Mijn mooie boef Mambo

Mambo is niet alleen mooi maar is ook echt een knuffelbeer. Je kunt hem met twee dingen gelukkig maken en dat is knuffelen en speuren.

Mambo is binnengekomen als Adriaan. Hij is ergens op een boerderij gefokt en hij werd maar niet verkocht. Daar waar hij ter wereld is gekomen moest hij zo snel mogelijk weg. Ik werd benaderd en ik heb hem op laten halen.
Maylee is mijn andere bouvier. Een pittige dame en soms echt ronduit een bitch. Zij had altijd samen gespeeld met onze rottweiler maar de dames hadden ruzie gekregen en ze kunnen tot op de dag van vandaag niet meer samen. Ze tolereren elkaar maar als er iets gebeurt dan vliegen ze in elkaar.

Mambo kwam eigenlijk als opvanghond binnen Maar Maylee was ervan overtuigd dat bouviers bij bouviers horen en ze claimde Mambo voor zichzelf. En Mambo vond het allemaal prima en is inmiddels getrouwd met Maylee. Omdat Maylee verder geen aansluiting vond bij andere honden hebben we toendertijd besloten om Mambo erbij te houden en het is echt een koppel geworden.

Met Mambo kun je werkelijk alle kanten op. Maar hij vindt het heerlijk om te knuffelen en geknuffeld te worden. Het liefst staat hij tegen je op en legt zijn kop tegen je borst om geaaid te worden. Zijn andere hobby staat daar haaks op.

Omdat hij gek is van het balspel en wij het ontzettend leuk vinden om te speuren hebben we hem meegenomen in de speurtraining en hij vindt het geweldig. Hij is er inmiddels ook ontzettend goed in. Zijn neus is ontzettend goed alleen hij is nog wat onstuimig in het werk.
Het aanwijzen van hetgeen hij moet detecteren doet hij bijna als een pup en dat is zo ontzettend leuk om te zien.

Je ziet dat hij tijdens het zoeken de stof detecteert en hij bevriest onmiddellijk. Hij weet namelijk ook dat als hij de stof heeft gevonden en heeft aangewezen dat er dan een balspel volgt als beloning. Het is geweldig om te zien hoe hij dan reageert. Hij lijkt dan net op een pup.

Mambo is een heerlijke hond en ik zou hem voor geen goud meer willen missen. Het is een heerlijke knuffelhond maar ook een geweldige hond om mee te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *