Adoptieprocedure

adoptie
Termen:
Gereserveerd: De hond wordt voor u gereserveerd op het moment dat u een afspraak heeft voor een bezoek aan de hond tot 24 uur na uw bezoek. Dit wil echter niet zeggen dat u de hond ook mag kopen. Het is afhankelijk van de klik die u met de hond heeft maar ook de klik die de hond met u heeft.
(u kunt dus nog geen aanspraak maken op de hond als hij voor u gereserveerd is, wel is het zo dat als de hond voor u gereserveerd is er verder in die tijd geen andere afspraken worden gemaakt of dat de hond weg is als u komt kijken. Als de hond voor u gereserveerd is heeft u als eerste het recht om de hond te bezoeken en gaan we ook eerst serieus kijken of de hond bij u past ), Op het moment dat de hond bij u past en u bent overtuigd dat u de hond wil, zal deze overgaan op adoptie en wordt er een afspraak gemaakt om de hond op te halen en is de hond ook niet meer beschikbaar voor eventuele andere gegadigden.
Adoptie
Hoe gaat de procedure bij ons in zijn werk.
We willen iedere potentiële adoptant spreken dus als u een mailtje stuurt zult u het verzoek krijgen om even te bellen.
Tijdens een gesprekje kunnen wij vragen stellen maar zullen we u ook nog een en ander vertellen over de hond.
Ons doel is om zo volledig mogelijk over de hond te zijn zodat u een doordachte keuze kunt maken.

adoptie2
Telefonisch gesprek
Tijdens het telefonisch gesprek wat we met u hebben willen we heel veel weten, dit is niet omdat we nu zo nodig uw hele doopceel willen lichten maar we willen wel weten of de hond in uw situatie past en dat kunnen we alleen bepalen door vragen te stellen.
Natuurlijk krijgt u daarbij ook de kans om vragen te stellen en op die manier hopen wij een volledig beeld van u te krijgen en hopen we dat u een volledig beeld van de hond krijgt.
Als de hond bij ons op de Pannehoeve zit en u heeft na het verhaal van ons nog steeds interesse in de hond dan kunnen we een afspraak maken.
We hanteren grofweg een aantal vaste tijden voor afspraken op de Pannehoeve zelf, dat is om 15.00 uur, en om 17.00 uur. In het weekend is het mogelijk om 13.00 uur. Indien het niet anders kan, kan er een bezoek ’s avonds om 19.00 uur gepland worden.
Dat zijn de tijden die we op de Pannehoeve hanteren.
Zit de hond in een opvanggezin dan wordt uw telefoonnummer doorgegeven aan het opvanggezin en zult u door hen gebeld worden om een afspraak te maken.

 

adoptie3

Bezoek

In sommige gezinnen zijn kinderen aanwezig dit is voor de socialisatie van de hond natuurlijk geweldig, echter de kinderen kunnen andere dingen belangrijk vinden dan wij als volwassenen.
We zouden het dan ook op prijs stellen dat u kinderen indien die u vragen stellen (binnen normale grenzen uiteraard zoals waar mag de hond slapen en wat voor speeltjes krijgt hij?) u ook hen een antwoord geeft. Kinderen zijn sneller gehecht aan dieren en hebben vaak meer moeite met het “wegdoen” van een dier dus hoe beter het beeld van het kind hoe makkelijker ook het kind zich er aan zal overgeven.
Het is belangrijk dat ook u met uw hele gezin komt. Het is belangrijk dat alle mensen in huis een goed gevoel hebben bij de hond. Indien er nog meer honden in huis aanwezig zijn is het belangrijk dat ook zij meekomen. Indien de hond regelmatig naar een oppas gaat die ook een hond heeft stellen we het op prijs dat ook die meekomen.
Als u bij het opvanggezin op bezoek komt dan zal u zeker nog enige informatie krijgen over de hond en kunt u op uw gemak kennis maken met de hond. Een wandeling met de hond behoort zeker ook tot de mogelijkheden zodat u de hond even rustig kunt leren kennen.
Op het moment dat u het opvanggezin verlaat hopen we dat u een goed beeld heeft van de hond en of hij in jullie situatie past.

 

adoptie4

De adoptie
 Omdat wij vinden dat een hond geen pakje boter is, en dat er goed over nagedacht moet worden, mag de hond niet bij het eerste bezoek direct mee naar huis.
U komt ten allen tijde eerst een keertje kijken, u mag op dat moment met de hond wandelen, u mag met de hond kroelen en alle vragen stellen die u heeft.
Hoe vervelend ook…………….. u gaat daarna naar huis om over de hond te praten en na te denken.
We houden de hond voor u gereserveerd 24 uur na uw bezoek. Binnen 24 uur na uw bezoek aan de hond horen we graag of u al dan niet verder wil met de hond, en hoe u verder wilt.
De hond spreekt u niet aan of u heeft geen klik
Is helemaal niet erg, liever dat u direct zegt of als u even heeft nagedacht dat u geen klik heeft als dat u de hond toch mee naar huis neemt eigenlijk met een gevoel dat het toch de hond niet is. Dit is niet eerlijk tegenover de hond en niet leuk voor u.

In dien u twijfelt is bij ons ook het gebruik: NIET DOEN

Ons motto is: DE HOND MAG WEG MAAR HOEFT NIET WEG.

Proeftijd

Er wordt ons vaak gevraagd hoe lang de proeftijd is als u een hond in huis neemt.
We kunnen daar kort over zijn, er is GEEN proeftijd.

U mag de hond zo vaak bezoeken als u wilt alvorens een keuze te maken voor de hond, het is mogelijk de hond  mee naar huis te nemen (al wordt dat lastig als je niet in de buurt woont), dan mag hij ’s morgens opgehaald worden en “s avonds weer teruggebracht worden. Op die manier mag u kijken of de hond in uw situatie past.
U mag tot vijf keer de hond een dag ophalen alvorens u een besluit neemt.

Het is geen onwil om u geen proeftijd te geven maar het is in het belang van de hond.
Stel, u kiest een hond en u neemt deze mee naar huis. Binnen een week blijkt dat de hond niet “past” in uw gezin, u brengt de hond weer terug.
Dan komt de volgende potentiële adoptant, die wil de hond ook weer twee weken op proef, ook dat lukt niet………..
Dan weet de hond dus op een gegeven moment niet meer wie zijn baas is, hij bouwt verlatingsangst op omdat hij steeds ergens anders is en steeds opnieuw moet wennen.
Het is dus niet in het belang van de hond een proeftijd in te lassen.

DIERENARTS
Verder willen we u erop wijzen dat honden die bij ons in de opvang zitten NIET naar een dierenarts gaan voor onderzoek. Dit heeft als reden dat buitenlandse honden vlak voor vertrek door een dierenarts gecheckt worden , maar ook als we met iedere hond naar de dierenarts moeten om te laten onderzoeken dat dit een dure aangelegenheid is.
Uiteraard op het moment dat we denken dat de hond iets mankeert of als er iets is gaan we wel naar een dierenarts maar als er met de hond niets aan de hand is laten we de hond verder niet onderzoeken.
In het contract wordt aangegeven dat u binnen twee weken met de hond naar uw eigen dierenarts gaat om te zien of de hond helemaal gezond is, indien dit niet het geval is en er zijn dingen die in de opvang al bekend zouden moeten zijn zullen we natuurlijk ook onze verantwoordelijkheid nemen zoals in het contract beschreven is.