Nieuwe website voor mensen die nieuw zijn in hondenland

home> Blogs >Nieuwe website voor mensen die nieuw zijn in hondenland

Er is niets zo moeilijk dan mensen te bereiken die nog nooit een hond hebben gehad en op zoek zijn naar een hondje.
Deze mensen hebben zo gigantisch veel keus dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Ik heb het in mijn blogs al gehad over broodfok, over de wildgroei aan stichtingen. Allemaal plaatsen waar mensen een hond kunnen halen tegen een redelijke prijs. De asielen worden overspoeld met voornamelijk hoog risico honden en honden waar mensen niet van weten wat ze in huis halen.
Dus vandaar dat ik een ommezwaai heb gemaakt naar starten bij het begin.

Waarom een nieuwe website

Mijn idee hierachter is dat iemand die pas met een hond start geen idee heeft wat er komt kijken bij het hebben van een hond. Dat is iets wat ik in de praktijk heb geleerd. Door mensen die voor een hond komen kijken vragen te stellen. Veel mensen denken dat ze alles rond hebben en toch worden er aspecten vergeten. Soms bewust omdat ze er vanuit gaan dat ze er toch (nog) niet voor komen te staan, soms ook onbewust omdat ze er simpelweg niet aan gedacht hebben.

Ik hoop dat ik met deze website mensen bewust kan maken van het feit dat ze het beste een lijstje kunnen maken, welke hond bij ze past. Met behulp van deze website kunnen ze een compleet lijstje maken.

Op zoek naar een hond

Door deze website door te werken en aan de hand van deze website een lijstje te maken kunnen ze naar ieder asiel, naar iedere fokker en naar iedere stichting gaan. Ze kunnen met behulp van dit lijstje hun eisen kenbaar maken. Het is niet zo dat ze met behulp van deze website een lijstje invullen en dat er een ras uitrolt wat bij hen zou passen. Er rolt een soort van karakter uit wat bij dit gezin past. En ze kunnen hiermee op zoek naar een hond met een soortgelijk karakter.

Door te beseffen dat je door de week tijd hebt om te wandelen en af en toe om te trainen en dat je in het weekend veel tijd hebt voor een hond, kom je er dus op uit dat een werkhond geen hond is die bij je past.
Als je liever een leuke gezinshond hebt die weinig of geen training nodig heeft zal niemand jou een Mechelse herder aanraden.

Waterdicht

Waterdicht kan ik het nooit maken. Ik kan alleen mensen bewust maken en ik hoop door mensen bewust te maken dat ze de juiste keuze maken. Al zijn er maar 20 in Nederland die door middel van deze website een mismatch voorkomen dan zijn er 20 gezinnen maar ook 20 honden gelukkig.

Starten aan het begin

Ik denk dat het belangrijk is om te starten aan het begin. Mensen die een mismatch hebben gehad is heel vervelend maar die zijn sneller genegen om de tips van een website als deze toe te gaan passen en op deze manier op zoek te gaan.
Ik hoop  dat deze website heel breed bekend wordt en heel veel gelezen gaat worden door beginnende hondenbaasjes. Ik hoop op deze manier mismatches in de toekomst terug te kunnen dringen.

Dat kan ik echter niet alleen maar daar heb ik heel veel hulp bij nodig, door dit bericht of in ieder geval de website zoveel mogelijk te delen.

www.wewilleneenhond.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *