Vers vlees voor honden

Vers vlees voor honden

Wat is beter, vers vlees of brokken? De enthousiaste mensen die vlees voeren zullen altijd kiezen voor vers vlees met een enorme hoeveelheid “bewijzen” dat vers vlees beter is voor honden dan brokken.
De mensen die brokken voeren zullen met “bewijzen” komen dat brokken net zo goed zijn voor honden als vers vlees.
Nu stap jij er als nieuweling in en je hebt werkelijk geen idee meer wat en wie je moet geloven en wat je dus het beste kunt gaan voeren.

De voorouders van de wilde honden, maar het darmstelsel is nog niet verandert

We gaan terug naar de wilde honden

Het verteringskanaal en het darmstelsel van een hond is niet mee geëvolueerd en de hond heeft dus nog steeds het zelfde darmstelsel als duizenden jaren geleden.
We weten ook dat de hond toendertijd voornamelijk vlees at en wat ruwe vezels die hij vond in de maag van het gevangen dier.

Willen we de hond dus zo optimaal mogelijk voeden dan moeten we ze voer geven wat het dichtst de natuur benaderd. En dat komt dus eigenlijk neer op barfen

Wat is barfen

Barfen is eigenlijk het zelf klaarmaken van de hondenvoeding. Eigenlijk het zelf samenstellen van de voeding voor je hond.
Dit is echter heel erg lastig. Een dier in de natuur weet precies wat hij nodig heeft en waar hij gebrek aan heeft.
Net zoals wij weten dat groentjes goed voor ons zijn, dat te veel fastfood ervoor zorgt dat we ziek worden en dat we bepaalde voedingsstoffen nodig hebben om ons lichaam gezond te houden.

Dit weten honden ook, die zijn echter totaal afhankelijk van hetgeen wij ze aanbieden. In de natuur kunnen ze op zoek gaan naar groenten, fruit, vlees, bot, of bepaalde dieren die ze moeten vangen om een tekort aan iets op te heffen. Maar wij geven ze niet de gelegenheid om zelf op jacht te gaan want wij maken het eten voor hen klaar.

Wij weten wel voor 99% wat goed voor hen is maar niet de volle 100%. En die 99% is ook nog een enorm karwei om dat op de juiste manier te voeren. Er zijn dus maar weinig mensen die hun hond barf voeren.

Barf is in ieder geval een combinatie van spiervlees, bot, orgaanvlees, koolhydraten en dat uit minimaal 5 verschillende diersoorten.
Ik begrijp dat er maar heel weinig mensen zijn die zich daarmee bezig houden omdat het echt een hels  karwei is om dat uit te zoeken.

Vers vlees voor honden zelf bereiden

Vleesworsten

Het alternatief is vleesworst. Gemalen vlees, maar niet alleen vlees ook bot, en orgaanvlees vaak nog aangemaakt met wat koolhydraten zodat een volledig menu ontstaat.

Om het barfen zo goed mogelijk te benaderen is het mogelijk om botten erbij te geven. Het is niet alleen goed voor het darmgestel maar met een bot is een hond ook een tijdje bezig om dit te eten.

Je kunt het diepvriesvlees zeker wel afwisselen met bijvoorbeeld een lap pens in plaats van gemalen pens, maar ook kun je een dag kippennekken voeren of konijnenkarkas. OP die manier krijgt je hond geen tekorten in de voeding maar heeft hij wel regelmatig voer waar hij echt voor moet werken.

Vers vlees is niet altijd even handig

Vers vlees is goed voor de hond. De meeste honden vinden vers vlees over het algemeen ook lekkerder. Het is echter niet altijd even handig. Je moet zorgen dat je een plaats hebt in de vriezer of een aparte vriezer voor je vlees. Je moet een plaatsje in de koelkast reserveren voor het ontdooien van het vlees. En het vlees is verpakt in rollen van 500 gr of een kilo wat ook niet altijd even handig uitkomt met hoeveel je hond krijgt per dag.

Daarnaast als je op vakantie gaat is vers vlees al helemaal een crime om te voeren omdat je vaak geen vriezer bij je hebt en weinig ruimte in een koelkast.
Ga je een dagje weg dan zit je altijd met een zakje vlees wat je mee moet nemen.

Om die reden maken veel mensen liever de keuze voor brokken.

Ik wil graag een duidelijk boek over hondenvoeding ontvangen

* indicates required

Procani is betaalbaar biologisch vlees

Klik op de foto om te bestellen bij zooplus.
de verzendkosten zijn miniem en als je 24 kg tegelijk neemt zijn er geen verzendkosten.
Het wordt bevroren aan huis geleverd en in verhouding met de overige merken is dit een goed merk met biologisch vlees voor een hele mooie prijs
Voor 24 kg betaal je € 69,99 dat is slechts € 2,92 per kilo en dus zelfs goedkoper als de meeste hondenbrokken

Gestoomd vlees

Vind je het toch te veel gedoe met vers vlees dan raad ik je gestoomd vlees aan. Het gestoomde vlees van Organimal is buiten de vriezer en buiten de koelkast houdbaar zolang het ongeopend is. Het is eveneens van biologisch vlees en het is minstens zo goed als diepvriesvlees.

Het is verkrijgbaar in verschillende smaken

 Puur Vlees – Eend

Puur Vlees – Rund

Puur Vlees – Kalkoen

Puur Vlees – Kip

Puur Vlees – Zalm

Puur Vlees – Lam

mix pakket van bovenstaande smaken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *