aanvullende algemene voorwaarden en informatie

Waarom aanvullende algemene voorwaarden
De meeste voorwaarden worden beschreven in onze koopovereenkomst, echter de voorwaarden die niet of niet duidelijk staan beschreven hebben we hier op de website nog een keertje aangegeven als verduidelijking plus een stukje informatie extra.

Karakter en socialisatie
Al onze honden die door ons bemiddeld worden zijn niet door ons gefokt, dit betekend dat we dus geen idee hebben hoe het karakter van de vader en de moeder is. Vaak weten we niet eens welk ras de vader en de moeder zijn.
Veel van onze honden komen uit Spanje, ze zijn daar “gedumpt” of door het baasje of ze worden gevonden. Dat betekend dat we over het algemeen niet weten hoe de honden eerder geleefd hebben, en hoe ze zijn opgevoed.
Het enige wat we u kunnen vertellen is hoe de hond bij ons op de Pannehoeve is of in zijn opvanggezin. De honden komen uit het asiel, daar leven ze in kleine groepjes in kennels en zijn ze het grootste deel van de dag aangewezen op elkaar. Op het moment dat ze bij ons op de Pannehoeve komen leven ze uiteraard ook met andere honden. Onze honden worden wel regelmatig alleen ergens mee naar toe genomen, om ze te leren aan de lijn te lopen, om ze extra aandacht te geven, om ze te socialiseren etc.
We zien de honden in de groep bij ons, we zien hoe de honden met andere honden gaan hier op de Pannehoeve, en we zien hoe ze reageren op visite en vreemde mensen. Op basis daarvan proberen we een zo goed mogelijk inschatting te maken in welk gezin een hond het beste terecht zou kunnen komen.
De hond in de thuissituatie
Echter, een hond is een hond met een eigen karakter die zich gaat ontwikkelen in een gezin. Hoe dit gaat uitpakken kunnen wij nooit van te voren voorspellen, we kunnen hooguit de dingen die vaak voorkomen aangeven , en dat doen we dan ook middels ons infoboekje, maar we kunnen de hond nooit volledig voorspellen. Dit houdt dus in dat de hond bij u wel de kans moet krijgen om te settlen en ook de kans moet krijgen om te leren wat hij wel en wat hij niet mag.
Een hond, en zeker een hond uit het buitenland, is niet dom en kan heel veel leren. Echter een hond wordt niet geboren met regels en die regels zullen hem geleerd moeten worden. Daarnaast kan het zijn dat de honden in een thuissituatie tijd nodig hebben om te wennen, daarnaast moeten ze de kans krijgen een band op de bouwen, een band opbouwen met een hond gaat niet binnen een paar weken. Natuurlijk zal de hond je heel snel volgen en het liefst zo dicht mogelijk bij je blijven, maar als het erop aankomt zal hij nog steeds zelf het voortouw nemen en zijn eigen ding doen tot hij weet dat hij jou helemaal kan vertrouwen.
Andere dieren
Bij sommige honden geven wij aan dat ze met katten kunnen of eventueel met andere dieren. Dit is vaak getest in het asiel of in een thuissituatie ergens. Echter zoals geen enkele hond hetzelfde is, is ook geen enkele kat hetzelfde. De honden die getest worden, worden vaak getest met katten die vreemde honden gewend zijn en die vaak ook wat dominant zijn. Het kan zijn dat de kat(ten) bij u thuis volledig anders reageren waardoor de hond ook anders reageert dan wij verwachten (hoopten). Als een kat bijvoorbeeld weg rent wordt het voor de hond een leuk spelletje dat enorm zelfbelonend is als de kat dit keer op keer doet, wat betekend dat hij dus gefixeerd raakt op de kat of eventueel andere dieren in huis. Wij hebben op de Pannehoeve geen katten en dus kunnen wij de hond ook geen dagenlang testen en de testen zijn vaak een momentopname van een paar uur, het is aan u om te beslissen of uw kat met de hond kan. Er is een mogelijkheid om dit thuis uit te proberen door de hond een dag mee te nemen.
Alleen thuisblijven
Onze honden worden bijna allemaal geleerd in de bench te slapen en zijn regelmatig ook alleen in de bench, alleen om te oefenen. Maar het is wel een plaats waar ze normaliter met meerdere honden slapen. Het kan dus zijn dat de hond de eerste tijd helemaal alleen spannend vindt, en je daardoor terugroept (blaffen en janken), dat is ook de reden dat we honden niet plaatsen bij mensen die veel werken of vaak van huis zijn zonder hond. Dat is ook waarom we aangeven op de website dat hij maar korte tijd alleen kan zijn, hij zal dit moeten leren en die kans moet hij ook krijgen. Als je zelf gewoon je werk moet doen is het zaak dat je zeker voor de eerste tijd iemand hebt die regelmatig bij je hond wil gaan kijken of waar hij eventueel naar toe kan tijdens dat je er zelf niet bent, zodat er geen ruzie komt met de buren.
Vóór adoptie
We bieden de mogelijkheid om de hond van te voren iets beter te leren kennen. Als je in de buurt woont, of het niet erg vindt om een eindje ervoor te moeten rijden, mag je de hond tot 5x een dag mee naar huis nemen alvorens je een beslissing neemt of je de hond wil adopteren.
Als je te ver weg woont voor dit kun je de hond een aantal uren meenemen, zodat je hem een tijdje aan de lijn hebt, bij je hebt en je een beetje kunt zien hoe hij reageert in verschillende situaties.
Onze voorkeur gaat voor de mensen die ver weg wonen altijd uit naar dat je eerst een keer uitgebreid kennis komt maken en daarna naar huis gaat en nog even goed over de hond praat en nadenkt alvorens je een beslissing neemt. Er is een mogelijkheid dat je de hond op dezelfde dag mee naar huis neemt maar wij juichen dat niet toe.
Lichamelijke gesteldheid van de nieuwe baas
Onze honden zijn “gewone” honden. Daarnaast zijn het honden die een verleden hebben en die nog heel veel moeten leren. Op het moment dat je aangeeft dat je bepaalde handicaps hebt zullen we uiteraard proberen daar de juiste hond bij te matchen. Daarnaast zullen we proberen je zoveel mogelijk tips te geven hoe je het beste met de hond in bepaald gedrag kunt omgaan. Echter onze honden zijn geen afgetrainde honden die van begin af aan alles netjes kunnen. Ze hebben training nodig en ze hebben iemand nodig die ze uitlaat en ook tijdens het uitlaten ze alles leert wat nodig is. Dat betekend dat als je een handicap hebt en daarmee ook een beperking, dat we niet kunnen beloven dat de hond is zoals je hoopt maar dat je hem met geduld en tijd wel kunt maken zoals je wil.
Proef
Onze honden gaan niet mee op proef, we bieden de mogelijkheid om als je in de buurt woont de hond tot 5x een dag op te halen (slapen doen ze op de Pannehoeve of bij hun gastgezin) en zo te kijken of de hond in de situatie past of een behoorlijke tijd met de hond te gaan wandelen en hem mee te nemen in de buurt zodat u een zo compleet mogelijk beeld van hem hebt. Op het moment dat u besluit de hond te adopteren neemt u het besluit de hond een defenitief huis te geven.
na adoptie
We kunnen het niet verplichten maar we geven sterk de voorkeur aan dat je vanaf de eerste week met je hond naar training gaat. Dit om meteen hulp te krijgen bij eventuele problemen waar je met je hond tegenaan loopt. We bieden u bij de hond als u in de buurt woont of bereid bent ervoor te rijden 5 gratis trainingslessen. In die lessen krijgt u de basis training en kunnen we eventuele problemen waar u tegenaan loopt bespreken en proberen op te lossen. Woont u niet in de buurt geven we u sterk het advies om een training te zoeken die aansluit bij u. Ook al heeft u al meerdere honden gehad, er is geen enkele hond hetzelfde en het is prettig als er de eerste tijd iemand met u meekijkt.

Aanvullende algemene voorwaarden:
1. Er is geen enkele reden voor het teruggeven van geld anders dan bepaald in ons contract.
Ook niet als de hond al na enkele dagen wordt teruggebracht. In ons contract is bepaald dat de hond terug naar ons komt met terugbetaling van het koopbedrag op het moment dat de dierenarts een medische afwijking heeft geconstateerd dusdanig van aard dat het of heel duur wordt of dat de hond er niet oud mee wordt. Uitzondering hierop vormt de leishmania, leishmania heeft een incubatietijd van 7 jaar en kan ondanks dat hij bij ons negatief was nog 7 jaar nadat de hond in Nederland is positief worden. Dit is geen reden voor geld teruggave omdat het van te voren wordt aangegeven.
2. De Pannehoeve is verplicht u alle bekende informatie over de hond te verstrekken maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het feit dat de hond in uw situatie anders reageert dan dat u had gedacht of gehoopt, noch voor het feit dat de hond ander gedrag laat zien of heeft ontwikkeld in uw thuissituatie.
3. De Pannehoeve is verplicht u hulp te bieden op het moment dat u daarom vraagt in de vorm van tips en advies naar beste eer en geweten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *