Je hond is een potentiële moordmachine

Ongetwijfeld mensen die over deze kop zullen vallen. Toch beseffen te weinig mensen dat ze een dier in huis hebben die daadwerkelijk in staat is iemand te vermoorden. Over het algemeen gaat het dan over de grotere rassen uiteraard.

Het blijft een dier

Te vaak hebben mensen te veel vertrouwen in hun hond. En nu is het uiteraard niet zo dat je per direct je hond moet gaan wantrouwen want dat is ook niet nodig. Maar de hond bij alles en iedereen vertrouwen is volledig de andere kant.

Mijn hond doet geen vlieg kwaad

Op het moment dat je dat beeld van je hond hebt, ben je volledig verkeerd ingesteld. Mijn hond heeft tot nu toe nog geen vlieg kwaad gedaan EN ik zorg ervoor dat dat ook niet gaat gebeuren. Dat is een goede instelling. En dan met name het deel: IK ZORG ERVOOR DAT DAT OOK NIET GAAT GEBEUREN.
Op het moment dat je zoveel vertrouwen hebt in je hond dat je hem altijd en overal achter durft te laten en ook achterlaat neem je een enorm risico

Los lopen

Een hond is een conflictvermijdend dier. Dat betekent dat hij normaliter niet het gevecht aangaat. En ik zeg met kracht : NORMALITER!
er kunnen zoveel omstandigheden zijn waarin de hond wel het gevecht aangaat.
En dan hoor je achteraf: dat doet hij anders nooit. Je kan dus een hond niet voorspellen, het is niet voor niets dat het zinnetje: ” dat doet hij anders nooit” zo’n bekende en beruchte zin is.

Gevaar

Jij kan je hond onder controle hebben maar je hebt zeker je omgeving niet onder controle. Jij kunt denken dat je hond niets doet, maar in situaties dat de hond in het nauw gedreven wordt kan ook jij niet weten wat de hond gaat doen. Je weet namelijk nog niet eens van jezelf wat je gaat doen als je in het nauw komt.

Er bestaat dus een grote kans dat je hond gaat bijten. Je brengt dus je hond in groot gevaar op het moment dat jij er vanuit gaat dat hij geen vlieg kwaad zal doen. Als hij namelijk wel iets doet treedt artikel 425 van het strafrecht in werking. Dit betekend dat de officier van justitie besluit of de hond al dan niet in beslag wordt genomen.

Verliezers

Bij een beet, of die nu ernstig is of niet, zijn alleen maar verliezers.
Er is iemand gewond, in ernstige gevallen wordt de hond in beslag genomen en dus is de hond een verliezer. Jij als baas kunt je hond kwijt raken waardoor ook jij een verliezer bent.
Besef dat je zeker met een hond van een groter ras een potentieel moordwapen in huis hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *