Review Goood petfood

Laat ik beginnen met dat ik alleen een review kan maken en mijn ervaring uitsluitend kan baseren op de ervaring van 2 goede vrienden.
Ik zou dit bedrijf zeker heel graag steunen, maar mijn voorkeur gaat uit naar vers vlees en geperste brok. Onze honden krijgen minimaal eens in de drie weken een vers bot. Een vers bot gaat al niet samen met geëxtrudeerde brok omdat veel honden dan diarree krijgen. Geperste brok en vers vlees hebben dezelfde vertering en om die reden voeren wij geperst.

Maar  het bedrijf werkt met biologisch vlees en biologische groenten uit de omgeving van waar het bedrijf staat. Daarnaast proberen ze hun footprint zo klein mogelijk te houden in de productie van het hondenvoer. En ze ondersteunen met hun verkoop goede doelen. Dan vind ik het heel belangrijk om op onze website aandacht aan dit bedrijf te schenken en hun producten onder de aandacht te brengen.

Algemene gegevens:

Tak Petfood
Vaartveld 18
4704 SE Roosendaal

Over het bedrijf

Goood petfood is een tak van het diervoedingsbedrijf Tak Petfood welke ook de producent zijn van het beter bekende merk Happy dog en Happy cat.
Het overkoepelende bedrijf is Interquell. De geschiedenis van Interquell gaat terug naar 1756. Daar begon het allemaal met een graanmolen.
In de 50 er jaren kon met behulp van de nieuwste technologie graanvlokken geproduceerd worden. Samen met gedroogd vlees was dit één van de eerste echte hondenvoeren die gemaakt werden.

Inmiddels gaat het voer de hele wereld over maar wordt het nog steeds geproduceerd in Weheringen waar destijds het allemaal begon met een graanmolen.

In de tegenwoordige tijd gebruikt het bedrijf iedere keer vernieuwde recepturen om het hondenvoer steeds zo goed mogelijk te maken.
Er wordt gebruik gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.

Voor het maken van het voer zijn nooit dierproeven gebruikt en worden uitsluitend de beste ingrediënten gebruikt.
Dit staat op de site van interquell.


Wat claimt het bedrijf

Goood petfood heeft een behoorlijke claim die mij zeer zeker enorm aanspreekt.

1. Al het dierlijk eiwit in het voer is van  biologisch geteelde dieren
2. Alle producten die in het voer zijn gebruikt zijn biologisch geteeld
3. Alle producten in het voer zijn regionale producten zodat er weinig transport aan te pas hoeft te komen
4. Het hondenvoer wordt compleet klimaatneutraal gemaakt
5. De voeding wordt zoveel mogelijk met hernieuwbare energie gemaakt
6. Met iedere zak voer steun je een sociaal project zoals de oceanen reinigen, bedreigde diersoorten beschermen, bomen planten en verwaarloosde dieren redden.

Natuurlijk claimt het bedrijf dat ze goed voer hebben en daar ben ik ook wel van overtuigd omdat ze biologische producten gebruiken. Maar de grootste nadruk ligt op het klimaat en de goede doelen en dat vind ik al een grandioze claim.

Wat krijg je en krijg je waar voor je geld?

Er zijn drie verschillende smaken zowel van het droogvoer, als van het natvoer en de snacks.
Voor de brokken € 6,50 per kilo bij afname van 10 kilo is niet echt heel goedkoop.

Echter het feit dat het voer volledig biologisch is, daar betaal je bij de collega’s ongeveer even veel voor.  Het maken van hondenvoer laat een behoorlijke ecologische footprint achter en zij compenseren deze met een gecertificeerd klimaatproject.
Daarnaast gaat er geld naar goede doelen van iedere verkochte zak voer.

Ik ben er dus van overtuigd dat je waar krijgt voor je geld. Als jij een dierenvriend bent, ben je bereid meer te betalen voor het feit dat de dieren die door jouw hondenvriendje worden gegeten ook een goed leven hebben gehad.
Daarnaast hebben ze het: “Verbeter de wereld en begin bij jezelf” zo heel makkelijk voor je gemaakt door van het voer wat jij koopt een donatie te doen aan een goed doel.

Ik twijfel dus echt niet aan het feit of je waar voor je geld krijgt. Het zou de hondenvoedingsindustrie sieren als er meer dergelijke projecten kwamen.

Eindoordeel

Eigenlijk schrijf ik altijd alleen maar reviews over dingen waar ik blij van word. En dit is een bedrijf waar ik dus inderdaad blij van word.
Maar dat was denk ik door het hele review al te lezen.
Alles wat ik belangrijk vind aan goed hondenvoer (behalve dat ze geen geperst hondenvoer hebben) zit erin en daarnaast zit er nog een hele filosofie omheen waar ik me volledig in kan vinden.

Ik hoop dat als jij geëxpandeerde brokken voert dat ook jij bereidt bent om wat meer geld uit te geven voor echt goed voer.
En als het volledig overstappen op dit voer voor jou te duur wordt hoop ik dat je regelmatig toch voor de afwisseling voor je hond een zak van dit voer koopt om hun goede werk te ondersteunen.

Neem eens een kijkje op de website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *