labradoodle

Regels. de juiste plaats, training is belangrijk om een hond juist op te voeden. Maar het karakter van een hond kan ervoor zorgen dat je pup je tot waanzin drijft

Ik zeg wel eens heel oneerbiedig dat er langer wordt nagedacht over het avondeten dan over de aanschaf van een hond of een pup.
Het krijgen van een pup wordt enorm geromantiseerd. Maar is de pup een week in huis dan val je in no time van je roze wolk af en krijg je heel duidelijk de nadelen van een pup in zicht.
Een pup bij een ander ziet er allemaal leuk, lief en heel gezellig uit. Het klinkt ook heerlijk, een pup in huis. Lekker knuffelen, lekker tutten.
Maar een pup vindt het heerlijk om te knuffelen als hij moe is en rustig genoeg is om te knuffelen. Maar veel mensen beseffen niet dat een pup heel regelmatig moet slapen. Bij voorkeur nog voordat hij echt moe wordt.
Als een pup echt moe wordt gaat hij adrenaline aanmaken en als de adrenaline eenmaal door het lichaam gaat razen dan krijg je dus een pup die je tot waanzin drijft.
Regels, structuur, daarmee voorkom je deze problemen.
Zoals ze bij kinderen ook zeggen rust, regelmaat en reinheid daar moeten ze in de eerste maanden van groeien. Maar helaas wordt dat een beetje vergeten bij de meeste pups, met als gevolg een stuiterende, happende pup

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *