Leuke vakantiebestemming met de hond

Op mijn website wil ik zoveel mogelijk informatie hebben dus ook informatie over vakantie met de hond uiteraard. Ik ben onlangs zelf op een camping in de Zuid Eifel geweest waar je fantastisch vakantie kan vieren met je hond en daar wil ik dus een stukje over schrijven en misschien is het een aanrader voor het najaar als je nog op vakantie gaat of voor een volgend jaar.

Duitsland

Allereerst de regels voor Duitsland voor het meenemen van je hond:
De hond dient uiteraard rabiës geënt te zijn en de volledige cocktail enting te hebben. Voor honden boven de 40 cm en/of herder achtige honden  en/of honden zwaarder dan 20 kg dien je te allen tijde een muilkorf bij je te hebben. De hond is niet verplicht deze te dragen maar je dient hem wel bij je te hebben.
Je mag als eigenaar maximaal 3 honden meenemen Duitsland in.
Ook de hoogrisico honden zijn in Duitsland toegestaan mits je kan aantonen dat je óf op doorreis bent óf dat je niet langer dan 4 weken in Duitsland verblijft en hoogrisico honden dienen wel altijd gemuilkorfd te zijn op openbare plaatsen.

Verder is het verplicht dat je hond gechipt is en geregistreerd in ieder geval in Nederland.

Duitsland is dus wat betreft regels goed te doen om met je hond naar toe te reizen.

Zuid Eifel

De Zuid Eifel is een wandelgebied bij uitstek. Er zijn enorm veel wandelpaden waarop je routes kunt volgen maar waar je ook zelf je weg op kunt vinden om mooie wandelingen te maken. Je kunt de wandelingen zo lang of kort maken als dat je zelf wilt en je hebt keuze uit velerlei omgevingen waarin je kunt wandelen.
In de Zuid Eifel zijn tal van riviertjes waarin je met je hond lekker kunt pootje baden. Er zijn maar heel weinig riviertjes waar je echt in kunt zwemmen, maar de meeste zijn voldoende om af te koelen met je hond of om hem lekker te laten spelen in het water.
De Zuid Eifel is een hondvriendelijk gebied en in vele restaurants mogen de honden mee naar binnen.

De camping

De camping is gelegen aan de rivier de Prüm en staat bij de camping maar net onder water. Je hebt dus op de camping zelf al water om je hond lekker te laten pootje baden of door het water te laten waden.
De plaatsen zijn wat betreft grootte wel heel verschillend. Wij hadden een comfortplaats en dan heb je lekker de ruimte, de kleinere plaatsen daar stonden de tenten en caravans wel erg dicht op elkaar en is de kans op overlast van je hond ook sneller aanwezig. Ik zou als je met een hond gaat kiezen voor een comfortplaats of voor een plaats aan het water.
Op de camping is er ook voldoende te doen voor kinderen. Er is een zwembad, een animatie team, een groot sportveld. Het is eigenlijk een camping voor alle leeftijden en voor het hele gezin. Wil je op een camping waar volledige rust heerst dan moet je niet op deze camping zijn. Maar ben je meer voor de gezellige drukte dan is deze camping perfect.

Sanitair

Het sanitair is netjes en keurig onderhouden. Het is ook vrij nieuw en wordt een aantal keren per dag schoongemaakt. De douches zijn gratis en zijn warm met een goede waterdruk. Op het moment dat het ook maar enigszins wat kouder wordt gaat in het sanitairgebouw de kachel aan. Er is een invalidentoilet en douche en een wasruimte waar je je was kunt doen. Verder natuurlijk een afwas gedeelte en een gedeelte om de afwas te doen.

Restaurant en winkel

Bij de receptie is een kleine winkel waar je de eerste boodschapjes kunt halen of een vergeten boodschapje, verder zou ik de winkel niet aanraden alleen al in verband met de prijzen. Er is een restaurant met een gezellige bar. Het eten is prima, ook voor vegetariërs en veganisten is er redelijke keuze. Het is wel zaak om te reserveren want het is in het restaurant wel altijd druk.

Huur faciliteiten

Er zijn op de camping ook stacaravans te huur. Daarvan zijn er 2 waarin ook de hond mee mag. Dus mocht je geen eigen kampeermiddel hebben dan is het ook nog mogelijk iets te huren waardoor je toch op deze camping kunt verblijven.

Kortom

Ik vind het een aanrader, de camping is gelegen op een mooie plaats met vele mogelijkheden voor uitstapjes met de hond. Ruimte waar de hond in het water kan en een camping waar eventueel voor kinderen ook heel veel te doen is.

Klik hier om op de site van de camping te komen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *