Honden van de Pannehoeve: Kyto

Kyto

Kyto voorheen

Kyto nu


4-2-2021

Kyto is gekomen om aan het werk te gaan als speurhond. Echter bij de röntgen bleek dat hij weinig of geen heupkommen had en dat de heupkoppen ergens in het luchtledige zweefden.
Geen hond dus om te verkopen. Nu kan ik niet alles zelf houden maar voor Kyto had ik werk.

Echter enige tijd geleden viel het ons op dat hij naar ons idee afviel en dat hij steeds feller werd op eten. Een bezoekje aan de dierenarts is dan uiteraard het eerste wat je gaat doen, na een kuurtje stomorgyl tegen giardia.

We hebben bij hem groot bloedbeeld laten prikken en het bleek dat hij een ernstig leverprobleem had. De waarden van zijn lever waren enorm hoog. Hij vertoont echter geen van de symptomen van een leverprobleem. Die symptomen zijn:

  • Verminderde eetlust (die van hem is alleen enorm toegenomen)
  • Braken en diarree ( wel slechte ontlasting, dan wel diarree, dan niet maar braken absoluut niet)
  • Sloomheid (absoluut niet, hij was net zo fel en fanatiek als atijd)
  • Meer drinken en plassen (ook daar hebben we weinig van gemerkt, het enige wat wel opviel dat hij regelmatig ons in de nacht wakker maakte om te gaan poepen buiten en soms meerdere keren per nacht)

Het advies was om direct op levervoeding over te gaan en rust, rust, rust.

Omdat we al een paar keer eerder een leverprobleem bij een hond hadden gehad en het dure levervoer helemaal niets deed hebben we dus nu zelf een dieet samengesteld aan de hand van barf natuurlijk (http://barf-natuurlijk.nl/barf/barf_dieet_lever_voedingsaanwijzingen.html)

Ik maak dus iedere dag maaltijden voor hem klaar van Tofu, rijst,  pasta, volle kwark, havermout, witlof en 2 x per week een stuk kipfilet.

Het grootste probleem met hem is rust. Kyto is een werkhond en eentje die enorm gefrustreerd wordt als hij op rust staat. Ik heb met hem hersenwerkjes geprobeerd, het enige wat hij daarbij doet is slopen van het spelletje. Zijn spelletje is het zo snel mogelijk uit elkaar trekken van welk spelletje dan ook.
Vanmiddag ben ik voor het eerst weer met hem gaan werken na een aantal  weken, want langzamerhand wordt hij steeds agressiever en dus moet ik iets.

We werken nu 10 minuutjes per dag en ik laat hem zijn energie even uitrennen met een kongbone, een aantal keren heen en weer zodat hij toch weer wat te doen heeft.

 

Tot op heden zie ik hem nog niet aankomen. De afspraak met de dierenarts is 2 maanden op dieet en dan opnieuw bloed afnemen. Maar zo lang ga ik niet wachten ik ga binnenkort een echo laten maken van zijn lever in de hoop dat dat iets oplevert.

Schrik niet van de foto’s die erbij staan want het lijkt op dit moment op een zwaar verwaarloosde hond……..
Ik hoop dat ik heel snel een positieve update kan geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *