International dag van de dierenarts

Ik heb de kalender eens nagekeken nadat ik had gehoord dat iedere dag wel een dag van…… heeft. Ik was heel benieuwd en het is ook echt waar. Ik zag dus dat het vandaag de internationale dag van de dierenarts is en daar heb ik dus een blog over gemaakt.

Dierenartsen je hebt ze nodig

Heel simpel, ik kan zelf niet opereren en ik heb ook niet gestudeerd om diagnoses te stellen. Daar heb je mensen voor nodig die daar voor gestudeerd hebben.

En ik ga lekker even schaamteloos reclame maken:
Wij hebben dierenartsenpraktijk Midden Zeeland en we komen het meest op de locatie Kortgene bij Mariëlle en Priscilla. Maar ook de overige dierenartsen uit het maatschap zijn top dierenartsen. Wanneer of wat er ook is we kunnen altijd terecht (en we bellen natuurlijk ook niet voor de flauwekul en dat weten ze ook). Ze zijn allemaal recht door zee. Ik weet dat niet iedereen dat waardeert maar wij in ieder geval wel. Ze jagen ons niet onnodig op kosten en ze zijn eerlijk.

En inmiddels heb ik begrepen dat dit hele verhaal heel bijzonder is. Wij vonden dit altijd heel normaal. Maar ik hoor steeds meer van dierenartsen hele andere verhalen.

Ze zijn zo lief voor mijn hond (of kat of konijn)

Tuurlijk de dierenartsen van het maatschap bij ons zijn ook lief voor de dieren. Maar ze gaan je echt geen half uur vertellen dat je zo’n leuke hond hebt en dat hij zo lief is. Nee je komt voor een probleem en dat probleem moet opgelost worden en wel zo snel mogelijk. Dat vinden wij en dat vindt ook onze dierenarts. Dat half uur dat je dierenarts aan jou staat te vertellen dat je zo’n leuke hond hebt en de tijd dat hij met de hond aan het knuffelen is betaal je gewoon. De dierenartsen van het maatschap bij ons knuffelen ook wel maar alleen als er tijd voor is, als ze het druk hebben wordt er niet geknuffeld en wordt het dier zo snel mogelijk geholpen.

Nog maar eens een pilletje

Een fotootje, een pilletje, een echo, nog maar eens een ander pilletje.
Ook die ellende ken ik niet met de praktijk waar wij mee werken. Als ze niet zeker zijn van hun zaak of van de diagnose dan zeggen ze dat en zeggen ze ook welke weg ze willen bewandelen. Het kan dan zijn dat ze verkeerd zaten maar ik weet het dan wel. Als ze zeker zijn van hun zaak zetten ze een behandeling in en verder geen flauwekul. Weten ze het echt niet, dan zijn ze ook eerlijk en sturen ze je zo snel mogelijk door. Normaal? Ja ik denk het wel maar het schijnt op heel veel plaatsen echt heel anders te gaan

Recht door zee

Het is niet leuk te horen: “als je mijn advies niet opvolgt ben je niet meer welkom in de praktijk” en dat wordt ook echt niet zo maar gezegd maar alleen in het geval dat het dier heeeeeel veel pijn heeft. Maar als die zin klinkt weet ik ook dat ze voor het belang van het dier gaan en dat het dier voor alles gaat bij hen.
Veel mensen vinden het niet prettig als iemand recht door zee is en er geen doekjes om windt. Ik denk dat het prima werkt dat een dierenarts duidelijk is en een rotbericht kun je nu eenmaal nooit leuk brengen.

Prijzen

De prijzen zijn gemiddeld. Ze zijn zeker niet de goedkoopste. Maar wat heb ik aan de goedkoopste als ik moet wachten tot het spreekuur als er een probleem is. Wat heb ik aan de goedkoopste als ik op zoek moet naar een andere dierenarts op het moment dat het weekend is.
Ik zoek een betrouwbare dierenarts, een eerlijke dierenarts en een dierenarts die er is als het nodig is en als ze me belazeren door me het vel over mijn neus te halen dan ben ik weg maar zo lang ze open en transparant zijn over de prijzen is de keuze aan mij en dan geef ik de voorkeur aan de betrouwbaarheid en de bereikbaarheid boven de prijs.

Lofzang

Ja misschien wel. Slijmen nee!
Het zijn dingen die ik belangrijk vind in een dierenarts. Ik heb er geen aandelen in (helaas hahaha) maar ik hoop dat ik met dit blog toch wat mensen duidelijk heb gemaakt wat belangrijk is in een dierenarts en dat een goede dierenarts belangrijk is. Heb je een goede dierenarts en voel je je er goed bij. Dat is helemaal prima. Heb je dat niet, ga dan lekker op zoek naar wel een goede waar je je beter bij voelt. Het leven van je dier ligt tenslotte in hun handen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *