Ervaring boomerball, is het hondenspeelgoed wat niet kapot kan?

Bal voor de slopende hond

Voor een hond die zijn speelgoed en met name zijn ballen sloopt is het lastig om het juiste speelgoed te vinden. Van heel veel ballen wordt aangegeven dat het hufterproof speelgoed is. Helaas is de werkelijkheid heel vaak anders en heeft de hond de bal  al heel snel  kapot.

Boomerball, vrijwel onverwoestbaar

Echt hufterproof speelgoed

Ik gebruik zelf zeker al 10 jaar de boomerball voor onze honden. De boomerball is het beste hufterproof speelgoed wat ik tot nu toe ben tegengekomen wat de hond echt niet kapot krijgt.

Ook ik heb honden die graag slopen en ik ben heel lang op zoek geweest naar hondenspeeltjes die echt niet stuk gaan en dat heb ik gevonden in de boomerball.
Deze ballen zijn gemaakt van hard kunststof en ze zijn dusdanig gemaakt dat de hond er nergens zijn tanden in kan zetten. Dat betekend dat hij  dus alleen met zijn poten  en met zijn lichaam ermee kan spelen. Hij kan de bal dus niet apporteren.

Duurzaam speelgoed voor de hond

De boomerball is speelgoed dat is ontwikkeld om de verveling in dierentuinen tegen te gaan. Het wordt dus naast dat het veilig speelgoed voor honden is, ook gebruikt bij beren, tijgers,  leeuwen etc. Allemaal dieren die ook graag slopen als ze de kans krijgen. Het is een bal die eigenlijk niet kapot kan gaan, in ieder geval niet door het spelen.

De beste bal die er is en een bal die niet kapot te krijgen is door de hond

De boomerball is voor mij de beste bal die er is. Er is nog geen enkele hond hier die de bal kapot heeft gekregen. Maar er zijn natuurlijk wel manieren om de bal kapot te krijgen als je dat persé zou willen.

  • Het is belangrijk om de bal niet continu in de zon te laten liggen. Het kunststof wordt hard en dan kan het eventueel scheuren. Het beste kun je dus de bal uit de zon leggen waardoor de bal niet uit kan harden.
  • Hetzelfde in de winter met vorst. Door de vorst kan de bal ook hard worden en dan kan hij scheuren als je hem op een harde ondergrond laat vallen.

Op het moment dat je hond buiten is kun je ook als de zon schijnt of als het vriest je hond prima met deze bal laten spelen maar als de hond uitgespeeld is berg de bal dan binnen op om te zorgen dat je er lang plezier van hebt.

boomerball, onverwoestbaar

Hoe speel je met je hond met de boomerball?

De hond kan de bal niet apporteren, en dus moet je op een andere manier spelen met de hond. Er is een ontzettend leuk spel voor de hond genaamd treiball.

Maar ook een parcours laten lopen met de bal vooruitduwend is een leuke uitdaging voor de hond.

Het spel treiball

Bij treiball is het de bedoeling dat ze een aantal grote plastic ballen in een doel brengen door er tegenaan te duwen. In principe wordt treiball gedaan met een grote plastic bal, een soort van strandbal. Maar honden die slopen zijn uiteraard niet geschikt om te spelen met een plastic strandbal. Dit spel is echter net zo leuk met de boomerball.

De honden moet dus eerst leren met de bal om te gaan en deze bal in de juiste richting te duwen. Als ze dat spelletje snappen kun je de bal op afstand van een doel leggen en de hond de bal naar het doel laten brengen.

Ik laat honden die inmiddels de bal goed kunnen sturen ook wel de bal tussendoor mijn benen laten rollen, dan fungeer ik zelf als goal.

Honden vermoeid maken

Veel honden kunnen honderd keren apporteren met een bal. Maar op het moment dat ze met een boomerball gaan spelen die ze niet kunnen pakken moeten ze gaan nadenken hoe ze de bal dan toch bij de baas terug moeten krijgen. Dit vergt hersenwerk voor de honden waardoor ze een stuk sneller vermoeid zijn.
Sommige honden lijken onvermoeibaar maar door het spelen met de boomerball en met name door training met de boomerball zul je merken dat je zelfs de meest fanatieke hond echt vermoeid kunt krijgen.

Een filmpje van Boyka met de boomerball

De boomerball

Ben jij op zoek naar speeltjes die niet stuk gaan? Is jouw hond gek van ballen?
Dan is de boomerball hét speelgoed voor jouw hond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *