Giften voor de Notre Dame

Het is een hot item al sinds de kerk is afgebrand en ook ik heb daar natuurlijk een mening over die ik gewoon met jullie wil delen en ben benieuwd naar jullie standpunt.

De brand

Dat er vraagtekens worden gezet bij de brand van deze kerk daar kan ik me enigszins iets bij voorstellen. Hoewel het natuurlijk ook gewoon een hele gewone samenloop van omstandigheden kan zijn. Je kunt niet oordelen als je er verder niets van weet en daar wil ik me dan ook ver buiten houden.

Dat het wel heel erg zonde is dat zo’n mooi gebouw in vlammen opgaat dat is wel duidelijk en ondanks dat ik niet zo’n enorme cultuurfanaat ben vind ik het ook zonde als dergelijke dingen verloren gaan en dan zeker door zoiets als brand.

Geld voor de wederopbouw

Dat er behoorlijk gedoneerd zou worden voor de wederopbouw ook daar was ik wel van overtuigd. Dat het zo snel zo veel was dat verbaasde mij in de eerste instantie ook maar ik begreep dat de grote modemerken tegen elkaar gingen opbieden en nog een aantal rijke mensen erbij dus dan heb je snel een hoop geld bij elkaar.

Geld beter gebruiken

Vervolgens vielen er heel veel mensen over dat er zoveel geld voor een kerk beschikbaar kwam terwijl er nog zoveel leed is in de wereld.
Tja en dat zijn discussiepunten.

Er is inderdaad enorm veel honger in de wereld nog. Maar hoeveel miljoenen zijn daar inmiddels naar toe gegaan? Al vanaf het moment dat ik heel klein ben zijn er acties, gironummers etc voor hongerend Afrika geweest. En er is tot op de dag van vandaag nog niets veranderd. Niet omdat de mensen niet willen maar omdat het geld er gewoon niet komt.

Geld verdeling in Nederland

Als we het dan over de geldverdeling hebben en over donaties………….

Heel veel mensen zijn lid van de dierenbescherming. Wat gebeurt er met het geld van de dierenbescherming? Het laatste wat ik weet is dat ze enorm veel geld “als buffer” op de bank hebben staan.
En dan wil ik zeker niet zeggen dat ze er helemaal niets van gebruiken. Maar de buffer die ze hebben staan is wel wat overdreven.

Maar omdat ze een naam hebben en bekend zijn, hebben ze donateurs. In mijn ogen ook niet helemaal eerlijk. Wij betalen namelijk 99% van de kosten uit eigen zak. We hebben een aantal hele lieve donateurs en die ben ik enorm dankbaar. Maar in verhouding wat de dierenbescherming binnen krijgt is dat heel weinig. Zij hebben geld om te adverteren en zo nog rijker te worden. Ik heb dat geld niet en moet het hebben van mensen die een paar euro kunnen missen.

En wij zijn blij met iedere euro, en wij zijn blij met iedere gift (voer, dekens, riemen, etc) Wij zijn namelijk een organisatie die niet willen verdienen maar die niet alleen de donaties direct voor de honden gebruiken maar ook 99% van de overige kosten voor de honden zelf betalen.

Gillen

Nu kan ik moeilijk gaan doen, ik kan gaan gillen dat het niet eerlijk is dat de dierenbescherming zoveel geld heeft en wij zo weinig gedoneerd krijgen.
Ik ga het toch niet veranderen dus proberen wij wat creatiever met ons geld om te gaan.
Ik kan gaan gillen dat het allemaal niet eerlijk is en dat al die mensen die geld doneren aan de dierenbescherming ook eens aan ons moeten denken.

Gaat dat helpen? Nee dat gaat niet helpen.
Iedereen heeft zijn eigen prioriteiten, iedereen vindt andere dingen belangrijk in het leven.
Waarom moeten we daar zo’n heisa van maken?

Mijn wens is dat de Notre dame weer in ere hersteld wordt, dat de honger uit de wereld verdwijnt en dat ik net zo veel geld gedoneerd krijg als de dierenbescherming. Natuurlijk mag je wensen houden maar of je dan ook zoveel stampij moet maken als je wens niet uitkomt………………….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *