Puppy probleempjes

Een pup die moe is en daarnaast de gelegenheid krijgt om “stout” te doen, die zal dat niet laten. We eisen te veel van onze pup, we stellen te weinig regels en erger nog we hebben geen ritme waardoor je ontspoorde pups krijgt.

Puppyprobleempjes
Ik zie regelmatig de vragen langs komen over pups:
– Hoe lang en hoeveel moet een pup slapen
– Mijn pup is heel erg happerig
– Mijn pup wil niet eten
– Mijn pup kan niet alleen blijven
– Hoe leer ik mijn pup het slopen af
Allemaal vragen die ontstaan omdat veel mensen niet bereid zijn te investeren in een puppycursus en er vanuit gaan dat ze het zelf allemaal wel kunnen.
Slapen bij pups
Pups slapen heel veel op een dag. Daarbij hebben ze ook behoefte aan een ritme. Dat is iets wat veel mensen zich niet realiseren. Ze gaan er vanuit dat als de pup is uitgelaten, en als hij eten heeft gehad dat de pup verder zichzelf wel vermaakt en wel gaat slapen als hij moe is.
Maar pups zijn vergelijkbaar met kinderen. Ze proberen na verloop van tijd zich wakker te houden. (een beetje het idee dat slapen voor mietjes is) Of ze worden overal mee naar toe gesleept zonder er erg in te hebben dat de pup ook nog moet slapen.
Reisbench
In het begin heb je niet zo’n grote bench nodig voor een hond en is een kleine reisbench meer dan voldoende. Zorg dat je naast je thuisbench ook een reisbench hebt zodat je je hond ook als je hem meeneemt op visite gewoon op tijd te slapen kan leggen. Zo voorkom je een oververmoeide hond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *