Loes en haar straathondjes in Turkije

Loes, ik heb al vaker een verhaal over haar op de website gezet….

Loes is bij ons begonnen toen ze een fikse burn out had, zo erg dat ze daaarbij straatvrees en mensenvrees had ontwikkeld.
Maar ze was gek van dieren en had de eerste stap terug naar haar herstel genomen door bij ons aan te kloppen en zich aan te melden als vrijwilliger.
Natuurlijk zijn wij blij met elke vrijwilliger en dus was ze van harte welkom om ons geweldige team te komen versterken.

In het begin werkte ze met een lach en met een traan, maar de tranen maakten meer en meer plaats voor een vrolijke en enthousiaste lach. Dit was uiteraard vooral te danken aan de honden die haar onderdompelden in liefde.

Toen Loes een tijdje bij ons werkte hadden we een angstig hondje wat het in de groep behoorlijk moeilijk had. We vroegen Loes om het hondje op te vangen. Dit wilde ze wel doen maar ze durfde niet naar buiten en kon de hond dus niet uitlaten. Maar Loes vond het prima dat de hond in de tuin plaste en poepte en de hond hoefde ook niet zo nodig die enge straat op. En dus nam Loes het hondje mee.

Loes vond het echter nodig dat het hondje ook socialisatie kreeg en al snel kwam ze met het bericht dat ze een rondje met het hondje buiten had gedaan. Een super overwinning voor haar mogelijk gemaakt door het opvanghondje wat ze had.
Enige tijd later kwam ze met het bericht dat ze zelfs een rondje door Goes had gedaan met de hond waarbij zij de hond als steun ervaarde en de hond haar steun gebruikte.
Om een lang verhaal kort te maken samen hebben ze enorme sprongen voorwaarts gemaakt. En nog is haar hondje haar maatje.

Inmiddels woont ze al geruime tijd (tot onze spijt) in Turkije waar ze naar toe is geëmigreerd. Natuurlijk is haar hondje met haar mee. Maar ook zij kan dierenleed niet aanzien en kwam ze in haar woonplaats, ver weg van de toeristische plaatsen, steeds meer straathondjes tegen. Omdat ze ze natuurlijk niet allemaal op kan nemen is ze begonnen met deze hondjes dagelijks te voeren.

Toen ik haar onlangs sprak luidde ze eigenlijk heel subtiel tussen het gesprek door de noodklok over de enorme hoeveelheid pups die dit jaar geboren zijn en de moedertjes op straat die nog zwanger zijn. Ook al die pups moeten straks gevoed worden en ook al die pups worden volgend jaar allemaal weer papa en mama.

Dat bracht mij op het idee om een kerstactie te starten en te proberen Loes te helpen om zoveel mogelijk teefjes te laten steriliseren.
Als het geld wat bij mij binnenkomt hiervoor gaat direct door naar Loes en iedere € 50 die binnenkomt wordt er direct een teefje van gesteriliseerd. De dierenarts wil haar tegemoet komen door direct een chip erin te zetten op zijn kosten.

Ik hoop dat we samen heel veel teefjes kunnen laten steriliseren zodat Loes het voedsel voor de groepen honden kan blijven betalen zonder dat de groep alsmaar groter wordt en Loes het zometeen niet meer kan betalen.

Wil je helpen met de sterilisatie van een teefje:
dat kan via hondenopvang de Pannehoeve ovv sterilisatie of voer voor de turkse hondjes
NL59RABO0113102933

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *