Mijn Missie

Ik heb samen met Daphne woensdag een webinar gedaan. Daphne had zich daarvoor opgegeven en je kunt van alles leren dus ik heb meegekeken en uiteraard ook als deelnemer meegekeken. Want zoals de heren die het webinar gaven terecht opmerkten, als je gaat zitten om een uur vermaakt te worden kun je beter Netflix gaan kijken. Ik heb me dus als deelnemer voor het scherm gezet. Ik heb al heel veel van deze webinars gevolgd. Ik ben op dit moment veel bezig aan de Pannehoeve te werken in plaats van in de Pannehoeve. Dit omdat we natuurlijk een volledig andere koers gaan varen en ik het belangrijk vindt om veel mensen te kunnen helpen. Ik ben dus veel op zoek naar hoe ik dat het beste in het vat kan gieten.

Interessante vraag

En vraag die ik nog niet eerder langs had horen komen is: “schrijf je missie eens op”
En dat is naast een interessante vraag ook een moeilijke vraag. Want ik heb naar mijn gevoel heel veel missies.
Maar ik kan niet focussen op veel missies want dat zou betekenen dat ik mijn tijd moet verdelen. En dan komt er dus niets goed uit de verf.

De vraag was dus wat is mijn missie? En dus de vraag wat wil ik bereiken met alles wat ik doe.

Afwegingen maken

Alles wat ik doe vind ik ontzettend leuk, van het geven van trainingen tot het maken van de online trainingen. Van het trainen van de honden hier tot het bezoeken van de honden in het binnen of buitenland om te kijken of ze geschikt zijn als speurhond. Maar hoe vat ik dat in 1 missie samen en hoe ga ik mijn dan focussen op deze missie en hoe ga ik dat volhouden.

Dat is wel een puntje om over na te denken. Want eigenlijk zou ik het liefst niets opgeven. Ik kan alleen geen personeel betalen om iets op te pakken waar zij zich dan op kunnen focussen.

Verantwoording

Een ander stukje in het webinar was dat je verantwoordelijk bent voor je eigen succes en voor je eigen bedrijf. En inderdaad dat klopt wel. Ik ben nu 10 jaar bezig ongeveer en in 10 jaar heb ik nooit er over gedacht om echt geld te verdienen. Met als gevolg nu dus dat ik mijn droom of mijn missie niet kan uitvoeren omdat ik geen geld heb om personeel te betalen.  Door de keuze die ik in het verleden heb gemaakt loop ik dus nu “vast”.
Ik loop gelukkig niet echt vast want alles is omkeerbaar. Maar dat is wel iets waar ik beter bij na had moeten denken.

Ik heb op de Pannehoeve in het verleden alles opgenomen. Veel honden die veel geld hebben gekost. Natuurlijk hebben we donaties gekregen. Natuurlijk hebben we adoptiegeld gekregen maar we hebben nooit quit kunnen draaien of zelfs maar kunnen sparen. En dat is nu een beetje jammer maar ik heb geen spijt van de keuzes die ik toen heb gemaakt, want voor een hond die het nodig heeft zou ik het zo weer doen. Het was echter wel prettig geweest als we nu een spaarpotje hadden gehad om honden verder te helpen in de kleinere setting die we nu ingaan.

Mijn Missie wordt:

Voor iedere hond de juiste baas en voor iedere baas de juiste hond!

Wat vind je van mijn missie? Laat het in een reactie hieronder weten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *