De zwerver en zijn hond

Ik reis graag, en het hoeft helemaal niet ver weg te zijn. Ik vind het geweldig om andere mensen te ontmoeten, van de natuur te genieten of mooie steden te bezoeken.  Als je in veel steden loopt zie je ook vaak zwervers. Toevallig vandaag ook weer. Vaak zie je zwervers in combinatie met een hond en vaak zijn dat ook niet de kleinste honden. Het bijzondere is wel dat deze honden zelden van de zijde van de zwerver wijken.

Verschil tussen ons en de zwerver

Buiten de verschillen die iedereen kan opnoemen die er zijn tussen mensen die in een huis wonen en zwervers is dat ze over het algemeen een eenvoudig leven leiden. Ik zeg daarmee niet dat ze het makkkelijk hebben, maar ze leiden een eenvoudig leven. Waar wij ons druk maken over ons huishouden, boodschappen, werk, kinderen, vrije tijdsbesteding, wat doen we met ons geld etc. Heeft een zwerver over het algemeen maar 1 of hooguit 2 zorgen en dat is: Hoe kom ik aan eten? En soms daarbij hoe kom ik aan mijn drugs?

Ze hebben geen huis om zich druk over te maken of er vandaag wel of niet gestofzogen moet worden, of er nog vieze afwas staat, of de was gedaan is. In dat opzicht leiden ze een stuk eenvoudiger leven als dat wij dat doen (al zou ik niet willen ruilen)
Ze leven volledig in het hier en in het nu. Ze moeten zorgen voor eten voor nu, want ze hebben nu honger.

Overeenkomst tussen een hond en een zwerver

Ook een hond leeft in het hier en het nu. De hond eet als de zwerver eet. Want over het algemeen wordt het eten gedeeld. Ze gaan samen op zoek op dezelfde plaatsen naar eten. Als het koud is houden ze elkaar warm en de zwerver heeft alle tijd voor de hond ook al doet hij er niets mee. Hij verwacht niets van de hond en de hond verwacht niets van hem. Ze hebben gezelschap aan elkaar en het belangrijkste is dat ze elkaar respecteren. De zwerver heeft net zo veel respect voor de hond als dat de hond voor hem heeft.

Wij kunnen dat niet meer

Bij ons in huis zijn wij de baas! Respect voor de hond, dat willen we wel maar alleen als de hond naar ons luistert. Loopt de hond bij de zwerver weg, is dat prima, hij gaat hem echt niet achterna en hij legt hem niets op. De hond kan gaan en staan waar hij wil en blijft uit vrije wil bij de zwerver.
De hond moet respect hebben voor ons, de hond moet dit, de hond moet dat en eigenlijk mag hij net niets omdat dat niet binnen onze normen en waarden past. Wij kunnen dus niet reageren zoals een zwerver dat kan en doet. Hij ziet de hond niet als zijn bezit waar wij dat wel zien. Wij hebben de hond gekocht, we hebben er geld voor betaald. Bij een zwerver is hij waarschijnlijk aan komen lopen.

Bij ons eet de hond op de grond uit een bak en we wensen hem niet aan tafel te zien. De zwerver deelt zijn eten met zijn hond.

Verplaats je eens in de hond

Voor wie heb je meer respect? Voor degene die je rond commandeert of voor degene die jou ook met respect behandeld. Bij wie ben je liever? Iemand die je continu alleen laat of iemand waar je continu bij mag zijn. Waarom zou je iemand die je zo vrij laat en die hetzelfde leven leidt als jou verlaten? Geld, status het is voor een hond allemaal niet belangrijk. Het enige wat hij wil is liefde en aandacht en dat is alles wat een zwerver te geven heeft en dat is voor een hond meer dan genoeg.

IK VIND HET ALTIJD EEN PRACHTIGE GEZICHT EN HET IS NAAR MIJN MENING ECHTE LIEFDE VAN BEIDE KANTEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *