Kijkje in de asiels

Hier kunt u een kijkje nemen in de asiels waar we mee samenwerken.
De honden in de meeste asiels zitten niet slecht, de enige reden waarom we ze mee naar Nederland nemen is omdat we dan zorgen dat er ruimte komt voor honden die anders naar het dodingsstation moeten.

Protectora Orihuela
Orihuela is een van de shelters waar de honden het helaas niet zo goed hebben.
Het asiel is gebouwd als dodingsstation en de hokken zijn dus heel erg klein.
Het was de bedoeling dat de honden daar maar 10 dagen zouden verblijven en dan
ingeslapen zouden worden. Echter 2010 ongeveer is besloten dat het geen dodingsstation zou worden maar een shelter zou blijven.
Omdat er ook veel te veel honden zitten kan het helaas niet verbouwd worden. Daarnaast zijn er veel te weinig vrijwilligers en kunnen de honden dus niet dagelijks uit hun hok.

asielasiel2

voor een foto impressie van het asiel klik hier

Om een filmpje van dit asiel te zien klik hier

San Vicente

Het asiel van San Vicente is van dezelfde organisatie als het asiel in Orihuela. Ze proberen daar dan ook als er plaats vrij komt in San Vicente om honden vanuit Orihuela naar San Vicente te laten komen omdat het leven voor de honden daar vele malen beter is.
De honden worden dagelijks een aantal keren aan de lijn uitgelaten en ze mogen dagelijks minimaal 2 keer op de speelweide.
Er zijn behoorlijk wat vrijwilligers waardoor de honden veel aandacht en knuffels krijgen. Verder zijn ook hun kennels ongeveer 2 keer zo groot als in Orihuela.Het is dus fijn dat de honden vanuit Orihuela naar San Vicente kunnen want zo worden ze daar goed gesocialiseerd met mensen etc. alvorens ze mee gaan naar Nederland.

 

voor een foto impressie van dit asiel klik hier

Castalla

Het asiel in Castalla is van dezelfde organisatie als het asiel in Orihuela en het asiel in San Vicente. Het is ook een stuk kleiner asiel met meer tijd voor de honden. De honden worden daar ook dagelijks aan de lijn uitgelaten.
Castalla is verreweg wel het luxeste asiel voor de honden met enorme speelweides met bomen erop en mooie ruime kennels.
In Castalla verblijven veel honden die al wat ouder zijn een ook grotere honden, zij verdienen uiteraard nog wel een plaatsje in een gezin maar zijn gewoon moeilijker te plaatsen. En zij zelf hebben er geen erg in, ze hebben een superleven hier, maar het zou fijn zijn als ze plaats zouden maken voor honden die nu naar het dodingsstation moeten.

asiel6 asiel8 asiel7

voor een fotoimpressie van het asiel: klik hier

De asiels van Olescan
Xavi is de beheerder van een vijftal asiels in de omgeving van Barcelona.
Hij krijgt heel weinig hulp en heeft enorm veel honden, vraag dus toentertijd of we hem wilden helpen.
We hebben nu totaal een dertigtal honden van daaruit gehaald, druppel op een gloeiende plaat natuurlijk maar onze insteek, vele druppels maken een plas.
Vijf totaal verschillende asiels, hieronder een impressie

asiel12asiel11 asiel10 asiel9