brengen.

Alvorens dat de PEA werkt gaat er een behoorlijk proces aan vooraf en afhankelijk van hoe erg de pijn is kan het tot 28 dagen duren voordat de PEA volledig in het lichaam werkzaam is.

Het is dus aan te raden om bij pijn je hond PEA te gaan geven met daarbij de eerste weken nog een chemische pijnstiller. Vervolgens ga je de chemische pijnstiller afbouwen zodat alleen de PEA overblijft.

Als de hond ongeveer 2 maanden van de chemische pijnstilling af is en nog steeds pijnvrij lijkt (helaas kunnen ze niet praten en dus kunnen we het ook niet vragen of het werkelijk zo is) dan werkt het middel optimaal bij jouw hond.

Geschikt voor iedere hond?

PEA is geschikt voor iedere hond. Ook als de hond last heeft van maagproblemen, nierproblemen,schildklierproblemen of andere dingen waar hij eventueel medicatie voor moet gebruiken. PEA is veilig voor iedere hond en in alle omstandigheden.

Kijk hier hoe goed PEA werkt

Nadelen van PEA en chemische pijnstilling

Van PEA zijn geen bijwerkingen bekend, ook niet na een overdosis van 50x de aanbevolen hoeveelheid. De overdosis PEA wordt in het lichaam afgebroken en via de urine of ontlasting afgevoerd.
PEA kan levenslang gebruikt worden zonder dat er schade ontstaat aan organen of verder in het lichaam

Alle andere chemische pijnstillers kunnen hele vervelende bijwerkingen hebben met zelfs de dood tot gevolg.

Laat je hond pijnvrij leven zonder gevaarlijke pijnstillers.

PEA is vrij te koop. Je kunt het dus kopen zonder recept.
Koop PEA vandaag nog en start zo snel mogelijk zodat je hond over maximaal 28 dagen pijnvrij kan leven zonder chemische middelen.

Wil je nog meer weten over PEA klik dan hier om een wetenschappelijk artikel erover te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *