jeuk kan veroorzaakt worden door een allergische reactie op voer

Jeuk bij een hond kan veroorzaakt worden door een allergische reactie op voer

Een allergische reactie ontstaat doordat allergenen in aanraking komen met de mestcellen. Daardoor komt histamine vrij wat verschillende reacties kan veroorzaken. Jeuk, opgezette slijmvliezen waardoor benauwdheid kan ontstaan.
Maar ook buikkrampen en diarree behoren tot allergische reacties die de hond kan hebben op het eiwit van voer.
Hypoallergeen voer bevat gehydroliseerde eiwitten. Dit betekend dat de eiwitten als het ware in stukjes zijn geknipt waardoor het lichaam ze niet herkend als allergenen en ze dus opneemt zoals het hoort. en zoals het hoort betekend zonder allergische reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *