Mijn missie deel 2

Nu ik mijn missie heb bepaald moet ik uiteraard ook richting gaan geven aan deze missie. En misschien wel verklaren waarom ik voor deze missie heb gekozen.
Ik heb wel een hele Utopische missie denk ik. Maar waar ik mee bezig ben is inderdaad het proberen zoeken van de juiste baas bij een hond. Waar ik mee verder wil is ook het zoeken van de juiste hond voor een baas.

Hoe dan?

Ik denk dat het geven van voorlichting aan nieuwe baasjes de basis is om op zoek te gaan naar een nieuwe hond.
punt blijft natuurlijk dat ik (nog) niet alle mensen kan bereiken voordat ze op zoek gaan naar een hond. Er zullen dus nog tal van honden zitten bij mensen die eigenlijk om de een of andere reden niet matchen met hun hond.

Toch is mijn insteek: “waar een wil is, is een weg” en met die insteek wil ik proberen de mensen die op dit moment niet matchen met hun hond, om welke reden dan ook, te helpen met een oplossing. En die oplossing kan van alles zijn. Hulp met oplossen van gedragsproblemen die ze nu hebben, hulp met problemen anderszijds, of als het echt niet anders kan hulp met het herplaatsen van hun hond naar de juiste baas, naar een baas die wel matcht met de hond.

Waar het hart vol van is…….

Eigenlijk kan ik hier uren over schrijven over wat ik graag zou willen. Maar vooral over wat ik hondeneigenaren graag mee zou willen geven. Want ik weet zeker dat iedere goede hondenbaas er alles voor over heeft om zijn hond gelukkig te maken.

Zo vinden veel mensen het nog zielig dat een hond moet werken. Een politiehond bijvoorbeeld, of een geleidehond. Over het algemeen vindt niemand het prettig hele dagen hetzelfde te doen en toch denken we dat de hond daar heel gelukkig van wordt.

Zo vinden veel mensen dat een hond prima een uur of 6 alleen zou moeten kunnen blijven terwijl dat totaal tegennatuurlijk is voor een hond. Er zijn echter ook honden die dit wel prima kunnen en die tijd gebruiken om te slapen.
En zo heb ik nog honderden dingen die ik aan de wereld wil vertellen over honden, hun gedrag, hun behoeftes.

En dat ik in dit laatste stukje niet alleen in sta zag ik toevallig op een ander blog van een collega, daar gaat het over het stukje verveling bij honden, ook heel interessant om te lezen

http://hondengek.nl/gedrag-hond/verveling-bij-honden/

 

Vandaar de missie:

Voor iedere hond de juiste baas en voor iedere baas de juiste hond!

Wat vind jij van mijn missie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *