Een geweldig onderwerp om lekker over te discussiëren. Frustratie wordt namelijk voor 99% veroorzaakt door de baas. Maar ondanks dat veel mensen weten dat grove fouten bij de baas liggen, en dat het dan aan de opvoeding ligt……
Veel mensen willen er niet aan dat ze zelf de oorzaak zijn van de kleine frustraties die de hond heeft.
Beveiligd: Puppy/herplaatshonden cursus les 6
Honden van de Pannehoeve: Lykos
Lykos is een hond die eigenlijk niet van de Pannehoeve is maar van Gagaanimalcare.
Lykos is afgelopen zomer in Nederland aangekomen en had heel erg moeite zich aan te passen aan het leven in Nederland.
Hij verbleef bij verschillende gezinnen waar hij om verschillende redenen niet kon blijven. Na een aantal verplaatsingen is hij uiteindelijk hier terecht gekomen waar hij uiteraard alle tijd heeft gekregen om zich aan te passen en om te wennen.
Kerstactie, sterilisatie Turkse teefjes
De kerstactie heeft tot op heden (1 januari 2021) precies € 350 opgebracht wat precies genoeg was voor de sterilisatie van 7 teefjes.
Op dit moment moet er nog 1 teefje gesteriliseerd worden en zijn er al 6 gedaan.
Dit is mogelijk gemaakt door:
Mevr Snoep-van Hoorn
Fam Jacobs
Fam J Gerritsen
JMP van Nobelen
A Riemens
Mevr O Pfann-Kouwer
Verder heeft hij direct al deze honden ontwormd en voorzien van een vlooienpipet, dus dat is toch super!!!!!!
Beveiligd: puppy-herplaatshonden cursus les 5
Beveiligd: Puppy- herplaatshonden cursus les 3
Beveiligd: Puppycursus/ herplaatshonden les 2
Beveiligd: Puppy/herplaatshond cursus les 4
Beveiligd: puppycursus les 1
Mick, voor het leven getekend
Mick getekend voor het leven
Het is niet de eerste keer dat ik over Mick schrijf. Echter blijft hij me triggeren om hem en zijn verhaal toch regelmatig te delen.
Loes en haar straathondjes in Turkije
Loes, ik heb al vaker een verhaal over haar op de website gezet….
Loes is bij ons begonnen toen ze een fikse burn out had, zo erg dat ze daaarbij straatvrees en mensenvrees had ontwikkeld.
Maar ze was gek van dieren en had de eerste stap terug naar haar herstel genomen door bij ons aan te kloppen en zich aan te melden als vrijwilliger.
Natuurlijk zijn wij blij met elke vrijwilliger en dus was ze van harte welkom om ons geweldige team te komen versterken.
In het begin werkte ze met een lach en met een traan, maar de tranen maakten meer en meer plaats voor een vrolijke en enthousiaste lach. Dit was uiteraard vooral te danken aan de honden die haar onderdompelden in liefde.
Toen Loes een tijdje bij ons werkte hadden we een angstig hondje wat het in de groep behoorlijk moeilijk had. We vroegen Loes om het hondje op te vangen. Dit wilde ze wel doen maar ze durfde niet naar buiten en kon de hond dus niet uitlaten. Maar Loes vond het prima dat de hond in de tuin plaste en poepte en de hond hoefde ook niet zo nodig die enge straat op. En dus nam Loes het hondje mee.
Loes vond het echter nodig dat het hondje ook socialisatie kreeg en al snel kwam ze met het bericht dat ze een rondje met het hondje buiten had gedaan. Een super overwinning voor haar mogelijk gemaakt door het opvanghondje wat ze had.
Enige tijd later kwam ze met het bericht dat ze zelfs een rondje door Goes had gedaan met de hond waarbij zij de hond als steun ervaarde en de hond haar steun gebruikte.
Om een lang verhaal kort te maken samen hebben ze enorme sprongen voorwaarts gemaakt. En nog is haar hondje haar maatje.
Inmiddels woont ze al geruime tijd (tot onze spijt) in Turkije waar ze naar toe is geëmigreerd. Natuurlijk is haar hondje met haar mee. Maar ook zij kan dierenleed niet aanzien en kwam ze in haar woonplaats, ver weg van de toeristische plaatsen, steeds meer straathondjes tegen. Omdat ze ze natuurlijk niet allemaal op kan nemen is ze begonnen met deze hondjes dagelijks te voeren.
Toen ik haar onlangs sprak luidde ze eigenlijk heel subtiel tussen het gesprek door de noodklok over de enorme hoeveelheid pups die dit jaar geboren zijn en de moedertjes op straat die nog zwanger zijn. Ook al die pups moeten straks gevoed worden en ook al die pups worden volgend jaar allemaal weer papa en mama.
Dat bracht mij op het idee om een kerstactie te starten en te proberen Loes te helpen om zoveel mogelijk teefjes te laten steriliseren.
Als het geld wat bij mij binnenkomt hiervoor gaat direct door naar Loes en iedere € 50 die binnenkomt wordt er direct een teefje van gesteriliseerd. De dierenarts wil haar tegemoet komen door direct een chip erin te zetten op zijn kosten.
Ik hoop dat we samen heel veel teefjes kunnen laten steriliseren zodat Loes het voedsel voor de groepen honden kan blijven betalen zonder dat de groep alsmaar groter wordt en Loes het zometeen niet meer kan betalen.
Wil je helpen met de sterilisatie van een teefje:
dat kan via hondenopvang de Pannehoeve ovv sterilisatie of voer voor de turkse hondjes
NL59RABO0113102933
Welke speeltjes voor een pup
Ik krijg heel veel de vraag: “wat zijn nu goede en stevige speeltjes voor mijn pup, want hij sloopt alles”.
En dat klopt, een pup sloopt over het algemeen heel veel, omdat hij eigenlijk niet weet wat hij wel met een speeltje moet doen.
Dus ik heb een kort artikeltje gemaakt over speeltjes voor de hond.
Alles over voer voor je pup
Er zijn enorm veel merken maar vooral veel soorten voer. Welk voer is nu goed en welk voer moet je je puppy geven. Dat is een vraag die heel veel gesteld wordt.
Nu zijn er brokken van goedkoop tot duur en is dan altijd het duurste voer het beste? Op die vraag krijg je antwoord in dit artikel.
Drijft jouw pup je tot waanzin?
Heel regelmatig hoor ik mensen die met een klap van de roze wolk afgevallen zijn als het om hun pup gaat. Een pup ziet er schattig uit bij een ander. Als je bij een nestje leuke pups komt ben je snel verkocht doordat ze je met die guitige oogjes en die lieve bekjes aankijken. Maar een pup thuis hebben, 24 uur rond je heen kan je ook tot waanzin drijven.
Zembla over de politiehond
Een uitzending op tv over honden vind ik uiteraard altijd interessant en natuurlijk vind ik er ook iets van. Ik heb de uitzending van Zembla teruggekeken en ik moet eerlijk zeggen dat ik blij ben dat er bij Zembla ook mensen zaten met dezelfde mening als dat ik heb.
Puzzelen, niet met maar over de hond
Nog heel veel trainers en gedragstherapeuten maken zich schuldig aan methodes.
Onlangs was er een docu op tv over Ron’s total dogcare waar heel veel mensen schande van spraken en medelijden hadden met de honden.
Maar dat is wel de schuld van de trainers en de gedragstherapeuten van tegenwoordig. Honden moeten volgens de boekjes op een bepaalde manier behandeld worden. Je moet “praten” op de hondse manier en pakt de hond dat niet direct op, dan is er niets meer mee te beginnen of ben je niet het geschikte baasje of het allerergste, dan is hij rijp voor een spuitje.
Visitegedrag bij honden
Visitegedrag is één van de grootste problemen bij mensen zonder ervaring met asielhonden of buitenlandse honden. Het is tevens gedrag wat door weinig tot geen herplaatsingsorganisaties wordt genoemd. Tevens is het één van de reden waardoor nieuwe baasjes te snel vertrouwen hebben in hun nieuwe hondje en dat kan hele vervelende gevolgen hebben.
Wat is visite gedrag
Ondanks dat je een hond niet mag vermenselijken ga ik dat toch even doen om duidelijk te maken wat visite gedrag precies is en dat wij mensen eigenlijk exact hetzelfde doen.
Als jij een avond op visite gaat bij mensen die je nog niet goed kent of waar je niet heel regelmatig komt dan gedraag je je niet zoals thuis.
Je drinkt koffie en je pakt een koekje als die aangeboden worden. Thuis zou je misschien het hele pak koekjes naast je leggen en onder het genot van een leuke tv uitzending leegeten, maar dat doe je niet nu je op visite bent, je past je aan.
Je krijgt na de koffie een drankje, er komen wat chips en nootjes op tafel. Thuis zou je de zak chips lekker op je schoot nemen, of als je het af zou passen, zou je het hele bakje chips op schoot nemen. Dat doe je nu niet, je past je aan.
Kortom je gedraagt je op visite niet zoals thuis.
We gaan een stukje verder, jullie zijn thuis aan het verbouwen en het is onmogelijk om in je eigen huis te blijven. Vrienden hebben aangeboden dat jullie zo lang bij hen kunnen wonen.
De eerste dagen pas je je volledig aan en wacht je af wat je krijgt en pak je het of niet of aarzelend zelf. Maar dat gaat steeds makkelijker. Je voelt je nog steeds te gast maar je krijgt meer en meer een thuis gevoel en dus zul je ook makkelijker dingen gaan doen die je niet doet als je alleen op visite bent.
De hond
Eigenlijk doet de hond hetzelfde. Met dat verschil, hij weet niet wat hem overkomt, hij weet niet wat er van hem verwacht wordt, hij kent de regels niet en hij is totaal op zichzelf aangewezen. Heel snel klampt hij zich vast aan de eerste beste persoon en probeert hij via die persoon zijn nieuwe leven te leren kennen. Voor alle honden geldt dat ze dus dicht bij hun baasje willen blijven en het eng of spannend vinden als het baasje weggaat (verlatingsangst).
Een hond kan erg snel switchen en als hem niet verteld wordt wat er van hem verwacht wordt, dan zal hij snel terugvallen in oergedrag en dat betekend dat hij huis en haard gaat verdedigen. (dit is normaal gedrag voor een hond) Hij is superlief voor eigen mensen en het lijkt alsof hij altijd al bij jullie gewoond heeft. Hij knuffelt, hij kruipt op schoot als hij de kans krijgt en voor zover hij dat geleerd heeft zal hij enorm goed luisteren. Hij heeft zich volgens het nieuwe baasje enorm snel aan hen gehecht en het vertrouwen voor de toekomst is enorm.
Maar……
Zoals in bovenstaand voorbeeld zou je dat zelf ook doen. Dit hou je echter niet de rest van je leven vol. Op een gegeven moment komt je ware aard weer naar boven. Je hond verandert, hij gaat grenzen opzoeken en het allerbelangrijkste hij gaat zijn nieuwe baasje testen op leiderschapskwaliteiten (link hoe wordt je een goede leider)
Hij moet wennen
Wat nou wennen denk je, als je nieuwe hond naast je op de bank ligt of naast je op de grond ligt en je heerlijk met hem aan het knuffelen bent. Ik zie totaal geen stress, ik zie een hond die mij enorm leuk vindt. En band opbouwen……. Wij hebben gewoon een lot uit de loterij. Hij heeft al heel snel een band met ons opgebouwd, hij gedraagt zich perfect. Ik snap niet waar ze het over hadden met dat hij moet wennen.
Ware aard/ ze zijn niet eerlijk geweest
Oei, na een paar weken komt opeens zijn ware aard naar boven. Opeens gromt hij als ik langs zijn mand loop, opeens valt hij uit naar visite die binnenkomt, opeens valt hij uit op straat. Binnen is het een enorme lieve hond maar buiten wordt het toch wel een klein drama om met hem te lopen.
Nog eens een paar weken later
Onze hond heeft me uit het niets gebeten, ik wilde iets doen en mijn hond beet me uit het niets.
Hoe kan dat nu, hij is echt niet te vertrouwen. Zijn ware aard is boven gekomen en ik snap dat ze hem niet voor niets hebben weggedaan.
Dit is echter niet zijn ware aard, dit is het gevolg van het uittesten van grenzen en het ontbreken van duidelijkheid voor hem
Wat is er gebeurd?
De hond vertoonde in het begin visite gedrag en liet zich van zijn beste kant zien. Hij was op dat moment nog aan het onderzoeken hoe alles reilde en zeilde bij jullie. Hij had jullie daar keihard voor nodig. Jullie waren (en zijn) zijn lopende voerbak en zijn knuffels als hij vindt dat hij die nodig heeft.
Hij heeft ondertussen jullie op leiderschapskwaliteiten getest en jullie zijn er beroerd vanaf gekomen. Niet omdat jullie het fout hebben gedaan maar omdat de hond door alle stress (die jullie niet gezien en voor je gevoel niet ervaren hebben) en onduidelijkheid voor hem terug is gevallen in oergedrag.
Wat houdt het oergedrag in
De hond beschermt huis en haard. Hij voelt zich thuis en daar horen geen vreemde mensen in (het is in de hondenwereld zeer ongebruikelijk dat een andere hond op bezoek komt) en dus moeten die weggejaagd worden. Hij heeft een eigen territorium (de plaats waar hij wandelt) en hij probeert daar hogerop te komen en duidelijk te maken dat dit deel ook van hem is, hij blaft dus andere honden weg en als ze op blaffen niet reageren dan gaat hij een stapje verder.
In huis gaat hij dingen opeisen en als zelfbenoemde leider hoef je niet te luisteren naar mensen.
Regels
Jullie hadden waarschijnlijk bepaalde dingen niet verwacht en hebben daar niet adequaat op gereageerd. Hij heeft dus besloten dat jullie als leiders ongeschikt waren. Ook zijn jullie waarschijnlijk niet consequent geweest in het aangeven van de regels en het afbakenen van de grenzen. Iets waar hij continu naar op zoek ging.
Vertrouwen
Omdat hij zo lief was in het begin hadden jullie meteen vol vertrouwen in hem. Hij luistert zo goed binnen, hij kan ongetwijfeld ook wel los lopen…….
Waarom is hij nu op de vlucht gegaan??
Hoe dan wel.
Via het hele verhaal is het waarschijnlijk al wel duidelijk geworden dat de hond juist in het begin heel erg zoekende is en juist in het begin heel veel regels nodig heeft. Hij heeft tijd nodig om een band op te bouwen. Dat hij graag knuffelt en het liefst dicht bij je is wil niet zeggen dat hij al een band met je heeft. Je bent voor je hond een wandelende voerbak en je bent zijn steun en toeverlaat omdat hij niet weet hoe alles werkt.
Los lopen (en zeker voor een straathond die gewend is zijn eigen eten bij elkaar te scharrelen in het land van herkomst) kan niet. Buiten heeft de hond jou niet nodig, hij weet hoe het werkt als hij vrij loopt en waarom zou hij bij je blijven als hij je niet nodig heeft.
Knuffelen binnen is geweldig, maar een hond die knuffelt wil niet zeggen dat hij een band met je heeft.
Iedere stap moet je samen met hem leren.
– Hoe gedraag je je binnen (mag je continu de baas achterna lopen en mag je je gang gaan of ben je binnen rustig en lig je in je mand)
– hoe gedraag je je ten opzichte van visite ( mag je die vrij gaan begroeten of bepaald de baas hoe je deze begroet, mag je blaffen als er visite komt, of blijf je op je plaats tot de visite binnen is en mag je dan rustig gaan kijken.)
– Hoe gedraag je je op straat ten opzichte van mensen en andere dieren
– Hoe gedraag je je op straat als het over gehoorzaamheid gaat
– Weet de hond wat van hem is en wat van jou is en wat doe je als hij dat verdedigt.
Half jaar
Hou een half jaar van wennen aan:
- 2 weken visite gedrag
- 6 tot 12 weken uitprobeer gedrag waarbij je op iedere actie een tegenreactie geeft die continu hetzelfde is (consequent leiderschap)
- 12 weken tot een half jaar nodig om te wennen en te leren wat jij van hem verwacht.
Begin heel streng en met duidelijke regels zodat je hoe langer je de hond kent en hoe beter jullie elkaar gaan leren kennen de regels steeds een stukje kunt laten vieren, ieder stukje wat je de regels laat vieren kun je controleren of de hond dit al aankan, zo niet dan trek je de teugels weer enigszins aan. Pas na een half jaar zul je de hond hebben die je enigszins kent en waarbij je enigszins kunt rekenen op hoe hij gaat reageren. Met altijd nog in je achterhoofd dat het een dier is met een eigen karakter en een eigen wil.
Mijn allereerste hondje Shep
Ik heb thuis tot mijn 14e jaar een hond gehad. Toen hij overleed besloten mijn ouders, tot mijn grote verdriet, geen hond meer te nemen.
Toen we onze trouwdatum hadden vastgesteld en deze dag naderden ging ik op zoek naar een hond. Toendertijd (1992) had je nog veel oeps-nestjes en met name bij boeren. Zo kwamen we dus bij een boer terecht die een oeps-nestje had van een kooiker en een whippet.
Andor was zijn naam
En een leermeester waarbij ik denk ik alles fout heb gedaan wat ik maar fout kon doen….
Ik was enkele weken geleden een kast aan het opruimen waarin heel veel fotocd’s zaten. En slim als ik was (ahum) dacht ik eraan om ze meteen over te zetten op een externe harde schijf zodat er minder mee kon gebeuren dan met de cd’s. Foto’s van ruim 20 jaar geleden vlogen over mijn scherm, met mijn kinderen nog als hele kleine kinderen.
Maar ook Andor stond er vele malen op. En omdat hij eigenlijk mijn grootste leermeester is geweest vind ik dat hij minimaal een plaatsje verdient op mijn website maar ook op facebook.
Lykos
Naam: Lykos
Geslacht: reu (gecastreerd)
Geboortedatum: ca. 2011
Schouderhoogte: ca. 50 cm
Gewicht: ca. 18 kg
Verblijfplaats: Lykos logeert bij hondenopvang ”de Pannehoeve” in Kats – Zeeland.
Vaya
27-10
Voor het eerst in de trainingsschuur en even testen hoe groot haar drift is
24-10-2020
Vaya loops geworden
Op 22-10-2020 is Vaya bij ons binnengekomen.
Natuurlijk hebben we haar eerst een beetje laten wennen en laten landen voordat we zijn begonnen met de training.
De eerste twee dagen behoorlijk verlatingsangst. Ik kon geen stap zetten zonder dat ze aan me vast geplakt zat. Ook in de bench behoorlijk janken en blaffen.
Afwijkend gedrag bij honden
Zoals ik altijd al laat doorschemeren ben ik altijd op zoek naar nieuwe inzichten met name in de psyche van de hond.
Mijn voorkeur gaat hierbij uit naar voornamelijk afwijkend gedrag bij honden en waarom vertonen ze dit. Er zijn tal van redenen waarom een hond afwijkend gedrag vertoond en ik probeer ze allemaal zoveel mogelijk te beschrijven zodat er ook een passende trainingsmethode of medicatie gevonden kan worden.
Socialisatie van een pup
Socialisatie is het proces waarbij een individu kennis opdoet over zijn sociale omgeving en leert hoe hij in die sociale omgeving zich moet gedragen.
De socialisatieperiode duurt bij een pup ongeveer van 4 t/m 12 weken.
Lees verder Socialisatie van een pup
zindelijkheid bij de pup
Plassen en poepen in huis door de hond is vervelend. Je weet dat het erbij hoort bij een pup en toch probeert iedereen het zo snel mogelijk onder controle te hebben, wat logisch is.
Gelukkig zijn de methodes buiten vroeger al behoorlijk veranderd. Waar vroeger de trend was om de pup te straffen proberen we het nu met zoveel mogelijk koekjes en snoepjes als de hond op de goede plaats zich ontlast.
Puppytraining
Leer alles over en met jouw pup
Mijn naam is Jolanda en mijn doel is om tijdens de puppylessen jullie alles te leren over je hond voor nu en later.
Als je weet waarom je pup/hond doet wat hij doet en je leert hem daarbij sturen dan gaat de opvoeding bijna vanzelf.
Leer je pup/hond dingen aan die voor nu belangrijk zijn, maar waar je zijn hele hondenleven wat aan hebt.
Leer je pup/ hond trainen, leer hoe je hem alles aan kunt leren wat jij wil op een manier dat jullie er samen lol in hebben.
Leer de taal van je hond zodat jullie kunnen communiceren in plaats van éénrichtingsverkeer van jou uit.
Hoe doe je dat?
Ik kan jou al die dingen leren en ik leer het jou met plezier.
Ik leer jou trainen op een rustige manier, zonder stress voor jou en je hond.
Geen wekelijkse lessen maar de nieuwe les wanneer jij daar weer klaar voor bent.
En……. Ik heb geen vast programma, ik geef je tips wat je je hond het beste kunt leren en we leren je hond wat voor jullie van toepassing is.
Filmen
Iedere training wordt gefilmd en natuurlijk krijg je dit filmpje zo snel mogelijk na je training zodat je terug kan kijken wat je goed deed en wat je fout deed.
Bij het eerste filmpje zit altijd de presentatie van de kalmerende signalen en de taal van de hond erbij. Dit is theoretische kennis die iedere hondenbezitter behoort te hebben en wordt dus standaard met deze cursussen meegegeven.
Wat houdt de cursus in:
Om te beginnen zullen we werken aan alle probleempjes waar je met je pup tegenaan loopt. Geen enkele pup is hetzelfde en geen enkele probleem is hetzelfde. Ik geef je dus advies op maat en indien nodig passen we dit advies aan als het niet werkt voor jouw hond.
Verder geef ik je tips over wat verstandig is om je pup te leren en jij geeft aan wat jij belangrijk vindt wat je hond moet kunnen om zo goed mogelijk in jullie gezin mee te draaien.
5 Lessen die je zelf inplant (binnen een half jaar)
Geen wekelijkse training waarbij je alles getraind moet hebben, maar trainen op jouw tempo met behulp van mijn trainingsplan en het bewerkte filmpje van jou en je hond.
Lijkt dat je wat?
Veelvuldig bijten van pups
Naast het “speels” bijtgedrag hebben veel mensen sowieso last van dat hun pup vaak bijt. Soms zo erg dat met name kinderen er zelfs bang van worden. Knuffelen lukt niet omdat de pup bijt waar hij je raken kan. Veel mensen doen het af als een “fase” maar die fase kan heel lang duren en met wat hulp kan dit veel sneller opgelost zijn.
Geen probleemgedrag meer bij je hond
Als je quality time met je hond doorbrengt.
En bijna geen probleemgedrag meer als:
- De hond écht gelukkig is
- De vertrouwens band met zijn baasje enorm sterk is
- Er in zijn natuurlijke behoefte wordt voorzien
Dit kwam ik in een advertentie tegen en ik ben heel erg benieuwd of jullie het daarmee eens of oneens zijn?
Hond overleden omdat nieuwe baasjes niet luisterden
Vandaag is het zoveelste weggelopen hondje dood aangetroffen. Facebook staat vol verwijten naar niet luisterende adoptanten. En dan gaat mijn bloed langzamerhand koken……
Ik denk dat dit een artikel gaat worden die eveneens kwaad bloed gaat zetten bij vele mensen, maar waarschijnlijk niet om dezelfde reden waarom ik boos ben
Lees verder Hond overleden omdat nieuwe baasjes niet luisterden
Contact training
Contacttraining is één van de drie pijlers waarop de hondentraining rust. Naar mijn idee is het een enorm ondergeschoven kindje bij veel hondenscholen terwijl je een hond zeker niet zo goed kan trainen als hij geen contact met je maakt.
Het oog van de hond deel 3
In de serie over de ogen van de hond is dit het laatste deel. Deze serie bestaat dus uit 3 delen ( klik hier voor deel 1 en klik hier voor deel 2).
Zoals je ziet is er alleen over de ogen van de hond al heel veel te vertellen. Deze informatie heb je echter nodig als je je hond echt goed wil leren begrijpen.
Om de psychologie van de hond duidelijk te krijgen moet je weten hoe informatie bij de hond binnenkomt en op welke manier, maar ook hoe de informatie verwerkt wordt en de hond er vervolgens op reageert.
Neus van de hond deel 1
Pasja
Waarom ik ben begonnen met detectietraining voor honden?
Zoals je op de pagina over mij kunt lezen (klik hier) ben ik begonnen met buitenlandse honden in de tijd dat dit nog niet zoveel gedaan werd. Ik ben na een hele tijd overgestapt naar het opleiden van detectiehonden en dat was niet voor niets.
Lees verder Waarom ik ben begonnen met detectietraining voor honden?
Privé training elementaire gehoorzaamheid
Oei
Dat is al gelijk een moeilijk woord, elementaire gehoorzaamheid!
Het wil eigenlijk niet meer zeggen dan dat ik samen met jou je hond
de basis gehoorzaamheid ga leren.
Dat kan op verschillende manieren en het is maar net welke manier voor jou belangrijk is.
3 of 5 lessen
In deze lessen krijg je natuurlijk zoveel mogelijk theorie mee over je hond en wat belangrijk is. Ongeacht welke training je gaat volgen je krijgt bij iedere training de presentatie van de kalmerende signalen en hoe je de training opbouwt omdat ik vind dat dat basis kennis is voor iedere hondenbaas.
Niet iedere baas is gelijk en niet iedere hond is gelijk.
Sommige baasjes hebben heel veel tijd en vinden het geweldig om met hun hond te trainen. Zij hebben misschien genoeg aan drie lessen om de elementaire gehoorzaamheid te leren.
Dan zijn er baasjes of honden die het moeilijker vinden om te trainen. Of baasjes die het prettiger vinden om alles stap voor stap aan te leren. Dan is er de cursus van 5 keer.
Geen standaard cursus
Ongeacht welke cursus je kiest, hij zal voor niemand hetzelfde zijn.
We leren je hond de dingen aan die voor jou belangrijk zijn en die maken dat je je hond overal mee naar toe kan nemen. Maar omdat iedereen een ander leven heeft en een andere manier van leven zal iedere hond ook andere dingen moeten leren om in het gezin te passen.
Filmen
Iedere training wordt gefilmd en natuurlijk krijg je dit filmpje zo snel mogelijk na je training zodat je terug kan kijken wat je goed deed en wat je fout deed.
Bij het eerste filmpje zit altijd de presentatie van de kalmerende signalen en de taal van de hond erbij. Dit is theoretische kennis die iedere hondenbezitter behoort te hebben en wordt dus standaard met deze cursussen meegegeven.
3-lessen
Deze cursus bestaat uit drie lessen van ongeveer 45 minuten.
Bij deze cursus leer je je hond lezen en trainen. We maken een plan met wat jij je hond wil aanleren en wat voor jou belangrijk is dat je hond kan.
Het is een cursus met veel “huiswerk” maar je kunt deze 3 lessen inplannen wanneer jij klaar bent voor de volgende les maar wel binnen 2 maanden.
Let wel, deze cursus is niet voor het oplossen voor probleemgedrag maar uitsluitend voor het aanleren van de basis gehoorzaamheid van de hond.
Voor Probleemgedrag van je hond klik hier
5 Lessen
Deze cursus bestaat uit 5 lessen van ongeveer 30 minuten. Om de stof en de oefeningen goed op te nemen heb je een goede focus nodig en die verslapt na ongeveer een half uur.
Natuurlijk heb je dan het filmpje nog wat ik voor je heb opgenomen, maar training is zowel voor jou als voor je hond vrij intensief.
De eerste les gaan we uiteraard aan de slag maar wil ik ook heel graag weten wat jij je hond wil leren. Ik zal uiteraard aanvullen met dingen waar jij misschien niet aan gedacht hebt zodat de training compleet wordt en dat je een hond krijgt die je makkelijk mee kan nemen.
Let wel, deze cursus is niet voor probleemgedrag maar uitsluitend voor gehoorzaamheid en training tot huishond.
Voor probleemgedrag bij je hond klik hier
Op alle trainingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing
Soms heb je even een ander nodig die je weer de goede kant op stuurt
Ik heb vandaag bezoek van Jan en Francien met hun 2-jarige vuilnisbakje uit Portugal. Het is een teefje genaamd Cato.
Cato is inmiddels 11 maanden bij Jan en Francien. Ze had overduidelijk nog nooit in een huis gewoond. Jan en Francien waren daar echter op voorbereid en met alle geduld van de wereld hebben ze Cato de huisregels geleerd en geleerd dat de bench haar slaapplaats was.
Ze luistert verassend goed behalve……
Lees verder Soms heb je even een ander nodig die je weer de goede kant op stuurt
Wist je dat: Een mens de wereld anders ziet dan honden, maar dat honden onderling ook niet allemaal hetzelfde beeld hebben van de wereld?
In het vorige artikel over het oog van de hond (https://hondenopvang-pannehoeve.nl/2020/08/04/wist-je-dat-honden-in-het-donker-tot-wel-6x-beter-zien-dan-mensen/ ) had ik al verteld dat deze klinische stukken alleen maar een inleiding zij voor het veel interessantere deel: de psychologie van de hond. Om een hond beter te begrijpen moet je weten hoe en welke informatie de hond binnen krijgt om te weten waarom hij soms op een bepaalde manier reageert
Wist je dat? Honden in het donker tot wel 6x beter zien dan mensen
Honden, ik raak er niet over uitgepraat maar ook niet over uitgeleerd!
Ik had in mijn live video’s al verteld dat ik me op dit moment richtte op de psychologie van de hond. Omdat ik het heel boeiend vindt maar ook om de oorsprong van (probleem) gedrag te kunnen herleiden.
Om de psychologie van een hond te kunnen begrijpen is het nodig om te snappen hoe informatie bij een hond binnenkomt. Voor die informatie is hij, evenals mensen, afhankelijk van zijn zintuigen. Maar die werken niet zoals die bij de mens. In dit artikel dus een klinisch stukje over het hondenoog en waarom de hond in het donker anders kan reageren.
Lees verder Wist je dat? Honden in het donker tot wel 6x beter zien dan mensen
Beveiligd: Deurbeltraining, de training
Deurbeltraining
Er is niets zo vervelend als een hond die aanslaat op de bel, op kloppen op de deur of als er mensen binnenkomen.
Natuurlijk is er iets aan te doen zoals je bijna alle problemen kunt oplossen. Het kost echter wel tijd en energie om je hond aan te leren wat je wel wil op het moment dat de deurbel gaat.
Met deze deurbeltraining leer je je hond wat je precies wil op het moment dat de deurbel gaat en dat is op zijn plaats gaan liggen.
- Wil je hoge ogen scoren bij visite met een hond die super luistert als de deurbel gaat?
- heb je een hond die aanslaat en vind je dat vervelend voor jezelf en voor je buren.?
- heb je een hond die visite op zijn zachtst gezegd niet aardig ontvangt?
Ga dan nu aan de slag met de deurbeltraining en zorg voor een rustige hond en ontvang je visite ontspannen.
Hieronder deel 1 van de deurbeltraining. Vind je het interessant en lijkt het je geweldig een hond te hebben die op het geluid van de deurbel vanzelf op zijn plaats gaat of in zijn bench gaat?
Schrijf je dan onder het filmpje in en ontvang de training in je mailbox.
Uit angst doet een hond gekke dingen
Ik ben op bezoek bij Peter en Jeroen. Peter en Jeroen hebben mij gebeld omtrent een probleem met Tina. Tina is een onherleidbare kruising uit Bulgarije en voor hen superlief, maar bij visite lijkt het een furie te worden. Tot nu toe is het bij 2 x snappen (een hele korte snelle beet) gebleven met alleen kledingschade, maar ze zijn bang dat het een keer echt goed mis gaat.