Mag je verdienen aan rescue honden

 Ik stel de vragen op fb uiteraard niet voor niets en zo ook niet de vraag of je als rescue mag verdienen aan de honden?
Stichting
De vraag was inderdaad breed gesteld want bijna iedere rescue is inderdaad een stichting.
Ik ben het eens dat een stichting een potje mag hebben om de kosten te dekken en dat de vrijwilligers in het normale hun kosten kunnen declareren.
Verder wordt er door een stichting vaak om donaties gevraagd. Donaties vragen en persoonlijk geld verdienen gaat inderdaad niet samen.
Als je als stichting een rescue hebt dient iedere cent die bij de stichting binnen komt, met aftrek van werkelijk gemaakte kosten (diesel, dierenarts etc) terug te vloeien naar de honden. En of dat dan in Nederland is (opvanghonden) of in de shelter waar de honden vandaan komen dat doet niet ter zake. Er mag bij een stichting niemand beter worden van het geld wat voor de stichting bedoelt is.

Bedrijf of prive persoon

Anders vind ik dat bij een echt bedrijf of een privé persoon die honden redt en verkoopt.
Als jij een bedrijf op zet, je koopt honden uit de shelters in het buitenland en verkoopt die in Nederland, dan mag je daar van mij aan verdienen.

Honden uit shelters

Ik zou het zelfs toejuichen als meerdere mensen hier een bedrijf van zouden maken.
Dit zou namelijk enorme concurrentie betekenen voor de broodfok. Mensen die uit de shelters in het buitenland pups en honden kopen en die hier in Nederland verkopen mogen daar van mij miljonair mee worden.
Mits ze natuurlijk wel voldoen aan regels. Op die regels kom ik zo nog even terug.

Uitkering of bijstand

Stel, je zit gedwongen thuis en je hebt alle tijd en liefde voor 1 of 2 hondjes. Je hebt contacten in de rescue wereld en je laat 2 hondjes overkomen uit een buitenlandse shelter. Deze honden wonen bij jou in huis, krijgen opvoeding, voeding, medische verzorging, liefde etc. Vervolgens verkoop je ze en koop je weer twee nieuwe hondjes uit een shelter.
Dan mag je van mij verdienen aan deze honden.
Hetzelfde geldt voor bijv een vrouw of man die thuis is voor de kinderen, als die op die manier iets bijverdienen is dat toch prima?
Het is 10x beter dan de broodfok. Deze honden worden daar niet speciaal voor gefokt.

Regels

Zoals al eerder gezegd dient dit wel volgens regels te.gebeuren.
Honden dienen uiteraard netjes gevaccineerd te zijn en alle bloedtesten hebben gehad. Behandeld te zijn tegen bv giardia en pups niet eerder dan 16 weken naar Nederland worden gehaald.
Daarnaast dien je mensen volledig voor te lichten middels een informatiefolder over opvoeding, gedrag etc
De honden dienen bij de verkoper ook op dezelfde manier te leven als in een normaal huis. Dat betekent dat ze uitsluitend tijdens de rusttijden in een bench verblijven en verder normaal in huis leven, normaal worden uitgelaten en dat ze enige opvoeding en vooral liefde krijgen
Je dient te controleren of de hond goed verzorgd wordt gedurende zijn leven en indien dit niet zo is of indien de mensen van hun hond af willen zul je deze hond terug moeten nemen.
Dat betekent als je geen grote hond in je huis kan hebben, je ook geen grote honden moet verkopen.
Dit betekent ook dat je altijd een plaats vrij moet houden voor een terugkomende hond.
Deze laatste regels moeten wat mij betreft ook gelden voor fokkers.

Verdienen

Als je op deze manier te werk gaat mogen mensen van mij verdienen aan rescue honden en juich ik het zelfs toe.
Er zijn op deze manier 3 partijen blij. Allereerst de hond, die groeit niet op in een asiel. Degene die de hond verkoopt, die heeft als het meezit wat extra geld uit te geven en tot slot de mensen die de hond kopen, die kopen hem nagenoeg kant en klaar.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *