Over de regenboogbrug

Dit is de pagina van de hondjes die overleden zijn, dit kunnen honden van onszelf zijn of opvanghondjes die om de een of andere reden zijn overleden bij ons op de Pannehoeve

2010-2015

Looper

11096395_473908406090295_8674290595569870655_n                                                                                                              Helaas hebben we afscheid moeten nemen van onze Looper. Looper was altijd aanwezig en sliep het liefst in het keukenkastje daar was speciaal een plekje voor hem gemaakt. We zijn blij dat hij hier nog even heeft mogen genieten.

Rust zacht lieve Looper

1999-2016
MUGO

_DSC1386
Mugo binnengebracht als hond die meer slaag dan eten heeft gehad op de leeftijd van 8 jaar. 9 jaar heeft hij hier van zijn leven kunnen genieten, honden die dominant waren werden door hem eerst onder handen genomen, hij leerde ze hoe hier werd omgegaan met mensen en andere honden. Naarmate hij ouder wordt lukte dit natuurlijk steeds minder maar iedereen had ontzag voor de oude met zijn bal.

En vandaag lag hij plotseling dood, 14 maanden geleden was al aangegeven dat we afscheid moesten gaan nemen maar hij heeft 14 maanden extra gekregen en wij ook om te genieten van hem en te knuffelen met hem.

R.I.P Mugo


8-12-2003 – 20-2-2014
MO

Mo
Mijn border collie, mijn hond waar ik ontzettend veel van heb geleerd. We waren altijd samen tot de dag dat hij stierf!!!!!


3-12-2013  – 29-4-2014
HUMMER

Hummer
2 pupjes waren niet zo heel lekker toen ze aankwamen in Nederland, beiden naar de dierenarts en Rudi knapte gelukkig al snel op. Hummer had even langer nodig maar knapte uiteindelijk toch gelukkig ook op en toch geheel onverwachts vertrok hij opeens naar de hondenhemel. Intens triest natuurlijk maar dankbaar dat hij in Nederland in liefde is gestorven. Christine is er dag en nacht mee bezig geweest, blijdschap toen hij beter ging en enorme verdriet toen hij toch opeens weg was maar voor ons allemaal ook het opvanggezin eigenlijk ontzettend blij
dat we hem nog hebben kunnen laten zien wat liefde is.
Het ga je goed Hummer, speel vrij over de regenboogbrug, je zusje en broertjes en je moeder zullen je hopelijk pas over hele lange tijd volgen maar tot die tijd zullen er genoeg vriendjes zijn.

R.I.P Hummer


16-05-2014
GAFI

Gafi
Gafi, net twee daagjes in Nederland. Waarschijnlijk op zoek geweest naar mij (Jolanda) is ze onder het hek doorgegaan. Waarschijnlijk in de nacht weer teruggekomen (we hadden het hek open laten staan zodat ze makkelijk terug kon en een kennel open zodat ze warm en droog kon liggen). Om de een of andere reden de kennel niet gehaald en in de bosjes op het pad gestorven.

Wat de precieze oorzaak was was niet meer te achterhalen helaas maar dat dit niet is wat we voor ogen hadden toen we haar mee naar Nederland namen mag duidelijk zijn.
Ook voor Gafi hoop ik dat er een prachtige, leuke en geweldige hondenhemel is waar ze vrolijk en vrij kan spelen……………

R.I.P Gafi


17-9-2014
TOSS

Toss
Toss was een inbeslaggenomen hond, deze beslissing is dan ook genomen samen met de dierenpolitie uiteraard. Zoals ook wij weten vertoonde hij de eerste weken visite gedrag maar de laatste tijd liet hij zich steeds meer gelden.
We weten dat dergelijke honden je gaan uitproberen en hun grenzen opzoeken, daar kan het bij zijn dat ze gaan bijten en daar zijn we ons ook heel erg van bewust maar dat wil niet zeggen dat de hond dan meteen gevaarlijk is.
Toss ging al wel een stapje verder dan normaal in die zin hij liet zich snel horen en naar andere honden werd hij vervelend, af en toe vechten. Na verloop van tijd ook naar ons af en toe snauwen maar te corrigeren. Deze aanval kwam volledig uit het niets, zonder aankondiging, zonder grommen en gericht en daarnaast ook niet te stoppen pas toen hij op de grond lag met mijn man bovenop hem behoorlijk gewond. We hebben in het belang van de veiligheid hem in laten slapen.

Toss ik hoop dat je boven op de gewone manier met je vriendjes kunt spelen, ik had je een leven gegund zonder pijn en met heel veel liefde maar je was al zover heen en je vertrouwen was al zo geschaad dat dit niet is gelukt.
Lieve Toss ik hoop dat je nu vrij bent en ooit komen we elkaar weer tegen
en zal ik je liefhebben zoals ik nu voor ogen had.

R.I.P Toss


08-03-2015 – 24-03-2015
MAYA

10419990_1587130721545374_261074427157568885_n
Mama Morita met spoed uit Spanje gehaald en bevallen op 8 maart 2015 van een prachtige vierling. Helaas na een week ging het met kleine Maya wat minder. Ze viel af en wou niet meer drinken. Gelijk begonnen om dag en nacht om de 2 uur dwangvoeding te geven.
Het leek weer wat beter te gaan en ze begon ook zelf weer wat te drinken ook werd ze weer wat actiever. Wel bleven mijn moeder en ik elke 2 uur voeding geven.
Maya was de eerste van de 4 die haar oogjes open had en de wereld in kon kijken.
Op 23 maart zijn we langs de dierenarts geweest en ze bleek een longontsteking/luchtweginfectie te hebben. Ze heeft hier antibiotica voor gekregen.

Helaas heeft het kleine vechtertje op de avond van 24 maart het leven gelaten.

Samen met mijn dochter hebben wij haar een waardig afscheid gegeven en begraven in de tuin.

R.I.P Maya


OSCAR

Oscar
Oscar, al een wat oudere herder met leishmania wat er in het asiel al naar uit zag dat hij niet lang meer had.
Hij heeft de laatste maanden nog liefde leren kennen in zijn leven gras onder zijn poten gevoeld, gezwommen.

R.I.P Oscar


TOLDA

Tolda
Tolda naar Nederland gekomen als oude dame van 14 en als gezelschap voor een oude  meneer. Helaas kreeg ze kanker en was ze binnen korte tijd weg.

Maar ze heeft een mooie laatste tijd gehad bij de oude meneer.

R.I.P Tolda