Lezingen

Onlangs had ik een lezing. Ik wil altijd graag up to date blijven en ik wil graag bijblijven op het gebied van honden. Ik ben het niet altijd overal mee eens maar ik vind het wel interessant om de visie van andere mensen te horen. En natuurlijk ruimte voor discussie want niemand is alwetend en een goede discussie kan verhelderend werken.
Goed, onlangs had ik dus een lezing, hieronder een klein verslagje

Interesse

Ik heb een brede interesse als het om honden gaat. Of het nu om voeding gaat, om opvoeding of gedrag. Ik vind het eigenlijk allemaal leuk. Deze lezing stond vol met interessante onderwerpen. Enorm veel onderwerpen ook. Ik heb dus ingeschreven voor deze cursus cq lezing.

SPREKER

Het is heel afhankelijk van de spreker of je een leuke en boeiende dag of dagdeel hebt of dat het enorm lang duurt.
Spreken in een lezing of een workshop is een kunst. Je moet je publiek aanvoelen en daarop in kunnen spelen. Ik vind dat zelf ook altijd moeilijk vandaar dat ik probeer altijd interactief te werken. Doordat de mensen mee mogen doen in de workshop en niet alleen hoeven te luisteren maakt het geheel al minder saai.
Als je de spreker niet kent is het natuurlijk altijd afwachten.

Onderwerp

Ik vind veel interessant maar ook niet alles. Ik kies dus mijn onderwerp wel op interesse.
Mijn laatste lezing had enorm interessante onderwerpen, maar de lezing viel enorm tegen. Er werd geen lezing gegeven of cursus of hoe je het ook wil noemen. De lezing was een opsomming van enorm veel onderzoeken die uitgevoerd zijn in de afgelopen 40 jaar.
Natuurlijk kan ook dit interessant zijn en er zijn best interessante studies en onderzoeken. Het is echter wel de manier waarop deze onderzoeken gepresenteerd worden die maakt of de dag geslaagd is.
Wat ik echter wel bijzonder vindt is dat mensen die over hun hond mogen praten, en daar dankbaar gebruik van maken deze lezing heel anders beleefden als dat ik dat deed.
Ik ga naar een lezing om dingen te leren te horen of te bediscussiëren. Natuurlijk, als het on topic is, is het leuk om mee te nemen.
Er werd ook heel veel off topic verteld. Daardoor was de lezing eigenlijk meer een opsomming van onderzoeken met daartussen verhalen van de eigenaars van honden. Leuk maar wat mij betreft niet leerzaam of interessant.
Jammer voor mij. Het wil niet zeggen dat de lezing waardeloos was, maar ik vond het jammer dat het niet aansloot bij wat ik dacht dat het zou zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *