hond bang in het donker

Omdat veel van onze honden zelden buiten zijn als het nog donker is en omdat het binnen vrijwel altijd licht en bekend is, kan het zijn dat je hond in het donker bang is.

Ondanks dat honden veel beter zien in het donker dan wij mensen kunnen honden in het donker toch volledig anders reageren dan bij daglicht.
Onze huishonden zijn eigenlijk nooit buiten in het donker, behalve dan bij het laatste rondje aan de lijn om even te gaan plassen en poepen.
Het is dus een gebrek aan socialisatie in het donker dat de hond het eng vindt buiten in het donker.
Ook reageren wij anders. De meeste mensen zullen hun hond in het donker niet loslaten omdat ze zelf niet kunnen zien waar de hond is of blijft. Daarnaast vinden veel mensen het gevaarlijker om de hond in het donker los te laten.
Behalve in de nacht is de hond met donker altijd binnen waar het lampenlicht brandt.
Als de hond dan in de nacht in het donker alleen is dan ziet hij beter, maar alle geuren om hem heen zijn bekend, zijn mand of bench voelt vertrouwd aan en de geluiden die hij hoort zijn vertrouwd.
Als jouw hond ook angstig is in het donker dan moet je hem eigenlijk gaan socialiseren en vaker in het donker gaan lopen met hem. Laat hem op een plaats waar het kan ook eens los, zodat hij went dat hij op zichzelf moet vertrouwen ook in het donker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *