En toen kreeg ik de schuld……….

Ik heb besloten dan iemand anders probleem niet mijn probleem moet worden als het gaat om honden die weg moeten. Te vaak heb ik honden opgenomen waar ik niets mee kon en die tijden lang bij mij hebben gezeten. Ik heb al enorm veel geld uitgegeven omdat andere mensen “een fout” hadden gemaakt en ik dacht dat ik het probleem moest oplossen.

Vanmiddag een telefoontje

Goedemiddag, u spreekt met…………… Ik ben verhuist van Portugal naar Nederland omdat mijn moeder erg ziek is. In Portugal had ik twee honden die niet bij elkaar konden. Een oudere hond en een jongere hond die ik als pup gevonden heb. De oudere hond was een zwerfhond en die heb ik in huis genomen.
Omdat ik hals over kop naar Nederland terug moest heb ik mijn twee honden ondergebracht bij een vriendin maar die trekt het niet meer. Ze heeft nu een vlucht geboekt naar Nederland en neemt de twee honden mee. Maar ik woon op een tweekamer appartement en de honden kunnen niet samen. De jongste hond is mijn eigen hondje en ik hou zielsveel van de oudere hond maar die kan niet naar mij toe. Ik heb alle instanties al gebeld en niemand wil de hond opnemen.

Het probleem

Er is geen asiel die een oudere hond opneemt die niet met andere honden kan en die nog uit het buitenland moet komen. Er is ook geen enkele stichting die buiten hun eigen hond om een oudere buitenlandse hond opneemt die niet met andere honden kan.
Mevrouw heeft dus een probleem want haar honden komen naar Nederland en omdat niemand de hond op wil nemen dreigt ze met de hond in te laten slapen.

Het probleem is niet mijn probleem

Voorheen triggerde die zin me: dan ga ik mijn hond maar in laten slapen. Dan dacht ik, dat gaan we niet doen en ging ik alsnog overstag. Dit heeft me en enorm veel geld gekost en heel veel energie. Want waar kun je een dergelijke hond nog plaatsen?

Ik kan niet alle honden houden

Het gesprek eindigde met de volgende woorden. Ik vind het discriminatie dat honden uit alle landen mogen komen maar dat niemand mijn hond op wil nemen en herplaatsen. En ik begrijp dat u het ook niet wil doen, nou ik weet genoeg, u doet het ook alleen maar voor het geld en u bent ook geen dierenliefhebber…………….

Ehhhhhh……. Ik wens u een fijne dag heb ik toen nog gezegd (en dat meende ik niet eens)

En dus kreeg ik de schuld

Het komt er dus op neer dat iemand een probleem heeft en omdat ik dat probleem niet oplos ben ik degene die schuldig is aan het probleem wat zij heeft………..?
Het leek mij een beetje de omgekeerde wereld, maar goed. Ik vind het triest voor die hond maar ik kan helaas niet heel de wereld redden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *