we willen een hond

We willen een hond, nu gepubliceerd als e-book

Al heel lang had ik het plan om een ebook uit te geven. Niet omdat ik het nu zo nodig vond dat ik een ebook moets maken. Maar ondanks dat er een enorme hoeveelheid (goede)  hondenboeken zijn kon ik mensen die graag een hond wilden een goed boek aanraden.
We willen een hond is een compleet boek geworden waar je aan moet denken als je een hond wil

Lees verder We willen een hond, nu gepubliceerd als e-book

Hoe vind ik de perfecte hond? Hoe krijgen we de perfecte hond voor ons gezin?

Hoe vind ik een goed opgevoede hond?

Er is een heel simpel antwoord op de vraag  hoe je een goed opgevoede hond vindt.Dat antwoord is namelijk: Die ga je niet vinden.
De perfecte hond voed je zelf op en train je zelf.

Je kunt geluk hebben als je een hond overneemt dat hij volledig is getraind en goed is opgevoed. Echter in 99% van de gevallen zijn er wel dingen die niet passen of niet kunnen in jullie situatie.

Lees verder Hoe vind ik de perfecte hond? Hoe krijgen we de perfecte hond voor ons gezin?

Waar koop je het beste een hond

Waar kun je het beste een hond kopen?

Een hond kopen is een verantwoordelijke keuze maken. De hond zal in normale omstandigheden minimaal 10 jaar van je leven gaan uitmaken. Het is dus best belangrijk dat je de juiste match hebt.
Wat zijn de mogelijkheden om een hond te kopen?
Er zijn tal van mogelijkheden om een hond te kopen. Zo kun je kiezen om een hond uit te zoeken bij een rasfokker of een hobbyfokker Maar je kunt natuurlijk ook een hond uit het asiel halen.
Dan heb je nog de buitenlandse stichtingen. Daarbij kun je uit iedere uithoek van de wereld een hond kiezen.

Lees verder Waar koop je het beste een hond

update over de Pannehoeve

Het is al enige tijd geleden dat jullie iets van mij hebben gehoord, buiten de filmpjes en de artikelen die nog steeds wel op Facebook verschijnen.

Ik ben een behoorlijke tijd geleden overgeschakeld van het herplaatsen van honden op het trainen van honden voor het detectiewerk.
Ik vind het trainen super leuk. Maar ik vind de wereld waar ik in verzeild ben geraakt absoluut niet leuk.
De honden worden (enkelingen daargelaten) als werktuig gezien en absoluut niet als hond. Ik ben en blijf een rescuer in hart en nieren en ik wil dus honden die het aankunnen een kans geven op een mooie baan.

Maar er worden door de geleiders zoveel eisen gesteld aan een hond, dat veel van MIJN honden daar niet aan kunnen voldoen.
Honden die door mij getraind zijn hebben tijd nodig om te wennen aan hun nieuwe geleider. Die tijd krijgen ze niet want als een geleider komt kijken moet hij meteen laten zien wat hij kan.
Ze krijgen niet de tijd om te wennen.

Je kan van een rescue hond niet (altijd) verwachten dat het leuke en open honden zijn. Ze worden zo goed als mogelijk is gesocialiseerd en ik laat ze op heel veel verschillende plaatsen werken. Maar als ze niet de tijd krijgen te wennen aan een geleider alvorens ze moeten gaan werken dan gaat dat niet lukken.

Ik kan kiezen voor het opleiden van pups om zo mijn geld te gaan verdienen. Maar dat is niet wat ik wil.
Ik heb dus besloten om met dat deel van het werk te stoppen.

Ik heb op dit moment 5 honden die wel geschikt zijn om te werken maar niet om zomaar overal geplaatst te worden. Ik ben die aan het “omtrainen” naar het werk wat ik met ze ga doen. Ik wil daar nog niet te ver op vooruit lopen want dat project zit nog in de pilotfase. Maar als dat allemaal gaat lukken kunnen ze doen wat ze leuk vinden en dat is werken met de neus en gewoon samen met mij.

Nieuw bedrijfje

Ondertussen moet ik wel wat geld verdienen om mijn honden te eten te kunnen geven. En dus ben ik een nieuw bedrijfje gestart. De thuiswerkondernemer.

Ik heb een behoorlijk aantal jaren geleden altijd thuiswerk gedaan en dan vooral in het schrijven. Daar ben ik weer opnieuw mee begonnen en dat moet natuurlijk nog opgebouwd worden maar gaat best lekker nu.

Ik stop zeker niet met de honden en ook niet met het delen van tips en adviezen over honden of over gedrag. Want honden is nog steeds mijn grote passie en dat zal het altijd blijven.

Updaten

Ik wilde even een update geven omdat ik regelmatig wat vragen krijg hierover en dus wilde ik iedereen even informeren.

Op zoek naar thuiswerk

Ik ben een bedrijfje begonnen in thuiswerk en dan alleen thuiswerk wat je helemaal zelf kunt doen. Waarbij je dus je eigen inkomen kunt gaan opbouwen en zelfs passief inkomen kunt gaan genereren naast je huidige baan.
Passief inkomen betekend eigenlijk dat je geld verdient zonder dat je er veel voor hoeft te doen. En ja dat is op dit moment de toekomst, maar voor veel mensen nog heel eng.

Neem gerust een kijkje op mijn site.
www.betrouwbaarthuiswerk.nl

Lieve groet
Jolanda

Hond ademt snel, wanneer is het normaal en wanneer moet je naar de dierenarts

Net als een mens ademen honden op verschillende momenten op een andere manier. Een hond die zich net enorm heeft ingespannen zal zwaar ademen en hijgen. Als het warm is zal een hond hijgen en als het enorm warm is zal het hijgen alleen maar toenemen.

Maar wanneer is er reden om je zorgen te maken en om een bezoek te brengen aan de dierenarts?

Lees verder Hond ademt snel, wanneer is het normaal en wanneer moet je naar de dierenarts

Als je bang bent dat je je hond in de stress niet kan helpen

Stress bij een hond  wordt bij sommige hondenbaasjes enorm overtrokken. De kalmerende signalen worden herkend en ze gaan er vanuit dat de hond heel veel in de stress is.
Bij sommige baasjes wordt stress echter helemaal niet herkend en wordt er figuurlijk over de hond heen gewalst.

Als je het oogwit van de hond kan zien geeft hij een stresssignaal af

Lees verder Als je bang bent dat je je hond in de stress niet kan helpen

Vakantie met de hond: België

Allereerst de regels die gelden als u een hond of honden meeneemt de grens over

  • Honden dienen ouder te zijn dan 15 weken en de rabiësenting dient 21 dagen voor vertrek gezet te zijn. De honden mogen niet eerder dan 12 weken de rabiësenting krijgen
  • Honden dienen in het bezit te zijn van een dierenpaspoort welke uitsluitend door de dierenarts wordt uitgegeven.
  • De rabiësenting dient geldig te zijn tot je het land weer verlaat
  • De hond dient een identificatie chip te hebben.

Dit zijn de regels die voor België gelden.

Let op:
De regels kunnen per land verschillend zijn dus als u doorbladert naar een volgend land is de kans aanwezig dat de regels daar anders zijn.

Huur een bungalow

Mooie huizen in mooie omgevingen vindt u in België. Aan u de keus een rustige bungalow zonder al te veel kinderen of gaat u juist met kinderen en zoekt u een fijne omgeving voor de kinderen.
Vanzelfsprekend hoeft u hier niet te zoeken of de honden mee mogen. U klikt simpelweg aan de linkerkant het hokje huisdieren aan en u krijgt direct alle huizen waar huisdieren zijn toegestaan

Natuurlijk zijn er nog veel meer keuzes, zit u graag aan het strand, dan zoekt u een bungalow aan het strand. Dichtbij bossen of in de natuur, dan vinkt die dat aan.
Het zoeken wordt u makkelijk gemaakt en u hoeft alleen maar te kiezen

Heel veel voorpret gewenst

Niet gevonden wat u zocht? Ga door naar Frankrijk
Toch liever de bestemming Nederland

Algemene tips over vakantie met uw hond

Natuurlijke “medicatie” voor je hond

Zoals iedereen weet die mij kent ben ik niet van de reguliere gezondheidszorg voor dieren. Dat wil zeggen indien het anders kan. Ik wil daarbij niet zeggen dat je niet naar een dierenarts moet gaan als er iets aan de hand is met je dier en met name met je hond (dat is uiteraard onze specialiteit) Maar zware en heftige medicatie is niet altijd nodig.

 

Ik ga een verkooppraatje houden niet omdat ik iets verkoop maar omdat ik denk dat dit een site is waar veel mensen iets aan hebben.
Ik kende hem niet maar heb wel mijn eerste bestelling geplaatst. Natuurlijk zal ik jullie ook daarover op de hoogte houden. Maar heeft je hond een probleem wat je maar niet opgelost krijgt? Misschien vind je dan hier het antwoord.

Lees verder Natuurlijke “medicatie” voor je hond

Alles over voer voor je pup

Welk voer heeft je pup nodig of is goed voor je pup?

Er zijn enorm veel merken maar vooral veel soorten voer. Welk voer is nu goed en welk voer moet je je puppy geven. Dat is een vraag die heel veel gesteld wordt.
Nu zijn er brokken van goedkoop tot duur en is dan altijd het duurste voer het beste? Op die vraag krijg je antwoord in dit artikel.

welk voer is het meest geschikt voor mijn pup
In de eerste instantie ga je altijd starten met het voer wat je van de fokker hebt meegekregen

Lees verder Alles over voer voor je pup

Puzzelen, niet met maar over de hond

Nog heel veel trainers en gedragstherapeuten maken zich schuldig aan methodes.
Onlangs was er een docu op tv over Ron’s total dogcare waar heel veel mensen schande van spraken en medelijden hadden met de honden.
Maar dat is wel de schuld van de trainers en de gedragstherapeuten van tegenwoordig.  Honden moeten volgens de boekjes op een bepaalde manier behandeld worden. Je moet “praten” op de hondse manier en pakt de hond dat niet direct op, dan is er niets meer mee te beginnen of ben je niet het geschikte baasje of het allerergste, dan is hij rijp voor een spuitje.

Lees verder Puzzelen, niet met maar over de hond

Mijn allereerste hondje Shep

Ik heb thuis tot mijn 14e jaar een hond gehad. Toen hij overleed besloten mijn ouders, tot mijn grote verdriet, geen hond meer te nemen.
Toen we onze trouwdatum hadden vastgesteld en deze dag naderden ging ik op zoek naar een hond. Toendertijd (1992) had je nog veel oeps-nestjes en met name bij boeren. Zo kwamen we dus bij een boer terecht die een oeps-nestje had van een kooiker en een whippet.

Lees verder Mijn allereerste hondje Shep

Andor was zijn naam

En een leermeester waarbij ik denk ik alles fout heb gedaan wat ik maar fout kon doen….
Ik was enkele weken geleden een kast aan het opruimen waarin heel veel fotocd’s zaten. En slim als ik was (ahum) dacht ik eraan om ze meteen over te zetten op een externe harde schijf zodat er minder mee kon gebeuren dan met de cd’s. Foto’s van ruim 20 jaar geleden vlogen over mijn scherm, met mijn kinderen nog als hele kleine kinderen.
Maar ook Andor stond er vele malen op. En omdat hij eigenlijk mijn grootste leermeester is geweest vind ik dat hij minimaal een plaatsje verdient op mijn website maar ook op facebook.

Lees verder Andor was zijn naam

Vaya

27-10
Voor het eerst in de trainingsschuur en even testen hoe groot haar drift is

 

24-10-2020
Vaya loops geworden

Op 22-10-2020 is Vaya bij ons binnengekomen.
Natuurlijk hebben we haar eerst een beetje laten wennen en laten landen voordat we zijn begonnen met de training.
De eerste twee dagen behoorlijk verlatingsangst. Ik kon geen stap zetten zonder dat ze aan me vast geplakt zat. Ook in de bench behoorlijk janken en blaffen.

Afwijkend gedrag bij honden

Zoals ik altijd al laat doorschemeren ben ik altijd op zoek naar nieuwe inzichten met name in de psyche van de hond.
Mijn voorkeur gaat hierbij uit naar voornamelijk afwijkend gedrag bij honden en waarom vertonen ze dit. Er zijn tal van redenen waarom een hond afwijkend gedrag vertoond en ik probeer ze allemaal zoveel mogelijk te beschrijven zodat er ook een passende trainingsmethode of medicatie gevonden kan worden.

Lees verder Afwijkend gedrag bij honden

zindelijkheid bij de pup

Plassen en poepen in huis door de hond is vervelend. Je weet dat het erbij hoort bij een pup en toch probeert iedereen het zo snel mogelijk onder controle te hebben, wat logisch is.
Gelukkig zijn de methodes buiten vroeger al behoorlijk veranderd. Waar vroeger de trend was om de pup te straffen proberen we het nu met zoveel mogelijk koekjes en snoepjes als de hond op de goede plaats zich ontlast.

Lees verder zindelijkheid bij de pup

Puppytraining

Leer alles over en met jouw pup

Mijn naam is Jolanda en mijn doel is om tijdens de puppylessen jullie alles te leren over je hond voor nu en later.
Als je weet waarom je pup/hond doet wat hij doet en je leert hem daarbij sturen dan gaat de opvoeding bijna vanzelf.

Leer je pup/hond dingen aan die voor nu belangrijk zijn, maar waar je zijn hele hondenleven wat aan hebt.

Leer je pup/ hond trainen, leer hoe je hem alles aan kunt leren wat jij wil op een manier dat jullie er samen lol in hebben.

Leer de taal van je hond zodat jullie kunnen communiceren in plaats van éénrichtingsverkeer van jou uit.

Hoe doe je dat?

Ik kan jou al die dingen leren en ik leer het jou met plezier.
Ik leer jou trainen op een rustige manier, zonder stress voor jou en je hond.
Geen wekelijkse lessen maar de nieuwe les wanneer jij daar weer klaar voor bent.
En……. Ik heb geen vast programma, ik geef je tips wat je je hond het beste kunt leren en we leren je hond wat voor jullie van toepassing is.

Filmen

Iedere training wordt gefilmd en natuurlijk krijg je dit filmpje zo snel mogelijk na je training zodat je terug kan kijken wat je goed deed en wat je fout deed.
Bij het eerste filmpje zit altijd de presentatie van de kalmerende signalen en de taal van de hond erbij. Dit is theoretische kennis die iedere hondenbezitter behoort te hebben en wordt dus standaard met deze cursussen meegegeven.

Wat houdt de cursus in:

Om te beginnen zullen we werken aan alle probleempjes waar je met je pup tegenaan loopt. Geen enkele pup is hetzelfde en geen enkele probleem is hetzelfde. Ik geef je dus advies op maat en indien nodig passen we dit advies aan als het niet werkt voor jouw hond.
Verder geef ik je tips over wat verstandig is om je pup te leren en jij geeft aan wat jij belangrijk vindt wat je hond moet kunnen om zo goed mogelijk in jullie gezin mee te draaien.
5 Lessen die je zelf inplant (binnen een half jaar)
Geen wekelijkse training waarbij je alles getraind moet hebben, maar trainen op jouw tempo met behulp van mijn trainingsplan en het bewerkte filmpje van jou en je hond.

Lijkt dat je wat?


Totaal: € -