Prive training voor probleemgedrag

Probleemtrainingen

Je hebt een probleem met je hond en je hebt op dit moment geen idee welke kant je nog op moet om het probleem op te lossen.

Problemen zijn dingen die jij ervaart als probleem of die de omgeving ervaart als probleem.

  • Je kunt niet normaal met je hond over straat omdat hij uitvalt
  • Je hond blaft in huis naar alles wat hij hoort en ziet
  • Je hond valt de visite aan in huis

Dit zijn een aantal dingen waar je problemen mee kunt hebben maar er zijn er natuurlijk nog veel meer.

Een therapie werkt naar mijn mening niet of onvoldoende omdat je te weinig achtergrond informatie krijgt over het waarom je hond iets doet. Zo ontstaat er een communicatiestoornis tussen jou en je hond en wordt het lastig om elkaar te begrijpen en wordt het onmogelijk om je hond op de goede manier te trainen.

Ik probeer voordat we gaan trainen alles helder te hebben waarom de hond doet wat hij doet en hoe jij daarop kunt inspelen om de hond ander gedrag aan te leren. Doordat jullie elkaar leren begrijpen en doordat je dus snapt hoe je je hond kan begeleiden naar het juiste gedrag kun je problemen oplossen.

We hebben op de Pannehoeve een mooie rode knop. We starten met die knop want als jij op die knop drukt komt het probleem wat jij hebt met je hond naar boven en rolt er een oplossing uit. En met die oplossing gaan we aan de slag en gaan we zorgen dat het probleem wordt opgelost.

Ik kan van te voren niet zeggen hoeveel trainingen je nodig hebt om het probleem op te lossen. Het is ondermeer afhankelijk van:

  • De aard van het probleem
  • Hoe lang het probleem al bestaat
  • In hoeverre jij als baas bereid bent het probleem te accepteren en eraan te werken
  • Hoeveel tijd je er thuis aan besteed om eraan te werken.

Voor sommige problemen heb je maar 1 training nodig en met de handvaten die ik daarin geef kun je verder zelf het probleem oplossen en voor sommige problemen heb je meerdere trainingen nodig omdat je in 1 training niet alle vaardigheden kunt leren die je voor het oplossen van het probleem nodig hebt.

Als je bereid bent tijd en energie in je hond te stoppen, als je bereid bent het trainingsplan te volgen dan is over het algemeen 3 trainingen meer dan voldoende.

Een training vindt in principe plaats op de Pannehoeve maar het is ook mogelijk dat ik naar je thuis kom.
De kosten van een prive training zijn € 50 per uur en de eerste training duurt over het algemeen gemiddeld 1,5 uur. Maar ik zet altijd de wekker op een uur en na dat uur beslis je zelf of je genoeg geleerd hebt en of je stopt of dat je doorgaat. Je staat dus nooit voor een verrassing dat de kosten hoger uitvallen dan dat je verwacht.

Ja Ik schrijf in voor de prive training probleemgedrag