Goedkope speeltjes en kussens voor je hond

Hersenwerk en spelen is voor een hond belangrijk. Daarna is het fijn dat hij kan rusten op een voor hem veilige plaats, maar ook een lekkere zachte plaatst.
Natuurlijk moet je rekening houden met het feit dat je het hebben van een hond ook kan betalen. Maar niet alles hoeft duur te zijn. IK wil jullie  wat tips geven voor goedkope oplossingen om een hond lekker te laten liggen en goedkope oplossingen voor speeltjes voor de hond.

Goedkope maar lekkere rustplaatsen voor de hond

Een lekker kussen bij een dierenspeciaalzaak is al snel € 50 of nog veel duurder. Natuurlijk zijn er heel veel goedkopere oplossing om een hond toch lekker zacht te laten liggen zonder dat je enorm veel geld kwijt bent.

 • Dekens bij een tweedehands winkel. Iedere tweedehandswinkel heeft ze wel liggen. Ouderwetse wollen dekens waar de hond heerlijk zacht op ligt.
 • Wil je persé geen tweedehands spullen of vind je een tweedehandsdeken niet fris dan is er nog de IKEA. En nee ik heb geen aandelen in de Ikea maar ze hebben wel topoplossingen voor een leuke prijs
  * Neem een Silvertopp dekbed voor € 2.99 en koop daarbij een Trädaster dekbedovertrek van € 4.99. En je hebt voor € 8.00 een prima kussen waar je hond op kan liggen. Hij ligt hierop lekker zacht, warme en je kunt er meerdere kopen zodat je het makkelijk kunt wassen en ondertussen een andere kunt neerleggen voor je hond
  * De Ikea heeft ook een babymatras, 60 x 120 cm voor € 9.95. Met een hoeslaken van € 3.50 ook van de Ikea heb je voor € 14.00 een perfect hondenkussen

Goedkope speeltjes

Ook speeltjes hoeven weinig tot geen geld te kosten. Het is een beetje afhankelijk van wat je hond leuk vindt en eerlijk is eerlijk het is ook een beetje afhankelijk van hoe erg jij het vindt om de “troep “ van je hond op te ruimen. Ik geef je hieronder een overzicht van goedkope speeltjes voor je hond die je zelf kunt maken, of van spullen die je kunt gebruiken om hondenspeeltjes te maken.

 • Wederom bij de Ikea verkopen ze een vitmossa fleece plaid voor maar € 1.79. Met een beetje creativiteit kun je uit 1 plaid diverse speeltjes halen.
  * knip drie repen van deze plaid af en vlecht ze in elkaar, je kunt in de vlecht snoepjes verstoppen maar je kunt met de vlecht ook apporteerspelletjes doen
  * Knip het hele kleed in reepjes en vlecht ze op een dusdanige manier in elkaar dat je een leuk zoekkleed krijgt.
  * Fleece is niet zo zwaar dus voor honden die graag rennen is het los niet geschikt als apporteervoorwerp. Maar je kunt wel een wat dikkere stok of iets hards in de fleece verpakken. Dichtlijmen of naaien en gooien maar met je speeltje voor je hond.
 • Kartonnen verpakkingen en papieren tassen. Iedereen krijgt wekelijks wel wat verpakkingen binnen van eten, spullen etc. Je kunt deze prima gebruiken om voer in te verstoppen. Je kunt er leuke hersenwerkspelletjes van maken voor je hond. Het is niet belangrijk hoe een dergelijk spelletje eruit ziet voor je hond, het gaat om de inhoud en om het werk wat hij eraan heeft om zijn lekkers te bemachtigen. Prima artikelen om je hond zijn eten in te geven verstopt in doosjes, papiertjes etc.
 • Zoek de…………………. Je kunt hier werkelijk alles voor gebruiken. Gooi geen oude telefoons weg, tassen, afstandsbediening die het niet meer doet. Je kunt voor zoekspelletjes werkelijk alles gebruiken. Leer je hond van begin af aan zoeken naar een bepaald voorwerp. Eerst in het zicht en vervolgens ga je het steeds moeilijker maken. Als je hond zijn neus eenmaal gebruikt en daar een geweldige beloning voor krijgt kan hij op steeds meer plaatsen en steeds moeilijker gaan zoeken. Zoeken is een uitputtend spelletje voor je hond en hij is na de wandeling even moe als dat hij 5 kilometer heeft gerend.
 • Oude sokken, geweldig speelgoed voor de hond. Rol ze op bolletjes en gebruik ze als apporteervoorwerpen. Als je hond graag apporteert kun je hem leren de bolletjes sok weer terug te brengen in een kartonnen doos (opruimen). Hang ze aan een touwtje en leer je hond er een deur mee open te doen. Laat hem een bolletje sok vanachter die deur pakken (of iets anders) en de deur weer dicht te doen. Zo heb je een leuke training voor hem waar je een tijdje mee bezig bent en daarna kun je er gebruik van maken om hem bijvoorbeeld schoenen te leren apporteren, of zijn eigen riem oid.
 • Als je een beetje creatief bent kun je met alle spullen die je eerst van plan was weg te gooien nog leuke dingen voor je hond verzinnen. Je hond heeft iedere dag ander speelgoed, iedere dag een andere uitdaging zonder dat het je geld kost.
 • Heb je vandaag niets waar je je hond mee kunt bezig houden. Er is vast wel een parkje in de buurt, of een bos waar bomen omver liggen. Gebruik het bos als agility parcours (uiteraard wel met respect voor planten en dieren) , een boom die omver ligt waar je hond overheen moet lopen, een tak die los ligt die je ergens op kunt leggen zodat je hond er onder door moet, een tak die je ergens op legt zodat je hond er overheen kan springen.

Je hond bezighouden kan bijna gratis

Het is voor je hond niet belangrijk wat een speeltje heeft gekost. Een kartonnen doos is net zo leuk als een kong van heel duur. Er wordt van jezelf wat creativiteit gevraagd om bezig te gaan met spullen die je hebt. Als je eenmaal gewend bent om je bij alles af te vragen hoe je dit leuk kan gebruiken voor je hond zul je zien dat je steeds creatiever wordt en dat je hond steeds voor nieuwe uitdagingen komt te staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *