Lykos

Naam: Lykos
Geslacht: reu (gecastreerd)
Geboortedatum: ca. 2011
Schouderhoogte: ca. 50 cm
Gewicht: ca. 18 kg
Verblijfplaats: Lykos logeert bij hondenopvang ”de Pannehoeve” in Kats – Zeeland.

Voor Lykos geldt een vrijwillige bijdrage. Lykos heeft de afgelopen maanden enorm veel pech gehad en is door verschillende verhuizingen overprikkeld geraakt. Lykos heeft behoefte aan niets anders dan rust, stabiliteit, duidelijkheid en tijd om bij te komen. Een bijdrage aan GaGa is daarom niet verplicht, maar – professionele – begeleiding wordt geadviseerd.

Lykos werd eind januari 2020 over het hek ‘’gedumpt’’ in onze opvang op Lesbos. Hij wordt geschat op een jaar of 8 en heeft wat weg van het type zwarte Labrador, maar met een grijze snoet. Lykos is een vrolijke hond die zich meteen goed aanpaste in de roedel op Lesbos en doordat hij erg actief, energiek en speels was werd hij toen jonger geschat dan zijn grijze kop vermoedde. Lykos is super met andere honden, haalde op Lesbos het liefst de hele dag knuffels bij de vrijwilliger en hoewel hij waarschijnlijk niet gewend was om aan de lijn mee te lopen ging dit na wat oefenen enorm goed. Lykos werd beschreven als een gevoelige, slimme en waakzame hond die het liefst bij je op schoot kruipt en zich prima mee laten nemen in de auto, want dit is reuze interessant.

Eenmaal in Nederland aangekomen werd er uiteraard rustig aan gedaan om hem in te laten burgeren. Een emigratie is niet niks en Lykos deed het fantastisch op een ding na: de kippen en het kleinvee waar hij zijn nieuwe thuis mee moest delen. Hierdoor moest hij helaas herplaatst worden. Door verschillende verhuizingen werd Lykos overprikkeld en liep de spanning op, wat hem niet ten goede kwam. Dit uitte zich vooral door op straat te blaffen naar alles en iedereen: fietsers en auto’s maar ook andere soortgenoten. Op Lesbos zijn veel minder prikkels en is het erg rustig buiten, maar in Nederland kwamen er te veel nieuwe prikkels en helaas wat verhuizingen op Lykos af.

Het gastgezin heeft hulp gekregen en probeerde Lykos zijn aandacht af te leiden en hem met lekkers in te palmen, maar helaas kon zij het fysiek niet aan en was een drukke stad niet de plek waar Lykos tot rust kon komen. Wederom moest er naar een nieuwe oplossing gezocht worden om Lykos een stabiele en rustige plek te geven.

Lykos logeert nu al een ruime tijd bij hondenopvang ‘’de Pannehoeve’’ in Zeeland, waar hij inmiddels zijn rust weer gevonden heeft. Zijn plekje in de roedel is duidelijk en hij loopt gezellig tussen de andere honden te dartelen op zijn manier. Lykos is dol op zijn een-op-een training en knuffelmomenten met zijn trainers. Dat deze sessies niet eeuwig duren – omdat de andere honden ook aandacht nodig hebben – heeft hij wel een beetje moeite mee. Hij jammert dan ook als hij weer terug de groep in moet. De opvang bevindt zich in een rustige omgeving waar wandelen met weinig prikkels haalbaar zijn, maar waneer er een fazant, haas of kat tijdens de wandeling in beeld komt maakt dat de jachthond in Lykos los.

Hoe baasgericht Lykos ook is in zijn eigen omgeving, met wandelen verkeert hij in zijn eigen bubbel en is trainen en contact maken moeilijk. Ondanks dat Lykos niet al te groot is, is hij wel erg sterk. Omdat Lykos al op leeftijd is en wij denken dat zijn gedrag nog steeds goed trainbaar is, maar tijd kost, willen wij op zoek naar een baasje en verblijfplaats waar hij hierna permanent verblijven kan. We zoeken voor Lykos een thuis met een baasje of gezin (zonder kinderen) die hem neemt/nemen zoals hij is: in huis een fantastische trouwe knuffelkont die niet graag alleen is, alle aandacht voor zichzelf heeft of dit kan delen met een andere stabiele hond of kleine roedel. Een huis met ruime tuin, een woonboerderij of een kasteel met een groot eigen terrein zou voor Lykos een geweldige uitkomst zijn, zodat hij zelf rond kan scharrelen en niet een paar keer per dag mee hoeft om te wandelen.

Bij interesse in Lykos kunnen wij eventueel meerdere filmpjes laten zien.

Lykos verblijft bij ons op de Pannehoeve maar wordt bemiddeld door gagaanimalcare
U kunt door hier te klikken doorgaan naar de site van gagaanimalcare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *