Waar koop je het beste een hond

Waar kun je het beste een hond kopen?

Een hond kopen is een verantwoordelijke keuze maken. De hond zal in normale omstandigheden minimaal 10 jaar van je leven gaan uitmaken. Het is dus best belangrijk dat je de juiste match hebt.


Wat zijn de mogelijkheden om een hond te kopen?
Er zijn tal van mogelijkheden om een hond te kopen. Zo kun je kiezen om een hond uit te zoeken bij een rasfokker of een hobbyfokker Maar je kunt natuurlijk ook een hond uit het asiel halen.
Dan heb je nog de buitenlandse stichtingen. Daarbij kun je uit iedere uithoek van de wereld een hond kiezen.

 Koop nooit een hond van een foto.

Vaak kun je bij buitenlandse stichtingen alleen kiezen van een foto. De asielmedewerkers zullen in heel veel gevallen alle honden omschrijven als leuk, lief en schattig. Maar een hond is nooit alleen maar leuk, lief en schattig.


Het is belangrijk dat je een klik hebt met de hond en dat de hond een klik heeft met jou of jullie.
Heel veel mensen hebben een probleemhond, omdat ze gekozen hebben van een foto en zijn gevallen op zijn leuke koppie. Maar een leuk koppie garandeert niet altijd een leuke hond.

Ervaring met honden

Als je voldoende ervaring hebt met honden en je bent niet bang voor probleemgedrag dan kun je zeker een leuke hond van een foto kiezen. Maar ga er vanuit dat als je problemen hebt dat de meeste stichtingen niet thuis geven. Je mag dan zelf het probleem oplossen.


Ook in het asiel geldt dat ze niet ieder gedrag van een hond (her)kennen. Het voordeel daar is wel dat je zelf al kennis kunt gaan maken met de hond en dat je kunt kijken of er een klik is met de hond.
Het is dus afhankelijk van de ervaring die je hebt met honden welke hond bij je past.

Checklist

In het boekje: “wij willen een hond” vind je een volledige checklist om uit te zoeken welke hond bij jou (jullie) past. Je kunt aan de hand van heel veel vragen een lijstje maken met waarom je een hond wil. Wat wil je wel van een hond en wat absoluut niet.
Je kunt dan aan de hand van jullie situatie op zoek naar een hondje wat perfect bij jullie past.

Jolanda Kap (auteur)

Door haar jarenlange ervaring met honden en het herplaatsen van honden weet ze precies waar het vaak fout gaat bij mensen die een hond hebben gekocht.
Door een eerlijk en vooral informatief boekjes te schrijven hoopt ze heel veel verkeerde matches te voorkomen en mensen te helpen aan een hondenvriendje wat bij hen past.
Klik op onderstaande link om goed voorbereid op zoek te gaan naar een hondje wat perfect bij jullie past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *