Snuffelen of echt speuren een geweldige training

Iedere hond is gemaakt met een goede neus. De ene hond wat beter dan de andere maar iedere hond kan beter ruiken dan zien.

Waar sommigen van ons graag een kruiswoordpuzzel maken, borduren, breien of welke andere hobby dan ook. Daar werkt onze hond het liefst met zijn neus.

En dat kan op vele manieren.

Het is niet van niets dat er veel honden ingezet worden als speurhond op diverse dingen. Je hebt speurhonden voor:

  • Drugs
  • Bommen
  • Sigaretten
  • Ziekten zoals kanker, malaria
  • Levende mensen in vrachtwagens en containters
  • Levende mensen onder puin
  • Overleden mensen onder puin
  • Verdronken mensen onder water
  • Vermiste mensen

En zo kan ik de lijst eindeloos uitbreiden van honden die in allerlei disciplines aan het werk zijn en neem van mij aan dat ze dat met heel veel passie doen.

Ook jouw hond vindt het fantastisch om met zijn neus te werken. En of dat nu is om zijn snoepjes te zoeken of om iets anders te zoeken…
Het maakt hem allemaal niet uit, als hij het maar samen met jou kan doen. Samen met jou aan het werk, dat is wat de meeste honden geweldig vinden.

Nu heb je natuurlijk snuffelen maar je kunt je ook verdiepen in het echte zoekwerk. Het echte zoekwerk kan ook gewoon op etherische oliën zijn, of kruiden, net wat je zelf leuk vindt. Het hoeft dus niet op dure dingen te zijn, maar het gaat om de “opleiding” die je doet met je hond en de uitdaging die je je hond biedt.

Ik werk in al mijn workshops en trainingen privé met jou en je hond of eventueel met een vriendin en haar hond samen zodat het honden zijn die elkaar  kennen.

Lijkt het je leuk om eens te kijken wat jou hond met zijn neus kan?
Schrijf je dan in voor 1 van de nosework trainingen en maak je hond gelukkig.

  1. Snuffelwerk

Een training die uitermate geschikt is voor een pup of een oudere hond.
In deze training gebruiken we allerlei materialen waarin we lekkers voor de hond verstoppen. Het is mogelijk deze materialen bij elkaar te leggen maar het is ook mogelijk om deze door een bepaalde ruimte te verstoppen zodat de hond naast het zoeken in de materialen in de ruimte ook op zoek moet naar eerst het materiaal en daarna moet puzzelen om bij zijn lekkers te komen.
Deze training kun je thuis vertalen naar binnen ruimtes maar je kunt dit ook buiten doen of in het bos als je lekker met je hond naar het bos wilt maar als hij niet meer zo ver kan lopen.  Je kunt het zo vaak doen als je wil. Het is alleen belangrijk dat je je hond leert “lezen” als hij bezig is en dat je hem niet frustreert door het te snel te moeilijk te maken.

Al deze zaken komen in deze training aan bod.

Totaal: € -

Detectiespeuren

Iedereen die het niet kent en die zijn hond de eerste keer de juiste geur ziet herkennen, de hond de geur op de goede verstopplaats ziet herkennen en zijn hond de geur ziet aanwijzen is verbaasd over wat zijn hond kan. En geef toe het is ook geweldig om je hond in een gigantische ruimte precies de goede kant op zien lopen naar de geur en de geur vervolgens aan zien wijzen.
Iedere hond kan dit leren en je bepaalt zelf hoe ver je hier in wilt gaan.
Meer informatie over het detectiespeuren klik hier

2.    3 detectielessen

Bij deze training leren jij en je hond de basis van het detectiespeuren.
Je leert de hond de geur kennen die hij moet speuren, je leert de lichaamstaal van de hond te herkennen, en je leert hem in een kleine ruimte een geur te zoeken die hij eerst heeft geleerd te herkennen.

Bij deze training krijg je ook informatie over de neus van de hond en waarom je hem op deze manier het speuren aanleert.
Deze training is een echte funtraining  en kan gebruikt worden om op een leuke manier bezig te zijn met je hond in en om het huis.

De prijs is gebaseerd op 3 half uur trainingen van jou en je hond en kan eventueel gedaan worden met nog een koppel van hond en geleider dus vriendin of familie, zo lang de honden elkaar kennen en samen kunnen.

€ 45

Totaal: € -

3.

5 detectielessen

Als je het daadwerkelijk leuk vindt om met je hond de uitdaging van het speuren aan te gaan dan is deze training een supergoed begin.
Je leert de hond de geur kennen die hij moet speuren, je leert de lichaamstaal van de hond te herkennen, en je leert hem in een kleine ruimte een geur te zoeken die hij eerst heeft geleerd te herkennen. Verder leer je hem beheersing en geurtjes te discrimineren en leer je hem de geur aan te wijzen.
Bij deze training krijg je ook informatie over de neus van de hond en waarom je hem op deze manier het speuren aanleert.

Bij deze training is het wel zaak dat je ook thuis regelmatig traint en bezig bent met het speuren zodat de hond vooruitgang boekt en we in de lessen verder kunnen.

€ 65

De prijs is gebaseerd op 5 half uur trainingen van jou en je hond en kan eventueel gedaan worden met nog een koppel van hond en geleider dus vriendin of familie, zo lang de honden elkaar kennen en samen kunnen.

Totaal: € -

 

De 5 detectielessen daar kun je eindeloos op uitbreiden met trainingen en daar kun je nog heel veel extra dingen in leren om de uitdagingen nog groter te maken.
De 3 detectielessen zijn echt bedoelt als funtraining en sluiten we ook af op het einde van de training dus die zijn wel uit te breiden maar dan met wat extra tussenlessen.