Colloïdaal zilverwater

Onder het eten hadden mijn man en ik het er toevallig over.Er wordt door dierenartsen wel heel snel antibiotica voorgeschreven.  Een hond met een aantal wondjes aan de poten,10 dagen antibiotica. Een hond met een wond aan het oor, 10 dagen antibiotica.Op deze manier krijgt het lichaam toch nooit de mogelijkheid om zelf weerstand op te bouwen en zelf te vechten tegen invloeden van  buitenaf? Ik zal zelf al helemaal niet snel naar medicatie grijpen maar ook voor de honden ben ik een felle tegenstand van heel snel antibiotica te geven. In dat geval maken wij vaak gebruik van colloïdaal zilver.

 

Colloïdaal zilver

Colloïdaal zilver wordt verkregen door een electrische stroom te geleiden door een bak met gedistilleerd water met daarin zilverstaven. Er ontstaat dan een colloïdale oplossing van zilver in water.
Het wordt in Nederland verkocht in grote en kleine flessen en de hoeveelheid per fles bij verschillende fabrikanten is verschillend evenals de prijs. Het heeft dus zeker nut om een en ander te vergelijken.

Omstreden middel

Colloïdaal zilver is een omstreden middel.  Het is volgens de geschriften tot de jaren 30 gebruikt als een geneesmiddel. Vanaf dat moment wordt gemeld werd de antibiotica uitgevonden waar veel meer op te verdienen was en werd het colloïdaal zilver eruit gewerkt en van de lijst met medicatie afgehaald. Dan hebben we de vereniging tegen kwakzalverij die het middel totaal afbrand en er eigenlijk geen goed woord voor over heeft. Je kunt beide stukken (een stuk voor en een stuk tegen ) hieronder lezen

https://www.kwakzalverij.nl/behandelwijzen/kruiden/colloidaal-zilver-cz/
https://www.getholistichealth.com/78217/colloidal-silver-erased-cure-diseases/?fbclid=IwAR2q-P_9YHc5n6fYW-DqIMT4cl3TF_jDF38K-Br0PGDUOyCZCCWXge_SvJI

Onze eigen ervaring met Colloïdaal zilverwater

Nina

 Ik ben bij de eerste hond begonnen met colloiïaal zilver. Een yorkshire terrier die al jaren last had van jeuk. Ze kreeg ook al jaren prednison tegen de jeuk. Toen ze pas bij ons in opvang was hebben we haar van de prednison afgehaald om te kijken hoe ze zou reageren. Na drie dagen meldde het opvanggezin waar ze zat dat ze gek werd van de jeuk en is ze teruggegaan op de prednison. Na een paar weken hebben we haar op het colloïdaal zilver gezet, 3 theelepels per dag over haar eten. Na een paar dagen zijn we gestopt met de prednison. Inmiddels is ze nu ongeveer 6 weken van de prednison af en de jeuk is nog niet terug.

Dolca

Dolca liep al een paar dagen mank, maar er was niets te zien. Na verloop van tijd zagen we op haar teen een bobbeltje die was opengegaan, dus waarschijnlijk een ontsteking in haar teen. Uiteraard eerst schoongemaakt. Ze bleef mank lopen. Toen zijn we begonnen met twee maal daags de ontsteking in te sprayen met colloïdaal zilver en al na 1 dag liep ze weer op haar poot, hetzij voorzichtig en nu na een aantal dagen gebruikt ze haar poot weer volledig en loopt ze er weer op.

Darko

Darko ging al een half jaar niet lekker. Hij bleef koorts houden en steeds als ze stopten met de ontstekingsremmers begon het weer van voren af aan. Tijdens de kuur met de ontstekingsremmers ging het prima met hem maar als de kuur afgelopen was kwam de koorts terug. Hij heeft alle onderzoeken gehad die maar te doen zijn. Alles hebben ze gecontroleerd en niets gevonden.Toch bleef hij ziek. Sinds drie weken is hij nu van de ontstekingsremmers af en neemt hij dagelijks drie theelepels colloÏdaal zilver. Hij is de vrolijke oude Darko, zijn temperatuur blijft stabiel op 37,7 graden.

Ikzelf

Ik kwam terug van een weekend Spanje met een keelontstekingen was enorm verkouden. Ik ben zelf ook begonnen met coloïdaal zilverwater. Een dopje per dag en binnen 1 dag was mijn keel beter en binnen drie dagen was ik van de verkoudheid af, terwijl ik van iedereen hoor dat de verkoudheid die nu heerst weken aan kan houden. Nu ga ik wel tegen mijn eigen regels in om direct wat te nemen bij een keertje niet lekker zijn, maar in dit geval wilde ik het effect weten en of het ook zo op mensen werkt. Ja dus!

Het lijkt erop dat ik de vereniging van kwakzalverij in dit geval ongelijk moet geven. Zeker in het geval van Nina en van Darko zijn er opmerkelijke resultaten geboekt. Ik kan in dit geval meegaan in hun verhaal om het niet preventief te gebruiken voor het geval dat. Ik vind dat het lichaam zeker zelf de kans moet krijgen om te genezen en dat er ook met colloïdaal zilver niet direct hulp aan te pas hoeft te komen.
Maar ik pleit in dit geval wel voor colloïdaal zilver als er echt medicatie nodig is, want voor mij is het bewezen effectief

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *