Honden van de Pannehoeve: Lykos

Lykos is een hond die eigenlijk niet van de Pannehoeve is maar van Gagaanimalcare.
Lykos is afgelopen zomer in Nederland aangekomen en had heel erg moeite zich aan te passen aan het leven in Nederland.
Hij verbleef bij verschillende gezinnen waar hij om verschillende redenen niet kon blijven. Na een aantal verplaatsingen is hij uiteindelijk hier terecht gekomen waar hij uiteraard alle tijd heeft gekregen om zich aan te passen en om te wennen.

Hij is begonnen met enorme verlatingsangst maar dat is ook niet zo gek na een immigratie en een aantal verplaatsingen. Hij vond het lastig als ik (Jolanda) niet bij hem in de buurt was en gilde dan alles bij elkaar. Voor ons is dat “normaal” gedrag als een hond een aantal omzwervingen heeft gehad en we hebben het dan ook simpelweg uit laten doven door hem keer op keer wat langer alleen te laten met de andere honden.
Vervolgens kreeg hij de fase dat hij zich thuis ging voelen en dat hij wilde kijken waar zijn plaats was in de groep. Dat ging gepaard met regelmatig een schermutseling met een andere hond. Maar als de hond eenmaal zijn plaats weet stopt ook dit weer vanzelf.

Inmiddels is hij gewend aan het ritme op de Pannehoeve, gewend aan de andere honden en zijn we rustig aan met hem aan het trainen. Levi, een vrijwilliger op de Pannehoeve gaat dagelijks met hem wandelen wat hij enorm leuk vindt. Op het moment dat Levi binnenkomt wijkt hij ook niet meer van zijn zijde.
Naast de dagelijkse wandeling traint Levi ook met hem. Hij wordt wat gehoorzaamheid aangeleerd en ook wat “gekkigheid” zoals bidden en dansen. Samen met Levi heeft Lykos de grootste lol en hij baalt ook duidelijk als er een andere hond aan de beurt is.

Lykos loopt in de grote groep maar heeft als rasechte Griek een hekel aan kou. Omdat hij al wat ouder is mag hij dan ook lekker in het hondenhuis liggen als hij dat wil.
In het hondenhuis hebben ze de beschikking over een bank om op te liggen en mandjes en dekens die her en der verspreid liggen. (https://hondenopvang-pannehoeve.nl/2019/01/16/de-functie-van-het-hondenhuis/ )

Lykos vindt het heerlijk om te knuffelen en kan ook heerlijk tegen je aan hangen. Hij vindt dan echter op dat moment ook wel dat jij van hem bent en jaagt iedere andere hond weg.

Als hij gecorrigeerd wordt en je wordt boos op hem, dan vindt hij het nodig om je te vertellen dat hij het voor het zeggen heeft. Hij durft daarbij ook echt wel terug te happen als je hem vast wil pakken en in ieder geval gromt hij naar je. Hij krijgt bij ons niet die kans maar het is wel iets om als nieuwe baas rekening mee te houden.

Lykos is al wat ouder en dat merk je in de training aan het feit dat hij het niet meer zo snel oppikt als de jonge honden. Maar dat maakt hem helemaal niet uit, hij heeft lol in het samen dingen doen en doet enthousiast mee, alleen geduld is daarbij wel belangrijk.

Zoals je waarschijnlijk begrijpt zoekt Lykos nog een baasje en het zou fantastisch zijn als iemand voor hem een leuk mandje heeft. Hij is absoluut niet veeleisend maar zeker in het begin is het wel belangrijk te weten dat hij opnieuw verlatingsangst kan ontwikkelen.

Meer info over hem
https://hondenopvang-pannehoeve.nl/2020/11/08/lykos/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *