Opvang met optie tot adoptie

Uitsluitend voor honden rechtstreeks uit het buitenland

Dit is voor de hond verreweg de beste optie om naar Nederland te komen maar wat houdt het precies in.

optieoptie5optie2optie5 optie3 optie5optie4

Mensen die kiezen voor opvang met optie tot adoptie hebben vaak al een keuze gemaakt voor het hondje wat ze graag zouden willen maar dit hondje verblijft nog in het buitenland of is nog maar net in Nederland en er is nog weinig van bekend.
Het is de bedoeling dat de hond rechtstreeks naar jullie als gezin komt maar jullie adopteren hem niet gelijk.
Omdat er vaak nog weinig bekend is van de hond hoe die in huis is mag je dit hondje “uitproberen”.
Hij of zij komt dus rechtstreeks vanuit Spanje in de opvang bij jullie en blijft twee weken op gereserveerd staan.
In die twee weken heeft u dus kans om de hond te leren kennen en om te kijken of het het hondje is waar u de rest van uw leven mee verder wil.
Is dit zo dan maken we in die twee weken de adoptie rond zoals we dat normaliter ook doen.
Mocht het zo zijn dat jullie vinden dat het niet het hondje is waar jullie je verdere leven mee door willen dan gaan we het verhaaltje van hoe hij bij jullie is erbij zetten en gaan we op zoek naar een eigen baasje voor de hond.
Het is dan wel de bedoeling dat de hond bij jullie in de opvang blijft totdat er een blijvend huisje voor de hond is gevonden.

Dat is eigenlijk een beetje in vogelvlucht hoe de opvang met optie tot adoptie werkt. Je adopteert dus niet meteen vanuit het buitenland omdat dat bijna onmogelijk is om van een foto een hond te kiezen maar je krijgt de hond als het ware op proef.

Waarom verder geen proefplaatsingen

Er wordt ons vaak gevraagd of men de hond op proef mag meenemen. Ons antwoord daarop is vrijwel standaard NEE.
Stel je eens voor, je woont ergens met meerdere mensen, je hebt het naar je zin. Er komt iemand kijken naar je, je gaat daar even mee naar de stad en je vindt die mensen waarmee je naar de stad bent geweest wel aardig.
Vervolgens ga je met deze mensen mee naar huis. Je hoort wat de regels van het huis zijn, je hoort hoe laat je aan tafel moet, hoe laat je naar bed gaat en hoe je je behoort te gedragen.
Binnen twee weken wordt je terug gebracht naar je oude woonplaats terwijl je het op je nieuwe woonplaats best naar je zin had.
Je bent dus weer op je oude woonplaats terug. Een week later komen er nieuwe mensen waarmee je naar de stad gaat en ook zij nemen je weer mee naar huis, wederom nieuwe regels, een nieuwe omgeving waar je aan moet wennen en binnen twee weken wordt je weer teruggebracht.

Je zou toch stapelgek worden????

Zo voelt de hond zich ook.

Een hond is een dier met gevoelens, een dier wat zich hecht, een dier wat blij is met alles wat hij krijgt.  Echter als je een hond op bovenstaande manier gaat behandelen aan wie mag hij zich dan hechten? Bij wie mag hij dan horen? Wat moet hij doen om wel te mogen blijven?

Wij zijn er van overtuigd dat je dit een hond niet aan kan doen. Je krijgt bij ons voldoende kans om te komen kijken naar de hond, om te kijken of de hond is wat je zoekt maar wel in zijn eigen veilige omgeving op dat moment. Besluit je om de hond mee te nemen dan gaan we er ook vanuit dat je naar aanleiding van ons verhaal een weloverwogen besluit neemt. En liever een keertje vaker komen kijken of de klik er is met de hond dan een proefplaatsing.
Wij geven dan ook als advies, bij twijfel NIET DOEN!!

Wat is dan het verschil met opvang met optie tot adoptie?
De hond komt bij opvang met optie tot adoptie direct uit het buitenland bij het nieuwe baasje in huis. Er zit dus geen “tussenstation” in in de vorm van de opvang van de Pannehoeve. Echter het is lastig om van alleen een foto te zeggen of je een klik hebt met de hond en dus hebben we voor die mensen de mogelijkheid om te kijken of de hond bij je past. Op het moment dat hij terugkomt op de Pannehoeve omdat er geen klik is of om welke andere reden dan ook dan mag de hond daarna niet meer mee op proefplaatsing.