Een ongelukkige hond

Een hond is niet snel ongelukkig in een normale situatie. Een een normale situatie is dat hij als gezinslid beschouwd wordt en ook zo behandeld wordt.

Er zijn maar weinig honden die ongelukkig zijn op de plaats waar ze wonen. De meeste honden die “ongelukkig” zijn, zijn dat omdat ze teveel verantwoordelijkheid hebben wat ze niet aankunnen.
Deze honden wonen vaak bij mensen die regels voor een hond zielig vinden.
De Kenmerken die je dan ziet zijn:
 Blaffen, naar visite die binnenkomt
De hond heeft een “hol” (het huis) waar hij met zijn gezin woont. Hij heeft niet geleerd dat het normaal is dat er andere mensen binnenkomen. Bovendien is zijn huis zijn veilige haven waar nu inbreuk op gemaakt wordt door (voor hem) vreemden die hij niet vertrouwd of waar hij eigenlijk niet van weet wat hij er mee moet.
 Zich op straat met van alles bemoeien (uitvallen, trekken aan de lijn)
Deze honden hebben geen vertrouwen in het feit dat de mens het wel oplost als er een probleem is. Omdat ze alles wat ze niet kennen of wat te snel gaat of wat voor hun bedreigend is als probleem zien en ze hebben geen vertrouwen dat de mens het wel oplost dan nemen zij de verantwoordelijkheid hiervoor wel op zich en blaffen het weg. En als het dan toch dichterbij komt dan bijten ze gewoon
 Blaffen naar alles wat te dicht langs het huis of de tuin komt.
Ook de tuin en het huis is hun veilige haven. Het is niet de bedoeling dat dit een onveilige plaats wordt door onbekenden die opeens voor het raam staan of langs de schutting lopen. De mens lost het niet op en dus moet hij het doen denkt hij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *