Natuurlijke “medicatie” en voeding voor je hond

Regulieren gezondheidszorg alleen als het niet anders kan

Zoals iedereen weet die mij kent ben ik niet van de reguliere gezondheidszorg voor dieren. Dat wil zeggen indien het anders kan. Ik wil daarbij niet zeggen dat je niet naar een dierenarts moet gaan als er iets aan de hand is met je dier en met name met je hond (dat is uiteraard onze specialiteit) Maar zware en heftige medicatie is niet altijd nodig.

Ik ga een verkooppraatje houden niet omdat ik iets verkoop maar omdat ik denk dat dit een site is waar veel mensen iets aan hebben.
Ik kende hem niet maar heb wel mijn eerste bestelling geplaatst. Natuurlijk zal ik jullie ook daarover op de hoogte houden. Maar heeft je hond een probleem wat je maar niet opgelost krijgt? Misschien vind je dan hier het antwoord.

Relatie met de dierenarts

Mijn relatie met de dierenarts is super. Zij weet dat ik niet (altijd) van de reguliere gezondheidszorg ben en zal daarin altijd met me meedenken. Als het in haar beleving echt niet anders kan is ze duidelijk dat ik die medicatie gewoon moet geven anders komt het niet goed. Ik heb dan ook de volle 100% vertrouwen in haar en zal haar volgen (anders moet ik ook geen advies gaan vragen)

Kyto

Op dit moment (febr 2021) heb ik een probleem met Kyto. Zijn leverwaarden waren niet goed en dus hebben we daarop ingespeeld. Ik moest een leverdieet gaan geven en omdat we dat vaker zelf hebben gedaan heeft ze alleen aangegeven dat hij dat moest hebben en niet dat ik dat bij ze kon kopen etc.

Nu bleek het alleen met een leverdieet niet op te lossen en dus terug naar de dierenarts. Na een echo bleek dat er een darmprobleem bij zat en is er opnieuw getest. In dit geval was ze duidelijk. Je gaat nu een zak voer van ons geven om te kijken of hij bijkomt en anders kan het wel eens einde verhaal zijn. Dan neem ik ook braaf een zak voer mee bij haar en die voer ik ook netjes tot de volgende controle.

Dus als jij een goede band hebt en jouw dierenarts is niet alleen geldgericht maar ook diergericht dan kun je supplementen in plaats van medicatie prima bespreken en daarover advies vragen. (dat kan overigens ook bij de holistisch dierenarts van Organimal maar daarover verderop meer)

Wie of wat is Organimal

Organimal werkt op de holistische manier wat inhoudt dat ze niet alleen naar het probleem op zich kijken maar naar het alles omvattende. Ook stress, beweging etc zijn factoren die meespelen bij het gezond houden van je huisdier. Dat is ook de visie waaruit Organimal werkt.

Ik ben op deze site gekomen toen ik op zoek was naar probleemoplossingen voor Kyto. Ik heb de hele site uitgeplozen en ik kan me grotendeels vinden in de benadering die zij hebben ten opzichte van de gezondheid van honden (en andere dieren).

Veel medicatie bevat naast de stof die het probleem op moet lossen nog heel veel gifstoffen. Verder is de stof die het probleem op moet lossen vaak ook al een chemisch gemaakt goedje waardoor er in ieder geval teveel onnodig gif in het lichaam komt. Dat betekend dat het lichaam dit moet verwerken en moet afvoeren. Omdat deze gifstoffen het hele lichaam doorgaan is het mogelijk dat ze positief zijn voor het ene maar schade toebrengen aan het ander.

Om die reden vind ik het niet prettig om de honden medicatie te geven terwijl het ook op een andere manier kan. Organimal werkt met Oosterse en Westerse kruiden waardoor de nevenschade van de producten nihil of in ieder geval minimaal is, minimaler dan bij chemische medicatie.

Darmen en ontlasting

Voor mij zijn de belangrijkste uitingen van de hond om te bepalen of hij gezond is:

  • De ontlastig, is die stevig en goed gevormd. Zo niet wat heeft de hond de afgelopen dagen gegeten en zit er iets bij wat deze diarree veroorzaakt?
  • De vacht is die glanzend en ziet dier er goed uit?
  • De algehele conditie van de hond, steken er geen botten uit, is hij goed op gewicht, is hij levendig en actief?
  • Eet hij goed?
  • Drinkt hij normaal, niet te veel en niet te weinig?
  • Anus schoon?

Als er iets aan de hand is is dat in veel gevallen het eerst te zien aan de ontlasting. Dus als wij bij het poep ruimen diarree vinden of ontlasting met een vreemde kleur, met slijm of bloed erbij dan is dat voor ons reden om de volgende dag alle honden om de beurt naar buiten te laten en de ontlasting bij allemaal te controleren om te kijken wie er iets onder de leden heeft.

Probiotica

Als de darmen van een hond niet goed werken om welke reden dan ook, dan gaat de weerstand van een hond naar beneden en zal hij vatbaarder zijn voor andere ziektes. Het is nooit helemaal te voorkomen dat we andere ziekten meenemen van buitenaf en als je met een hond normaal gaat wandelen is het onmogelijk om te voorkomen dat je hond met ziekten in aanraking komt. Giardia  is daar een mooi voorbeeld van.

Elke dag gezondheidscheck

Bij ons checken we de honden dus elke dag en op het moment dat een hond iets heeft wat we niet vertrouwen gaan we starten met een probleemoplosser. Maar tevens kijken we ook naar de hond in zijn geheel. Is er nog iets wat niet klopt. Ligt hij meer dan normaal, eet hij normaal, en zeker bij een langharige hond checken we direct hoe de voedingstoestand is omdat je niet altijd goed kan zien dat een langharige hond is vermagert.

Op het moment dat een hond bij ons “ziek” is geweest of iets heeft gemankeerd of nog mankeert dan vullen wij het menu aan met probiotica om in ieder geval te zorgen dat de darmen zo snel mogelijk hun goede flora weer opbouwen.

Holistisch dierenarts

Tot slot is er een holistisch dierenarts bij organimal die je kan helpen met al je vragen. Ook dat is wel prettig. Deze dierenarts kijkt niet alleen naar de kwaal zelf maar zal je ook vragen hoe je hond verder is en zal je proberen te helpen het hele plaatje weer in balans te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *