Artikelen over: “mijn hond valt uit”

Ik ben bezig met een serie artikelen over: “mijn hond valt uit aan de lijn”.
Het is één van de grootste problemen onder hondenbezitters en er is wat aan te doen.
Ik ben in mijn trainingen en mijn cursussen heel erg bezig met de theoretische achtergrond van (probleem)  gedrag vandaar ook dat ik bezig ben aan een serie artikelen zodat alle aspecten van dit probleem aan bod komen.

Theorie

Ik vind dat er door gedragstherapeuten en reguliere cursussen nog veel te weinig wordt gedaan aan theoretische onderbouwing van een probleem of van gedrag in het algemeen.
Natuurlijk kun je als je op internet gaat zoeken heel veel theorie vinden over “de hond”.
Maar om alles in zijn verband te blijven zien en om niet te verdrinken in de poel die internet heet is het wel handig dat theorie wordt aangeboden waar je het nodig hebt en dat je theoretische kennis hebt van een eventueel probleem wat je hebt.

Intrappen van een open deur

Veelal is de theorie achter het probleem het intrappen vaneen open deur voor veel mensen. Natuurlijk zit er in elke theorie dingen die je misschien nog niet wist. Maar in veel theorie zit er kennis die je al lang had.Misschien ooit geleerd, misschien zelf ontdekt. Je hebt het alleen nooit gekoppeld met het probleem wat je hebt, of het gedrag wat je hond laat zien.
Om die reden dus een hele serie artikelen over 1 probleem zodat je hopelijk het probleem zelf kunt oplossen, of in ieder geval dat je de dingen waarvan je nu ziet dat je het fout doet kunt aanpassen. Je zult zien welke impact dit heeft op je hond.

Je stopt nooit met leren

Ik doe met mijn honden regelmatig een cursus “buiten de deur”niet omdat ik het niet kan, maar er komen steeds nieuwe inzichten en nieuwe dingen bij. Soms ben ik het niet eens met de trainer. Maar ik ga gewoon starten en meedoen op de manier zoals hij aangeeft. En vaak kom ik dan tot de conclusie dat ik juist weer een nieuwe weg naar Rome heb ontdekt, of ik ontdek een manier die beter is dan mijn manier. Soms werkt mijn methode ook gewoon beter. Maar als ik vast blijf houden alleen aan mijn methode kom ik nooit verder. Ik ga altijd overal open minded in alleen dan blijf je open staan voor nieuwe dingen en stop je nooit met leren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *