Jij bent de wandelende voerbak

Honden zijn zo lief en zo schattig. Ze zijn onvoorwaardelijk trouw aan je. Ze houden van je om wie je bent. Zeker dat klopt allemaal, maar heb je je wel eens gerealiseerd waarom je zo belangrijk voor je hond(en) bent?

Basisbehoeften van een hond

Ik denk dat iedereen op die vraag wel antwoord kan geven.

  1. Eten
  2. Drinken
  3. Aandacht

Drinken kunnen ze op vele plaatsen. Een regenplas is voldoende. Een vijvertje, een bakje water. Bijna het hele jaar door is er water buiten te vinden.

Aandacht is vaak ook geen probleem. Hoe aandoenlijker de hond eruit ziet hoe meer aandacht.

Een hond heeft echter geen geld en kan niet zijn eigen eten kopen. Hij is dus afhankelijk van zijn eten van JOU.

Veiligheid

Nog een basisbehoefte van ieder levend wezen is veiligheid. Echter ongeveer 95% van de huishonden zorgen al voor hun eigen veiligheid en voor de veiligheid van hun baasjes (denken ze zelf) Ook daar hebben ze hun baasje dus ook niet voor nodig.

Wandelende voerbak

Kort gezegd ben je dus een wandelende voerbak. Verder ben je leuk als er niets anders te doen is.
oei, ik hoor de commentaren alweer van iedereen die dit leest. Er ploppen bij iedereen die dit leest direct voorbeelden op om dit verhaal te ontkrachten (zet ze gerust in de commentaren hieronder).

“Misbruik”

Nu we weten dat de hond jou als wandelende voerbak ziet kun je dat misschien makkelijker gebruiken om je hond te trainen.
Voor degene die nog niet overtuigd zijn, die vinden het waarschijnlijk zielig dat de hond voor zijn eten moet gaan werken.
Als je inziet dat je hond voor jou niets wil doen zonder beloning (behalve misschien knuffelen) dan mag je mijns inziens ook wel iets vragen voor de “gratis” beloningen (zijn eten, snoepjes) die hij altijd heeft gehad.

Denk er maar eens aan als de hond tijdens de koffie of tijdens het eten opeens met je wil knuffelen en gelijk even kijkt naar wat er op tafel staat!!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *