Pup is geen baby?

Een blogje naar aanleiding van wat ik  tegenkwam op facebook. Iemand vroeg hoe een pup van 8 weken te trainen zodat hij 4 uurtjes alleen in de bench kan.
Ik gaf daar reactie op en die reactie werd niet gewaardeerd. Het is niet het feit dat de reactie niet gewaardeerd werd dat ik er een blogje over maak maar wel de manier waarop sommige mensen denken en dat ik in dat geval toch wel te doen heb met de hond.

Bench

Om te beginnen vind ik 4 uur in de bench achter elkaar voor elke hond te lang. Mocht het toevallig eens een keertje moeten om de een of andere reden zal een hond daar niets van overkomen maar ik vind 3 uur meer dan genoeg indien de hond daarvoor goed uitgelaten is, getraind is en moe gemaakt is.
Daarnaast vind ik dat een bench geen oppas is, en op deze manier wordt hij dus wel als oppas gebruikt.

Pup is een baby

Dat was mijn reactie en daar vielen veel mensen over. En nee dat klopt, een pup is geen baby. Een hond is geen mens en dus is een pup geen baby. Het ging echter over een pup van 8 weken. Het dier komt net uit het nest bij de moeder vandaan en dan wordt er verwacht dat hij 4 uur alleen kan blijven.
Een hond is een groepsdier en dus niet gewoon om alleen te blijven. Natuurlijk kan dit geleerd worden en mag je je pup net als een baby best even laten gillen in de bench. Je hoeft ook niet bij ieder blafje te komen opdagen. Maar langer als een half uurtje in het begin (tenzij ze slapen)  zou ik hem ook niet laten zitten.

Zindelijkheidstraining

Daarnaast is het ook niet te doen voor een pup om al 4 uur zindelijk te zijn achter elkaar als ze wakker zijn. Je zit in die fase nog maar net in de zindelijkheidstraining. Dan is nu het probleem dat de hond niet in de bench kan en vervolgens is het probleem dat de hond niet zindelijk wil worden omdat hij gewend is in de bench te poepen en plassen.

Meningen verdeeld

De meningen waren verdeeld in de groep, een groep vond dat je het inderdaad niet kon doen en raadden vervolgens aan om de hond in een grotere ruimte te laten (maar nog steeds alleen) en er was ook een groep die vond dat je het je pup niet vroeg genoeg kon leren om hem alleen te laten want hoe jonger ze het leren hoe beter het is en er was gelukkig een groep die iets minder fel maar wel dezelfde mening als ik toegedaan waren.

Mijn mening

Als je heel bewust begint aan een pup en die zo jong mogelijk neemt, dan vind ik ook dat je de verantwoording hebt dat je het dier niet langer dan een half uurtje alleen laat. Je kunt toch geen pup opvoeden terwijl je vier uur per dag van huis bent (in ieder geval 1 dag, ik weet niet of het over 5 dagen ging) Ik vind dat je bij zoiets je verantwoording moet nemen en dat je zeker een  maand vrij moet zijn om de hond te wennen aan alleen zijn of dat je een oppas regelt het eerste halve jaar zodat de pup in ieder geval niet zo lang alleen hoeft te zijn. Er is tegenwoordig op dat gebied van alles beschikbaar dus ik zie niet in waarom je een pup zo lang alleen laat. Ondanks dat je pup dan misschien geen baby is, je zou dat toch met een baby van 8 weken ook niet doen…………………….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *