Maylee mijn lieve bitch

Maylee is mijn dinnetje. Maar zij vindt zichzelf meer het dinnetje van mijn man. Dat is af en toe een lastige discussie hier in huis.
Ik heb haar destijds gekozen om pakwerk met haar te gaan doen, maar ze wil echt absoluut niet voor me werken. Knuffelen met me vindt ze geweldig en daar kan ze ook niet genoeg van krijgen maar ze wil echt niet met me werken.

Tja en dan kun je twee dingen doen, doorzetten en blijven proberen met alle frustratie van dien of gewoon stoppen……
Ik heb voor het laatste gekozen want ik wil geen hond die ik moet dwingen iets te doen omdat ik het leuk vindt. Ze had het helaas niet alleen met het pakwerk maar ook met de gehoorzaamheid.

We gingen het veld op om te trainen en ze deed niets, ja vervelen. Tot dat de cursusleider het veld op kwam en dan liet ze zich van haar beste kant zien.
Ondanks dat ik weinig kon trainen met haar, omdat ze ook thuis niets voor me wilde doen, ben ik met haar doorgegaan tot GG2.

Zo gauw de examinator het veld op kwam liep ze de sterren van de hemel zonder te trainen, de bitch. Maar goed drie diploma’s gehaald en drie medailles omdat ze gewoon met de beste punten slaagde.

Affijn verder is het een schatje, altijd lief voor mensen, niet altijd even lief voor andere honden en ze is getrouwd met Mambo, die twee hebben een echt huwelijk maar ze kunnen niet zonder elkaar.

En nu heeft ze een voetzooltje kapot en is ze vreselijk zielig. Dus dan mag ik wel op komen draven om haar te knuffelen en haar te vertroetelen want daar ben ik wel goed genoeg voor. Inmiddels is ze 8 jaar oud, ze kan gewoon los meelopen dan luistert ze gelukkig nog wel naar me.

IK heb het over mezelf afgeroepen denk ik, ik heb gevraagd of ik de felste uit het nest mocht en dat is gelukt. Ik heb de felste gekregen, niet zoals ik had gehoopt maar ik ben enorm gek op haar en hou van haar zoals ze is. En tja dat ze liever mijn man heeft als mij, dat steekt af en toe en zorgt ervoor dat mijn man zich natuurlijk dé man voelt. Maar goed hij mag dat van mij hoor. Ik hou van beiden dus laat hen dan ook maar van elkaar houden.

Jolanda is hondentrainster met een eigen visie op het trainen van honden, voor mensen die van hun hond een maatje voor het leven willen maken en die op een positieve manier met hun hond in het leven willen staan.

Jolanda heeft wat betreft opleiding niets met honden gedaan, maar is officieel horecamanager. Omdat die niet werkte samen met het hebben van een gezin is ze begonnen met een hondenopvang waarin vele moeilijke honden zijn opgevangen en weer opnieuw zijn getraind zodat ze terug konden de maatschappij in. Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *