Voedselbank voor honden (en katten)

Na een gesprek met de dierenpolitie en een gesprek met de LID kwam het ter sprake dat ze regelmatig honden aantreffen bij mensen die geen geld hebben en waar de honden eigenlijk te mager zijn omdat ze niet voldoende te eten hebben. Over het algemeen zijn het mensen die zelf al brood uit hun mond sparen om hun hond te eten te geven.
Vaak zijn het honden die al ouder zijn en als ze in beslag worden genomen dat de spuit de enige oplossing nog is. Vaak zijn het ook mensen die niet mishandelen en verder alle liefde te geven hebben maar dat er gewoon geen geld is. We hebben het als eens eerder bekend gemaakt maar eigenlijk hebben we dit veelal in stilte gedaan. Waarom omdat niet elk dingetje wat we doen bekend gemaakt hoeft te worden. Sommige dingen kunnen we ook prima achter de schermen doen.
Waarom dan nu toch in de openbaarheid? Lees zelf maar hieronder

Voedselbank geboren

Wij voeren 1 bepaald merk en dat houden we zo omdat de honden bij constante wisselingen anders continu diarree hebben en we ook continu opnieuw moeten uitzoeken hoeveel ze van dit merk moeten hebben en van dat merk. Wij houden het dus bij 1 merk omdat dat goed gaat.

We worden echter soms gebeld dat een hond is overleden en dat er nog een halve zak brokken staat of we die willen hebben. Of in het verleden als men een hond kwam afstaan gaven ze de brokken mee die ze nog hadden. Heel soms is er een winkel die wat zakken heeft tegen datum en vroeg of wij dat wilden hebben
Ik heb toen aangegeven dat ik regelmatig voer krijg en dat ze dat mee mochten nemen voor deze mensen. Op deze manier is eigenlijk de voedselbank geboren.

geen herplaatshonden=geen extra voer meer

We merken wel heel duidelijk dat we op dit moment geen honden meer opnemen en dus ook vanuit die kant geen voer meer krijgen. Daarnaast omdat we eigenlijk weinig adverteren met honden kennen mensen ons niet meer als hondenopvang en drogen de bronnen langzaamaan in.

Maatschappelijke functie

Met deze (achter de schermen) voedselbank hebben we het verschil gemaakt voor heel veel honden en op deze manier al heel veel honden gered die anders toch in beslag genomen zouden worden omdat de mensen niet aan hun verplichtingen konden voldoen.
We dragen dus op deze manier ons steentje bij aan de maatschappij en met name voor mensen die geen geld hebben maar zo toch hun viervoeter kunnen verzorgen.

We zijn dus geen voedselbank die standaard voer meegeven aan iedereen die erom vraagt. We gaan er vanuit dat de dierenpolitie en de LID prima kunnen inschatten of de mensen het nodig hebben en vertrouwen dus ook op hen. De mensen die voer van ons krijgen kennen wij dus niet persoonlijk en willen we ook niet persoonlijk  kennen. Het gaat op deze manier via serieuze kanalen en ik ben er zeker van dat al het voer goed terecht komt

Donaties

Vind je dit nu een goed doel en wil je ons steunen in de strijd tegen de armoede bij hondenmensen? Dan is een donatie geweldig. Een donatie in geld mag op rekeningnummer NL59RABO0113102933 ovv hondenvoedselbank.
Heb je voer over en wil je de kosten op je nemen om het te versturen, echt heel graag.
Heb je een voerleverancier die zakken over datum heeft of tegen datum, wij zouden ze heel graag hebben. Ook kattenvoer is welkom evenals vlooien en wormen spullen.

Heb je iets wat je ons wilt schenken? Stuur even een mailtje naar info@hondenopvang-pannehoeve.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *